Μίμης Παπαεπαμεινώνδας ”Κάθε αγώνας ξεχωριστή δοκιμασία”

565

Το εφηβικό της ΜΕΝΤ κατάφερε για ακόμα μία χρονιά να προκριθεί στα final four της Θεσσαλονίκης και ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της ομάδας μιλάει στο northbasket.gr. Ο Μίμης Παπαεπαμεινώνδας αναφέρεται στη φετινή  σεζόν, αλλά και στον ημιτελικό της ΜΕΝΤ απέναντι στον Μαντουλίδη.

Μίμη φέτος παρέμεινες στη ΜΕΝΤ για ακόμη ένα χρόνο. Η ομάδα πέτυχε το στόχο της που ήτανε η είσοδος στο final four. Φέτος ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

“Στην αρχή της χρονιάς ορίσαμε ως στόχο την είσοδο μας στο final4, κάτι το οποίο καταφέραμε. Απο δω και πέρα κοιτάμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε , να χαιρόμαστε το παιχνίδι δίνοντας ο καθένας το απόλυτο των δυνατοτήτων του”.

 

Η κλήρωση στον ημιτελικό του final4 σας έφερε αντιμέτωπους με τον περσινό πρωταθλητή του πανελληνίου, την ομάδα των Εκπ. Μαντουλίδη. Σας επηρεάζει αυτό;

“Κάθε αγώνας αποτελεί μια ξεχωριστή δοκιμασία για μας. Σαφώς και στο σημείο που φτάσαμε το επίπεδο ειναι πολύ ψηλό , όμως αυτό αποτελεί κίνητρο για μας να πετύχουμε το κάτι παραπάνω . Θα έλεγα πως η φετινή ομάδα του Μαντουλίδη ειναι αποδυναμωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί ένα πολύ δυνατό αντίπαλο”.

Το επίπεδο γενικότερα (ομάδων και αθλητών) είναι καλύτερο από πέρυσι;

“Φέτος θα έλεγα οτι το πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς  είναι πιο ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο απο ότι τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο γενικά το μπάσκετ στις υποδομές της Ελλάδας έχει μια πτώση”.

Πόσο σε βοήθησε ή σε δυσκόλεψε η διπλή προπόνηση καθημερινά με εφηβικό και ανδρικό;

“Για μένα η συμμετοχή μου στην ανδρικά ομάδα ήταν κάτι ξεχωριστό.  Σαφώς και υπάρχει σωματική κούραση αλλά είναι κάτι που αγαπάω . Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούριο, κάτι το οποίο μου δίνει ώθηση να συνεχίσω”.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

“Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βελτιώνομαι καθημερινά και στα δύο άκρα του γηπέδου και φυσικά να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου σε ότι χρειαστεί”.

Ποια είναι η πιο ευχάριστη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα σου;

“Γενικά δεν ξεχωρίζω κάποια στιγμή , ίσως η άνοδος στην Α τοπική κατηγορία με την ομάδα Α.Ο. Αρετσού , επίσης η συμμετοχή μου στο final4  για δεύτερη χρονιά αλλά και η πρώτη μου συμμετοχή στη Β εθνική με την ανδρική ομάδα της ΜΕΝΤ”.

Εκτός από αθλητής είσαι παράλληλα και φοιτητής… Συνδυάζονται ο αθλητισμός με τις σχολικές υποχρεώσεις;

“Αν και αγαπώ πολύ το μπάσκετ, προσπαθώ να συνδυάσω και τις φοιτητικές μου υποχρεώσεις. Σίγουρα δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος  και χρειάζονται θυσίες  προκειμένου να πετύχω και στις δυο αυτές κατηγορίες . Σαφώς όμως όταν υπάρχει θέληση μπορούν να συνδυαστούν οι σπουδές με τον αθλητισμό”.