Παπαμαυρουδής: Να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ

400

Ο ιστορικός Απόλλων Καλαμαριάς, τη φετινή περίοδο συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές αλλαγές με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο σύνολο παικτών που θα οδηγήσει το σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών. Η βάση της νέας ομάδας αποτελείται κυρίως από αθλητές του εφηβικού τμήματος, οι οποίοι μαζί με αυτούς που παρέμειναν αλλά και τις προσθήκες που έγιναν, δημιούργησαν ένα ισχυρό σύνολο. Πρωτεργάτης αυτής της νέας προσπάθειας είναι ο τεχνικός της ομάδας Άκης Παπαμαυρουδής ο οποίος γαλουχήθηκε μέσα σε αυτό το σύλλογο.

Ο έμπειρος προπονητής αν μη τι άλλο έχει πραγματοποιήσει μία αξιοπρόσεκτη καριέρα αφού έχει εργαστεί κατά σειρά σε: Νέα Καλλικράτεια, ΜΠ Σίνδου, Ν. Βότση, γυναικείο Σίνδου, Μελιτέα, κορασίδες Μέγα Αλέξανδρου, Ποσειδώνα Καλαμαριάς, Αρετσού, παιδικό-εφηβικό Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο κόουτς Παπαμαυρουδής μίλησε στο «Northbasket» γι’ αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον Απόλλωνα.

-Πως αισθανθήκατε το καλοκαίρι όταν σας ανέθεσαν τις τύχες της ομάδας;

«Όταν η διοίκηση μου ζήτησε να αναλάβω την ομάδα ένιωσα μεγάλη συγκίνηση. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που ανέλαβα τις τύχες ενός τόσο ιστορικού συλλόγου στο οποίο ανδρώθηκα μπασκετικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Απόλλωνα και θα κάνω τα πάντα για να πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται».

-Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Έχουμε ένα άριστο κλίμα στην ομάδα κάτι που οφείλεται στην ίδια ηλικία που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους. Αν εξαιρέσουμε το Γιώργο Παυλίδη, όλοι οι υπόλοιποι είναι πάνω-κάτω συνομήλικοι. Έχουμε δημιουργήσει μία νεανική ομάδα η οποία χρειάζεται χρόνο μέχρι να γίνει ένα ισχυρό σύνολο. Τα παιδιά δεν έχουν συνεργαστεί ξανά με αποτέλεσμα ακόμα ο ένας να μαθαίνει τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Πάντως οι παίκτες μου διψάνε για μπάσκετ και ο ενθουσιασμός που υπάρχει είναι το μεγάλο μας όπλο».

– Είστε ευχαριστημένος από τις προσθήκες που έγιναν;

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Απόλλωνας τη φετινή περίοδο έχει μηδενικό μπάτζετ. Κανένα από τα παιδιά δεν πληρώνεται. Φέτος αποφασίσαμε να προωθήσουμε πολλά παιδιά από το εφηβικό τμήμα, αφού από το περσινό ρόστερ παρέμεινα μόνο τέσσερις καλαθοσφαιριστές (Παυλίδης, Μπίντσης, Παπαδόπουλος, Δεληγιώργης). Με βάση τα δεδομένα που είχαμε είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις μεταγραφές που πραγματοποιήσαμε αλλά και από το ρόστερ που έχω στη διάθεση μου».

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό και να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Λόγω της εντελώς καινούργιας ομάδας που έχουμε, θα προσπαθήσουμε αρχικά να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατό τη παραμονή μας και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε κάθε Κυριακή να παρουσιάζουμε συνεχή βελτίωση και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

-Η συνεργασία σας με τη διοίκηση πως είναι;

«Έχω μία άριστη συνεργασία με τη διοίκηση. Τους ανθρώπους τους ξέρω πάρα πολλά χρόνια αφού μεγαλώσαμε μαζί. Αγαπούν την ομάδα και πάντα προσπαθούν για το καλύτερο. Μακάρι όλες οι ομάδες να είχαν τέτοιους ανθρώπους στις διοικήσεις τους».

-Πως βλέπεται το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Τις έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις ομάδες και φαίνεται ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Δεν θα υπάρχει εύκολο ή αδιάφορο παιχνίδι. Μεταξύ των ομάδων δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές οπότε κάθε ματς θα είναι ντέρμπι».

– Στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσατε ιδανικά αφού γνωρίσατε την ήττα από τον Ιωνικό Ιωνίας.

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ο Ιωνικός διαθέτει ένα κατά βάση νεανικό ρόστερ. Είναι μία δεμένη ομάδα αφού έχουν τον ίδιο προπονητή εδώ και τρία χρόνια. Εμείς παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό όμως επειδή ήμασταν τρομερά άστοχοι μείναμε αρκετά πίσω στο σκορ. Το άγχος της πρεμιέρας μας επηρέασε και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια».

-Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεστε τους Τιτάνες Δράμας.

«Οι Τιτάνες Δράμας έχουν μία πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Διαθέτουν πολύ δυνατούς ψηλούς αλλά και επικίνδυνους περιφερειακούς και αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορούν να μας δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο και θα τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν».

-Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στο φίλαθλο κόσμο της Καλαμαριάς;

«Θα ήθελα να είναι κοντά στην ομάδα και να την βοηθήσουν. Να έρθουν να δουν ωραίο μπάσκετ και να χειροκροτήσουν αυτά τα νέα παιδιά. Ούτε για τους παίκτες αλλά ούτε και για τους προπονητές είναι ωραίο να παίζουν σε ένα άδειο γήπεδο».

Γιώργος Κυπραίος