Βασιλόπουλος: «Έκαναν υπέρβαση τα παιδιά»

182

Η ομάδα του Βαγγέλη Βασιλόπουλος έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις άλλες τριες που έφτασαν στο Final 4 του Πρωταθλήματος U21: Είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που αποτελεί σύμπραξη δύο συλλόγων: Του Μίλωνα και του Ικάρου Καλλιθέας. Μια σύμπραξη που απέδωσε καρπούς και οδήγησε ως την τελική φάση στο ΕΑΚ Βόλου (13-14/5).

«Ήταν μια δύσκολη πορεία, γιατί η ομάδα μας προέρχεται από δύο ομάδες, τον Μίλωνα και τον Ϊκαρο Καλλιθέας, η οποία πήγαινε ουσιαστικά από αγώνα σε αγώνα χωρίς προπόνηση. Προς τιμήν των παιδιών που έκαναν αυτήν την υπέρβαση, καταφέραμε να φτάσουμε στο Final 4. Η αλήθεια είναι ότι ακουγόταν κάπως περίεργο σε άλλους προπονητές με τους οποίους συζητούσαμε ότι δεν κάνουν ουσιαστικά προπόνηση. Αφού τώρα που τελείωσαν τα πρωταθλήματα και έχουμε κάνει επτά προπονήσεις, λέμε με τα παιδιά ότι δεν θα είμαστε καλοί (γελάει)».

-Πόσο βλέπετε να έχει βοηθήσει αυτή η πορεία τους παίκτες σας, παρά αυτήν την ιδιαίτερη συνθήκη που δημιουργήθηκε;

«Τους βοήθησε αρκετά το πρωτάθλημα U21. Ειδικά κάποια παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στο ανδρικό. Τους έδωσε ευκαιρία να πάρουν χρόνο και να πάρουν περισσότερα παιχνίδια. Όπως βοήθησε και κάποιους έφηβους που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά. Γενικότερα και σε άλλες ομάδες υπάρχει ταλέντο, παιδιά έκαναν ένα βήμα μπροστά. Παιδιά τα οποία δεν τα γνωρίζαμε ουσιαστικά άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις».

-Και τώρα έχετε το… γειτονικό ντέρμπι με τον Πανιώνιο στον ημιτελικό. Τι βλέπετε για το παιχνίδι αυτό;

«Είναι ένα ντέρμπι και ένα παιχνίδι στο οποίο όλα μπορεί να συμβούν. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Το ζητούμενο είναι να το ευχαριστηθούν τα παιδιά. Είναι ένα Final 4, προσπάθησαν για να φτάσουν ως εδώ και αυτό που θα ήθελα είναι να το χαρούν».

-Είστε και τρεις ομάδες οι οποίες παραδοσιακά δίνουν σημασία στις υποδομές. Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του;

«Ναι, έτσι ακριβώς. Τα τμήματα υποδομής είναι πολύ σημαντικά και οι ομάδες, ο Πανιώνιος, ο Μίλωνας, ο Ίκαρος δίνουν βαρύτητα στο κομμάτι αυτό. Εμείς για παράδειγμα μπορεί να είχαμε ομάδα U21, αλλά είχαμε πέντε έφηβους σε αυτήν. Οπότε είναι σημαντικό κυρίως για τα παιδιά».