Βίγλας: «Κέρδος για εμάς ότι φέραμε κόσμο στο γήπεδο να μάθει το μπάσκετ»

208

Ο προπονητής του Αγίου Γεωργίου Νεοχωρούδας (Γ1 ΕΚΑΣΘ), Βαγγέλης Βίγλας, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τον Άγιο Γεώργιο Νεοχωρούδας:

 

«Ο σύλλογος έχει ιδρυθεί απ’ το 2006 και είναι αμιγώς μπασκετικός. Η διοίκηση αποτελείται από μπασκετικούς ανθρώπους και δε θέλουν να βάλουν κάποιο άλλο άθλημα. Η συνεργασία με τον σύλλογο έχει ξεκινήσει ουσιαστικά φέτος και βάλαμε το πρότζεκτ μας σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι ο ρόλος και πώς θα αναπτύξουμε τις ακαδημίες και ο άλλος είναι η ανδρική ομάδα, δύο πυλώνες που συνδέονται μεταξύ τους».

 

Για τις ακαδημίες τους:

 

«Υπεύθυνος ακαδημιών είναι ο Γιώργος Καϊβετζής, που έχει 19 χρόνια εμπειρίας πάνω στα παιδιά. Στόχος μας να μπορέσουμε να κρατήσουμε το παιδί στο γήπεδο, να αγαπήσει αυτό που έρχεται να κάνει και να μάθει επίσης. Φέτος έχουν έρθει πολλά μικρά παιδιά, ηλικίας 4-7 ετών, που δεν ήξεραν τι είναι το μπάσκετ και έχουμε καταφέρει αυτά τα παιδιά να έρχονται μες στο γήπεδο. Οπότε θέλουμε να αγαπήσουν τον αθλητισμό γενικότερα και συγκεκριμένα το μπάσκετ. Αυτό έχει μια ανταπόκριση στην περιοχή μας. Καταφέραμε μέσα σε μια χρονιά, δείχνοντας και αναφέροντας το πρότζεκτ στους γονείς, να έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό των παιδιών, πράγμα πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό θεωρούμε ότι, σύμφωνα με τα πλάνα μας, θα μπορέσουμε να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο».

 

Για τον λόγο που δεν κατέβασαν αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών:

 

«Το πρότζεκτ μας τώρα ξεκίνησε και φέτος αγωνιστικά τμήματα δεν κατεβάσαμε, γιατί ο υπεύθυνος των ακαδημιών δεν ήταν σίγουρος γι’ αυτό που θέλουμε να δείξουμε. Οπότε αποφασίσαμε πρώτα απ’ όλα να είμαστε σίγουροι τι πάμε να κάνουμε και ύστερα αυτό που θα δείξουμε σαν σωματείο μες στο παρκέ να είναι κάτι αξιόλογο, το οποίο θα το ευχαριστιούνται και οι γονείς και τα παιδιά, αλλά και εμείς που θα μπορέσουμε να προσφέρουμε και να δείξουμε ένα έργο».

 

Για τον πυλώνα της ανδρικής ομάδας:

 

«Πάνω στο ίδιο σκεπτικό των ακαδημιών στήθηκε και η ανδρική ομάδα. Οι παίκτες που απαρτίζουν την ανδρική ομάδα είναι παίκτες που τους αρέσει το μπάσκετ. Θέλουμε φυσικά να έχουμε μια βελτίωση και να δείξουμε κάτι καλό, αλλά και να έχουμε μια εικόνα σαν να είναι απέναντι το παιδί μας, ο πατέρας μας, η γυναίκα μας και ούτω καθεξής. Άρα να δείξουμε μια ωραία εικόνα, ενός συλλόγου χωρίς φωνές, όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ γίνεται, έτσι ώστε τα παιδιά των ακαδημιών να θέλουν να έρχονται να βλέπουν και να έχουν ένα κίνητρο όταν μεγαλώσουν να συμμετέχουν σε αυτήν την ομάδα. Το έχουμε πετύχει κι αυτό, γιατί έχουμε μια πολύ καλή πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά η επιτυχία είναι ότι βλέπουμε μικρά παιδιά και γονείς, καθώς και νέα παιδιά που δεν ασχολούνται με το μπάσκετ, αλλά είναι του χωριού και έρχονται με τα τύμπανα και τις κόρνες και μας στηρίζουν. Είναι κέρδος για εμάς ότι φέραμε κόσμο στο γήπεδο να μάθει το μπάσκετ και να είναι εκεί μαζί μας».