Χρ.Γιάννης: «Πολύ μεγάλη η προσφορά του κόσμου της Σίνδου»

483

Ο προπονητής του Αστέρα Σίνδου, Χριστόδουλος Γιάννης μίλησε αποκλειστικά στο «northbasket» για το στόχο της φετινής σεζόν καθώς και για το τι άλλαξε σε αγωνιστικό επίπεδο σε σχέση με πέρσι. Επίσης, αναφέρθηκε στις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

– Είστε ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών στα παιχνίδια που έχετε δώσει εώς τώρα;

Από την αρχή της περιόδου τα παιδιά έδειξαν μεγάλο σθένος και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και στην συνέχεια στις μέχρι τώρα αγωνιστικές. Η απόδοση τους έχει ανοδική πορεία από αγώνα σε αγώνα βάζοντας μέσα στο παιχνίδι τους νέα στοιχεία είτε αυτά είναι ομαδικής λειτουργίας είτε ατομικού ταλέντου. Εν κατακλείδι για να απαντήσω στο ερώτημά σας, είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και για την προσπάθεια την οποία έχουν καταβάλλει αλλά και για την αγωνιστική τους εικόνα.

– Έχει ενισχυθεί ο Αστέρας σε σχέση με την περσινή περίοδο;

Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, όπου είχαμε αντιμετωπίσει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα λόγω της απειρίας μας, για λόγους ανανέωσης της ομάδας από παίκτες της εφηβικής ομάδας, κοιτάξαμε να ενισχύσουμε τον σύλλογο με πιο έμπειρους παίκτες. Οι παίκτες αυτοί όμως προέρχονται από την Σίνδο, οι οποίοι παίζανε σε άλλες ομάδες σε υψηλότερες κατηγορίες και ήρθαν με σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα σε δυο επίπεδα. Πρώτον να δώσουν μια αγωνιστική σταθερότητα και δεύτερον να βοηθήσουν με την εμπειρία τους νεαρούς αθλητές του συλλόγου.

– Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;

Ο φετινός στόχος της ομάδας είναι να έχει μια σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι κίνδυνοι που έζησε πέρσι η ομάδα. Μας ενδιαφέρει να δείχνουμε κυρίως σοβαρή αγωνιστική εικόνα και από εκεί και πέρα ότι ήθελε προκύψει.

– Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται;

Το καλό που υπάρχει σε κοινωνίες όπως αυτή της Σίνδου, στην οποία δραστηριοποιείται η ομάδα μας είναι, ότι το ενδιαφέρον, η συμμετοχή, η προσπάθεια και τέλος η προσφορά του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Χωρίς τον κόσμο που μας στηρίζει νομίζω ότι θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Έτσι μου δίνεται και μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά τους αιμοδότες αυτού του συλλόγου.

– Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος όσον αφορά την προπονητική σας καριέρα;

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες μπασκετικά σφυρηλατήθηκαν κατά την διάρκεια της παικτικής μου ιδιότητας από τα εφηβικά μου χρόνια στον Άρη όπου είχα έναν προπονητή τον Νικό Κεραμέα που με έκανε να αγαπήσω το άθλημα ενδελεχώς. Έτσι λοιπόν η φιλοδοξία μου είναι πρώτα να μαζέψω όσο μπορώ περισσότερες γνώσεις πάνω στο άθλημα και δεύτερον αν πραγματικά αξίζω για κάτι παραπάνω μακάρι να τα φέρει ο θεός έτσι.

– Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το ερασιτεχνικό μπάσκετ; Υπάρχουν οικονομικά κίνητρα;

Ασχολήθηκα με το ερασιτεχνικό μπάσκετ πρώτον γιατί εκεί υπήρχε η δυνατότητα να εργαστεί κανείς. Έπειτα από που θα μπορούσε να αρχίσει ένας προπονητής για να αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία. Επίσης μου αρέσει να δουλεύω με παιδιά. Τώρα όσον αφορά για τα οικονομικά κίνητρα στην αρχή δεν υπήρχαν αλλά όσο περνάνε τα χρόνια οι προσωπικές ανάγκες του καθενός δημιουργούν και τα οικονομικά κίνητρα. Όποτε για μένα όποιος λέει ότι δεν έχει και τέτοιου είδους κίνητρα νομίζω ότι ψεύδεται κυρίως στον εαυτό του.

– Ποια είναι η συμβουλή που δεν παραλείπετε ποτέ να δώσετε στους παίκτες σας;

Υπάρχουν παρά πολλές συμβουλές που δίνονται κάθε μέρα από αυτές θα διάλεγα για το αγωνιστικό κομμάτι, όποτε προπονούνται με οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύουν με ένταση αγώνα γιατί μόνο με αγωνιστική συμπεριφορά μπορεί η προπόνηση να έρθει όσο γίνεται πιο κοντά στον αγώνα. Τώρα στο αθλητικό κομμάτι θα συμβούλευα να έχουν αθλητικό ήθος, δηλαδή ότι και να γίνεται μέσα σ’ ένα αγώνα να διατηρούν την αξιοπρέπεια τους.

– Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό μπάσκετ;

Το ερασιτεχνικό μπάσκετ αντιμετωπίζει πρόβλημα συμμετοχής των ανθρώπων σ’ αυτό. Πιστεύω λοιπόν ότι μειώθηκε η δυναμική, όσον αφορά την ποσότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν στα κοινά του αθλήματος. Φρονώ ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι φορείς του αθλήματος.

Χατζηκωνσταντίνου Λεωνίδας