Ο Τάσος Μανωλόπουλος μιλάει στο northbasket.gr: «Δε θα κινδυνέψουμε!»

982

Είναι γεγονός πως ο Ναύαρχος Βότσης δεν έκανε και το καλύτερο του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΚΑΣΘ. Ο Τάσος Μανωλόπουλος μιλάει στο northbasket.gr και αναλύει τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κατηγορίας, ενώ αναφέρεται και στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα από τις μέχρι τώρα αγωνιστικές του Πρωταθλήματος;

Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα για τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν . Μην ξεχνάτε ότι έχουμε καινούργιους κανονισμούς στους οποίους οι περισσότερες ομάδες ακόμα προσπαθούν να προσαρμοστούν . Είτε επειδή το τρίποντο έχει πάει πιο μακριά , είτε γιατί οι ομάδες παίζουν πιο πολύ ζώνη , είτε ακόμα και για τις επιθέσεις των 14”. Πάντως για να είμαι ειλικρινείς ο Αετός που τον έχω παίξει και είναι πολύ καλή ομάδα , το Ρύσιο και ο Ερμής Καλαμαριάς δείχνουν να ξεκίνησαν πολύ καλύτερα.

Μπορούμε να έχουμε από τώρα μια σαφή εικόνα για το πρωτάθλημα;

«Όπως είπα και πιο πάνω είμαστε ακόμα στην 4η αγωνιστική και υπάρχουν άλλες 22. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς . Πολλές ομάδες μετά την διακοπή των Χριστουγέννων κάνουν κοιλιά λόγω του ότι δεν κάνουν προπονήσεις σε αυτό το διάστημα, και ομάδες πιο συνεπείς πηγαίνουν καλύτερα. Το σίγουρο όμως είναι ότι το πρωτάθλημα θα είναι ενδιαφέρον μέχρι το τέλος . Είτε στις πρώτες θέσεις είτε στις τελευταίες».

Ποιες είναι αυτές που θα κινδυνέψουν;

«Αν βγάλεις  τις 4 πρώτες Αετό , Ρύσιο , Ερμή και Αστέρια οι άλλες θεωρητικά βάση αποτελεσμάτων είμαστε στο ίδιο καζάνι. Αλλά ακόμα είναι νωρίς».

Έχουμε δει πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των πρώτων αγωνιστικών. Είναι σημάδι ότι πολλές ομάδες ακόμα δεν είναι έτοιμες;

«Ακριβώς αυτό , οι ομάδες προσπαθούν να βρουν την ταυτότητα τους. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει η υπερ ομάδα που θα ανέβει τρένο . Είμαστε σε μια περίοδο που υπήρχαν εξεταστικές πάνω στην προετοιμασία , τραυματισμοί και αρκετοί παίκτες δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των προπονήσεων. Είναι καλό που υπάρχουν εκπλήξεις και οι ομάδες είναι κοντά για να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα μέχρι τέλος.

Ο στόχος για τη δίκη σας ομάδα;

«Στόχος για την δική μου ομάδα ? Καλή ερώτηση. Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, είχα αρκετούς φοιτητές  που έχασαν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας , έχω τον καλύτερο μου γκαρντ να είναι φαντάρος και να απολύεται τώρα , έχουμε ώρες προπονήσεων που δεν βολεύουν τους εργαζόμενους και όπως καταλαβαίνεται δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι η θέση μας και η απόδοση μας αντιπροσωπεύουν  την αξία μας. Είναι θέμα ψυχολογίας, κάπου θα ξεσπάσουμε και θα αρχίσουμε την ανοδική πορεία . Ο στόχος μας είναι ότι καλύτερο προς τα πάνω , πήραμε παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες , δουλεύουμε 5 φορές την εβδομάδα και παρέχουμε στους παίκτες τα πάντα. Οπότε ναι πιστεύω δεν θα κινδυνέψουμε».