Τα τρελλά Στατιστικά των Α.Σ. CHAMPIONS Πανοράματοςαπο την στήλη BASKETMANIAK

68

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος του Πανοράματος οι Α.Σ. CHAMPIONS Πανοράματος εξασφαλίζουν την σωτηρία και ίσως του χρόνου με κάποιους συνδυασμούς ανέλθουν στην Γ Εθνική Κατηγορία Αντρών ή National League 2 πια. Όμως υπάρχουν μερικά αξιοσημείωτα Στατιστικά.
Συγκεκριμένα πέρυσι ο Σύλλογος σώθηκε στο παρά πέντε ακριβώς (5″ προ της λήξης του Πρωταθλήματος) με καλάθι του Ζιάκα. Για διαβολική σύμπτωση το Νο της φανέλας του Ζιάκα τελείωνε σε 5 καθώς φορούσε το 15. Επίσης το Νο 5 φοράει ο αρχηγός της ομάδας ο Μπαγκντασαριάν ο οποίος πέρυσι έκανε σε αγώνα που έκαιγε τρελλό ρεκόρ σε κοψίματα που ήταν 13. Όμως 13 ήταν και οι νίκες που χρειάστηκε για να σωθεί ο Σύλλογος…!!!
Φέτος ο στόχος ήταν ο ίδιος με πέρυσι, δηλαδή η σωτηρία και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνονταν. Ο στόχος επιτεύχθηκε άνετα καθώς οι νίκες ήταν περισσότερες. Συγκεκριμένα ήταν 18. Δηλαδή ήταν 5 περισσότερες από πέρυσι και το Νο 5 όπως προείπαμε το φορούσε ο Μπαγκντασαριάν. Όμως υπάρχει κι ακόμη ένα στοιχείο. Στη διάταξη του πάγκου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάθονταν ο κώουτσ ο κ. Λαζάρου, ο βοηθός προπονητή ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Στατιστικολόγος του Συλλόγου και στη συνέχεια οι παίκτες Τσελεπίδης και Αντωνόπουλος(δηλαδή πάλι 5… άτομα σε μια συγκεκριμένη διάταξη!!!). Όμως ο Τσελεπίδης φορούσε το Νο 6 και ο Αντωνόπουλος το Νο 12. Στην απλή αριθμητική 6+12=18 που είναι το σύνολο των νικών.
Άρα στην Στατιστική όλα γίνονται, ακόμη και για πράγματα που φαίνονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Τη Δευτέρα 13 Μαϊου αρχίσουν και τα play off’s όπου προηγούνται με νίκες 2-0 επί του Ανατόλια. Αν κάνουν το 3-0 θα υπάρξει ακόμη ένα Στατιστικό. Ο κώουτσ της ομάδας λέγεται στο μικρό όνομα Θωμάς. Στις 11 Μαϊου έχει τα γενέθλιά του. Στις 12: Μαϊου έχει την ονομαστική του εορτή. Άρα αν κερδίσει στις 13 Μαϊου θα έχει 3 συνεχόμενες ημέρες ευχάριστα γεγονότα, συνδυάζοντάς το και με νίκη 3-0 επί του Ανατόλια, αν έρθει (το Ανατόλια φυσικά είναι ένας δύσκολος αντίπαλος).

Υ. Γ.: Η μεγαλύτερη επιτυχία φυσικά ήταν ότι η ομάδα στις 8 Απριλίου έσπασε το αήττητο της καλύτερης ομάδας της κατηγορίας κατά γενική ομολογία της ΜΕΝΤ η οποία τερμάτισε πρώτη με ρεκόρ 25-1.

Επιμέλεια : Αντωνιάδης Δημήτριος
Επεξεργασία : Ιωαννίδης Νεκτάριος.