Καλούδης: «Οι παίκτες βελτιώθηκαν μέσα από το Πρωτάθλημα U21»

138

Ο Πανιώνιος πανηγύρισε την άνοδο στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν και τώρα είναι έτοιμος να δώσει το «παρών» σε ένα Final 4 στην κατηγορία U21. Οι «κυανέρυθροι» θα βρίσκονται στο Βόλο όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Πρωταθλήματος. Ο Άρης Καλούδης προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης μίλησε για τη «βαριά φανέλα» του συλλόγου, αλλά και τη σημασία του Πρωταθλήματος U21 για τους νέους παίκτες.

«Είναι βαριά η φανέλα του Πανιωνίου, αυτή που εκπροσωπούμε, ειδικά με το σκεπτικό ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πρωτάθλημα. Σημαίνει πολλά λοιπόν για εμάς η παρουσία στο Final 4. Για τον Πανιώνιο είναι ιδιαίτερα σημαντική».

-Στην πρώτη του χρονιά το Πρωτάθλημα U21 έδειξε πως είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος ως την τελική φάση;

«Ήταν δύσκολος ο δρόμος, γιατί εμείς και λόγω των κανονισμών που επέτρεπε έως έξι εφήβους, παίξαμε παιχνίδια με εννέα παίκτες, καθώς είχαμε μόλις τρεις στην ηλικία των Νέων Ανδρών. Τα παιδιά είχαν και παιχνίδια με το εφηβικό, κάποια έκαναν προπονήσεις με το αντρικό. Το επίπεδο του πρωταθλήματος συνολικά ήταν πολύ καλό, όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ δυνατά, αντιμετωπίσαμε ομάδες που είχαν παίκτες από το αντρικό τους τμήμα. Εμείς είχαμε ένα νεανικό ρόστερ και αυτό δεν έκανε το δρόμο μας εύκολο».

-Πιστεύετε ότι αυτή η διαδικασία έκανε καλό στους παίκτες;

«Υπήρχε ένα δίλημμα στην αρχή ακριβώς εξαιτίας του περιορισμού του αριθμού εφήβων παικτών, αλλά αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος και ήταν κάτι που δεν το μετανιώσαμε. Το συζητήσαμε και είπαμε πως θα κάνει καλό στα παιδιά να παίζουν με μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους, πως θα τους βελτιώσει και έτσι ακριβώς έγινε. Βλέπαμε τους παίκτες να βελτιώνονται στη διάρκεια της σεζόν. Ήταν κάτι που τα βοήθησε».

-Η εντύπωση ήταν πως βγήκαν παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία, πως κάποιοι νέοι αθλητές έκαναν ένα βήμα μπροστά. Είναι όντως έτσι;

«Έτσι ακριβώς… Βγήκαν παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ομάδες που μπορεί να μην έχουν σε υψηλό επίπεδο ομάδες Παίδων και Εφήβων, που μπορεί να μην είναι στο προσκήνιο σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο, είχαν παιδιά που βγήκαν μπροστά και ξεχώρισαν μέσα από το Πρωτάθλημα U21».

-Μπροστά σας έχετε ένα… γειτονικό ντέρμπι, αφού θα αντιμετωπίσετε στον ημιτελικό την μικτή ομάδα Μίλωνα – Ικάρου Καλλιθέας. Τι πιστεύετε ότι θα δούμε στο παρκέ;

«Θα είναι όντως ένα ντέρμπι… γειτονιάς, αφού αντιμετωπίζουμε στον ημιτελικό μια ομάδα μικτή από παίκτες του Μίλωνα και του Ικάρου Καλλιθέας. Είναι δύο ομάδες από την ίδια… .γειτονιά στο Final 4. Θα γίνει πιστεύω ένας δυνατός αγώνας και ας νικήσει ο καλύτερος».

-Η συμμετοχή αυτή έχει και μια ξεχωριστή σημασία για εσάς…

«Ναι… Είναι κάτι που θα ήθελα να προσθέσω. Φέτος χάσαμε τον κόουτς Ίκαρο Φατούρο, ο οποίος είχε γράψει τη δική του ιστορία στις ακαδημίες του Πανιωνίου. Η συγκεκριμένη πρόκριση είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν και στο φάιναλ φορ θα παίξουμε γι’ αυτόν».