ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ME ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ AMINO ANIMO

440

Κάθε Χριστούγεννα πολλοί από εμάς ψήνουμε μελομακάρονα, μόνο και μόνο στη σκέψη να μυρίσει το σπίτι μας πορτοκάλι, κανέλα, κονιάκ και γαρίφαλο.

Σήμερα, μοιραζόμαστε τη δική μας συνταγή με την προσθήκη της αγαπημένης σου φυτικής πρωτεΐνης Power Mix Cocoa, με σκοπό όχι μόνο για να ενισχύσουμε τη γεύση τους, αλλά και τη θρεπτική τους αξία.

συνταγή πιο κάτω και μοιράσου μαζί μας τις εντυπώσεις σου

Καλή απόλαυση!

Όλγα και Σπύρος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κούπα καλαμποκέλαιο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
4 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ baking powder
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ. (στην μύτη) κανέλα
1 κ.γ (στην μύτη) τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.γ (στην μύτη) αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλες κ.σ. ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ
Power Mix Cocoa

Σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 κ.γ γαρύφαλλο
2 sticks κανέλας

Γαρνίρισμα

4 κ.σ. μέλι
1/2 κούπα χτυπημένα καρύδια
1 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, και ανακατεύουμε μαζί το baking powder, την πρωτεΐνη σε σκόνη ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ Power Mix Cocoa, τη σόδα, το αλάτι, το γαρύφαλλο και την κανέλα.

Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το καλαμποκέλαιο, το κονιάκ, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.

Τα ενώνουμε όλα στο μπολ του αλευριού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν; όχι πάρα πολύ για να μην κόψει το μείγμα.

Κάνουμε μικρά μπαλάκια και πατάμε ελαφρά για να πάρουν το σχήμα τους.
Ψήνουμε σε προ- θερμασμένο φούρνο στους 1800C(αέρα) για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά, μέχρι να πάρουν βράση για 5 λεπτά, και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει καλά.

Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι για 10-15 δευτερόλεπτά, τα γυρνάμε για να μελώσουν και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια τα σουρώνουμε προσεχτικά.

Πασπαλίζουμε με το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα.

Πηγη: Το Φαρμακείο της Φυσης