Νένος: «Το Ευρωμπάσκετ έδωσε μεγάλη ώθηση στις ακαδημίες»

135

Ο Γιάννης Νένος, μέλος του Δ.Σ. του Άργους Ορεστικού (ΕΚΑΣΔΥΜ), μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για το σύλλογο του Άργους Ορεστικού: «Η ομάδα μας μετράει πάνω από 20 χρόνια ζωής στην τωρινή της μορφή, στις αρχές του 2000 συστάθηκε με τη μορφή που έχει τώρα. Έχουμε κάνει την πορεία μας στη Γ’ και τη Β’ Εθνική, τώρα παλεύουμε στα τοπικά με το ανδρικό μας τμήμα. Τα αναπτυξιακά μας τμήματα στηρίζουν πάντα το ανδρικό, αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος, να παίζουν τα παιδιά μας μπάσκετ. Ο βασικός στόχος της διοίκησης είναι αυτός, να ξαναρθούν τα παιδιά κοντά στο άθλημα, γιατί με την πανδημία πολλά παιδιά σταμάτησαν εντελώς ν’ αθλούνται και το ανδρικό μας να είναι ο «φάρος», όπου τα παιδιά να έχουν ένα στόχο να παίξουν εκεί».

Για την αύξηση των παιδιών στις ακαδημίες τους: «Το Ευρωμπάσκετ έδωσε πάρα πολύ μεγάλη ώθηση στις ακαδημίες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σε αγόρια και σε κορίτσια. Έχουμε πάρα πολλά κορίτσια στις ακαδημίες μας και σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και 6 χρονών. Τα παιδιά έχουν έρθει πολύ κοντά στο άθλημα με την αφορμή του Ευρωμπάσκετ».

Για το γήπεδο που χρησιμοποιεί η ομάδα: «Το γήπεδό μας ανακαινίζεται αυτήν τη στιγμή, θα μετατραπεί ίσως στο πιο σύγχρονο της περιοχής. Θα ‘ναι πάρα πολύ σύγχρονο ενεργειακά, ο φωτισμός του είναι εξαιρετικός, οι γονείς θα ‘χουν να στείλουν κάπου ζεστά τα παιδιά τους, κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ανακαίνιση του γηπέδου».

Για το λόγο που αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το διοικητικό κομμάτι: «Το προσωπικό μου κίνητρο είναι ότι θα πρέπει ο κόσμος, ο γονέας και το παιδί, να ‘χουν περισσότερα πράγματα ν’ ασχολούνται κι εδώ η περιοχή μας φθίνει πληθυσμιακά και κοινωνικά. Προσπαθούμε να δώσουμε μία ώρα διασκέδασης στα παιδιά μες στη μέρα τους σε κάτι ομαδικό και αθλητικό, να δώσουμε στις οικογένειες το ερέθισμα να πάνε κάπου το σαββατοκύριακό τους για δύο ώρες να παρακολουθήσουν το παιδί τους να παίζει ή γενικά έναν αγώνα. Είναι ευρύτερα τα κίνητρά μου και φυσικά η αγάπη μου για το άθλημα».