Δημήτρης Ροδάς : “Καθημερινή πρόοδος του συλλόγου”

871

Τι κι αν ακόμα δεν έχει συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής ως σύλλογος; Ο AOK Χανίων, ο οποίος ιδρύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα πρώτα του βήματα κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του κατακτώντας το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ και παίρνοντας την άνοδο για την Γ’ εθνική. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ροδάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη φετινή χρονιά και εξήγησε τους λόγους που αυτή η άνοδος “είναι η αρχή του συλλόγου κι όχι το αποκορύφωμα“.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ
“Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αυτό που έζησα φέτος ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας συνάδερφος, όμως τέλειωσε με τον καλύτερο τρόπο. Πριν από λίγες ημέρες ήταν στην πόλη ο Παναγιώτης Γιαννάκης και συζητήσαμε πως κατάφερε ο ίδιος ως παίκτης κι ως προπονητής να κάνει το αδύνατο να συμβεί. Αυτό έγινε φέτος και με εμάς. Νομίζω αυτό που πετύχαμε ήταν ένα θαύμα και προήλθε μέσα από την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με τη διοίκηση, με τους παίκτες και το σταφ μεταξύ μας. Νομίζω ότι είναι ένα αποτέλεσμα που χαροποίησε τους πάντες.
rodas2Χαίρομαι διπλά γιατί όπως έχω ζήσει αυτούς τους μήνες τη διοίκηση πιστεύω ότι αυτή η άνοδος είναι η αρχή του συλλόγου κι όχι το αποκορύφωμα. Υπάρχει μεγάλη πρόοδος της ομάδας σε όλα τα τμήματα κι όχι μόνο στο αντρικό. Ευελπιστώ ότι ο κόσμος των Χανίων θα αγαπήσει αυτή την ομάδα ακόμα περισσότερο γιατί έχει σωστές βάσεις και με την τεχνογνωσία που υπάρχει ο σύλλογος θα μπορέσει να βάλει δυνατά θεμέλια για το μπάσκετ των Χανίων και τα παιδιά της πόλης”.

Για τη σειρά των τελικών με τον Κύδωνα και που κρίθηκε
“Ήταν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια γιατί ήταν τοπικά ντέρμπι. Νομίζω ότι ήταν περισσότερο θέμα ψυχολογίας. Ετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το πρώτο παιχνίδι που ήταν στην έδρα μας. Η ψυχή των παιδιών, το ομαδικό πνεύμα κι η σωστή προετοιμασία ήταν αυτά που έκριναν τη σειρά κι έκαναν τα ματς να μην φανούν ντέρμπι. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν, οι αθλητές ακολούθησαν το προπονητικό πλάνο και φάνηκε η διαφορά μας από τις άλλες ομάδες από την πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Κάπως έτσι η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο”.

rodas3Για τους στόχους που υπάρχουν στο μέλλον μιας και πρόκειται για νέο σωματείο
“Πριν απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, η οποία από την πρώτη στιγμή μας έκανε να νιώσουμε μέλη μίας οικογένειας και μέλη ενός συλλόγου που αξίζει να δουλεύεις και να παλεύεις. Από εκεί και πέρα, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου Ηλία Κατσιάνο (συνεργάτης προπονητής), Μάριο Μαρακάκη (γυμναστής) για την άριστη συνεργασία που είχαμε πάνω στο προπονητικό πλάνο που θέσαμε, στους παίκτες και στον κόσμο των Χανίων που συμπαραστάθηκε ζεστά στον ΑΟΚ παρότι ήταν ένα νεοσύστατο σωματείο.
rodas4Από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε ο σύλλογος μέχρι σήμερα υπάρχει καθημερινά πρόοδος σε όλους τους τομείς. Με τη σωστή χημεία που είχαμε και το οικογενειακό κλίμα είμαι πεπεισμένος ότι η συνέχεια θα είναι εξίσου ελπιδοφόρα για το μπάσκετ των Χανίων. Στόχος της ομάδας είναι η πρόοδος σε όλους τους τομείς σε καθημερινή βάση. Το πρωτάθλημα τελείωσε αλλά αυτή είναι η αρχή του συλλόγου, ο οποίος δημιουργήθηκε με μοναδικό λόγο ύπαρξης το καλό του μπάσκετ των Χανίων”.