Στη Θεσσαλονίκη το EBT Masters 2014

452

Από το καλοκαίρι του 2012 λειτουργεί από τον Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ το προπονητικό κέντρο Beach Activities, στο χωριό της Ειρήνης στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Είναι ένας χώρος για δραστηριότητες και αθλήµατα πάνω στην άµµο, όπως beach volley, beach handball και beach tennis. Οι εγκαταστάσεις πλαισιώνονται από καφέ-µπαρ, κοιτώνες, γυµναστήρια, και parking. Στο χώρο λειτουργούν Ακαδηµίες beach volley, τµήµατα ερασιτεχνών beach volley, τµήµατα outdoor training – personal training, αγωνιστικά τµήµατα beach volley, ενώ µπορεί κανείς να κάνει ελεύθερες προπονήσεις ως ερασιτέχνης ή επαγγελµατίας σε όλα τα beach sports.

Το 2013 φιλοξενήθηκαν µε επιτυχία πολλά πουρνουά όπως το Beach Volley Mixed Τουρνουά, το Τουρνουά Under Armour, το Βορειοελλαδίτικο πρωτάθληµα Beach Volley Ανάπτυξης Regional, το Final 4 Παννεληνίου Πρωταθλήµατος Beach Handball το πρώτο Valetuto Racket (Πανελλήνιο τουρνουά ξυλορακέτας), το ∆ιεθνές Τουρνουά Επίδειξης Beach Volley, το Βορειοελλαδίτικο πρωτάθληµα Beach Tennis.

Για το 2014 έχουν ήδη σχεδιαστεί και δροµολογηθεί µια σειρά από events που µε κορυφαίο την διοργάνωση της τελικής φάσης του EBT 2014. Έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων το Πανελλήνιο Τουρνουά Ερασιτεχνών Beach Volley Ανδρών-Γυναικών, το διεθνές CAMP προετοιµασίας για πρόκριση σε Ολυµπιάδα Νέων, το διεθνές τουρνουά Under Armour Beach Volley, το EBT Beach Handball finals (Test Event τελικής φάσης και οι τελικοί) για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, το πρώτο τουρνουά Beach Tennis, το Final 4 Beach Handball Παννεληνίου Πρωταθλήµατος OTE TV, το Βαλκανικό Πρωτάθληµα Beach Volley Νέων (U23), το δεύτερο τουρνουά Beach Tennis, το δεύτερο Beach Racket (Πανελλήνιο πρωτάθληµα ξυλορακέτας).

 

 

30 Μαΐου-1 Ιουνίου 2014: Εuropean Βeach Handball Τournament finals

Thessalonik14 ebt logo

Αποκορύφωµα των συνεχών προσπαθειών της οµάδας για ποιοτικούς χώρους, υποδοµές και υπηρεσίες στον Αθλητισµό της Θεσσαλονίκης είναι η ανάληψη της διοργάνωσης της Τελικής Φάσης του ∆ιασυλλογικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος Beach Handball (European Beach Handball Tour – ebt) για το 2014.

Για 10 συνολικά ηµέρες (προ-τουρνουά test event και τριήµερο τελικών) οι εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου στο χωριό της Ειρήνης, στην Καρδία της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώσουν αθλητές και funs του beach handball ολόκληρης της Ευρώπης. Το ebt FINALS 2014, θα φέρει στη Θεσσαλονίκη τις 10 καλύτερες ανδρικές και 10 καλύτερες γυναικείες οµάδες οι οποίες θα αγωνισθούν για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Στον ίδιο χώρο θα διοργανωθεί σεµινάριο διαιτησίας σε διεθνές επίπεδο και σεµινάριο προπονητών beach handball. Η διοργάνωση θα µεταδοθεί σε παγκόσµιο επίπεδο σε live streaming ένω θα ανεβεί στο διαδίκτυο site (www.ebtfinals2014.gr) αποκλειστικά και µόνο για την συγκεκριµένη διοργάνωση.