Ο Θάνος Γιαννικόπουλος στο northbasket.gr: «Στόχος μας η σωτηρία»

1017

Η χρονιά για τον ΒΑΟ ξεκίνησε πολύ άσχημα, με την ιστορική ομάδα των Συκεών να κάνει κάποιες μαζεμένες ήττες. Στα τελευταία παιχνίδια το κλίμα έχει αλλάξει άρδην με τον Βυζαντινό να παίρνει τις νίκες που πρέπει και να είναι η πρώτη υποψήφια ομάδα για παραμονή. Ο Θάνος Γιαννικόπουλος μιλάει για την πορεία του ΒΑΟ, αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα της ΕΚΑΣΘ σε μία απολαυστική συνέντευξη.

-Δόξα Ρετζικίου και Αργοναύτης φαίνεται πως έχουν καθαρίσει την υπόθεση των δύο πρώτων θέσεων;

«Σίγουρα οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει είναι οι 2 πρώτες, Δόξα Ρετζικιου  και Αργοναύτης. Ίσως μέχρι και 2-3 αγωνιστικές πριν μέσα σε αυτές να ήταν και ο Κεραυνός Ωραιοκαστρου αλλά βάσει αποτελεσμάτων δεν βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Βεβαία στα δικά μου ματιά έχουν ξεχωρίσει και ομάδες όπως ο Ζέφυρος ,η Ραιδεστός, ο Ήφαιστος και η δικιά μου ομάδα ο ΒΑΟ που δύσκολα μπορούν να ανταγωνιστούν το υλικό των δύο πρώτων αλλά παρολαυτά με νεαρούς παίκτες παίζουν ομολογουμένως  όμορφο μπάσκετ».

-Είναι γεγονός πάντως πως θα κινδυνέψουν πολλές ομάδες.

«Όσον αφορά τις ομάδες που θα κινδυνεύσουν τίθεται μεγάλος προβληματισμός και αυτό γιατί με βάσει τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Β και Γ’ ΕΘΝΙΚΗ , ακούγεται ότι θα πέσουν 7-8 ομάδες,κάτι που σίγουρα ακούγεται αστείο και άδικο γιατί είναι περισσότερες ομάδες από τις μισές του πρωταθλήματος. Αν λοιπόν κοιτάξει κάποιος το βαθμολογικό πίνακα και αυτά που ακούγονται ευσταθούν είναι εύκολο να καταλάβει το ποιες θα υποβιβαστούν. Πάντως αναφορικά με την ομάδα μου παρόλο που, αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα θα πέφταμε, πιστεύω πως τελικά δεν θα κινδυνεύσουμε και στο τέλος θα σωθούμε εύκολα».

-Ο στόχος του ΒΑΟ είναι η σωτηρία;

«Ο πρώτος στόχος μας είναι βεβαίως η σωτηρία. Η δουλειά που γίνεται είναι σε βάθος και πιστεύω ότι τελικά θα σωθούμε και η φετινή χρονιά θα είναι μια κακή ανάμνηση για μας».

-Πόσο ταλέντο υπάρχει στην ΕΚΑΣΘ;

«Ταλέντο υπάρχει σίγουρα ,ποιος άλλωστε πιστεύει το αντίθετο; Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος αλλά βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη εποχή για την παραγωγή παικτών. Τα παιδιά είναι τόσο πιεσμένα από την καθημερινότητα τους η από την καθημερινότητα των γονιών τους. Όντας προπονητής της εφηβικής ομάδας και υπεύθυνος ακαδημιών του συλλόγου αντιμετωπίζω καθημερινά πολλές τέτοιες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στους περισσοτέρους αγώνες που δώσαμε στο εφηβικό φέτος στον πρώτο γύρο η αντίπαλη ομάδα είχε 5-6 παίκτες που και αυτοί έπαιζαν με το ζόρι. Σε καμία περίπτωση δεν υποβιβάζω την προσπάθεια κάποιων ,πιστεύω ότι ειδικά στο εφηβικό αν βγάλεις τις ομάδες που πέρασαν στη φάση των 16 είναι ζήτημα αν υπάρχουν 5-6 ομάδες που να λειτουργούν οργανωμένα εφηβικά τμήματα. Υπάρχει βεβαία μια σεβαστή προσπάθεια από ομάδες με οργανωμένες Ακαδημίες στην πόλη μας ,ίσως αυτό να μας δίνει μια σταγόνα ελπίδας».

-Οι ομάδες της ΕΚΑΣΘ πάντως δεν κάνουν τόπο στα νιάτα.

«Η απάντηση μου είναι σαφής και ξεκάθαρη ,ας πάρει κάποιος τα ροστερ όλων των ομάδων, όλων των κατηγοριών της ΕΚΑΣΘ με τις ηλικίες των παικτών ,πιστεύω ότι στις περισσότερες ομάδες ο μ.ο ηλικίας είναι πάνω από 28 δυστυχώς. Το χρήμα σκοτώνει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ίσως τώρα ελέω οικονομικής κρίσης πάρουν κάποια παιδιά περισσότερες ευκαιρίες».

-Η διοργανώτρια αρχή παλεύει για ένα καλό πρωτάθλημα;

«Η προσπάθεια που γίνεται είναι σεβαστή ,σίγουρα λάθη όλοι κάνουν το θέμα είναι να υπάρχει επικοινωνία ,καταθέτω εμπειρία 9 χρόνων συνεχούς επικοινωνίας με τους υπαλλήλους της ΕΚΑΣΘ όπου δεν έχει προκύψει το παραμικρό  πρόβλημα».

«Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του northbasket για την προσπάθεια που κάνει ,είναι κάτι που σίγουρα έλειπε από τη Θεσσαλονίκη αυτό το site και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας».