Οι δηλώσεις των προπονητών πριν το φάιναλ φορ εφήβων της ΕΚΑΣΘ

964

Το Northbasket λίγες ώρες πριν την έναρξη του φάιναλ φορ εφήβων της ΕΚΑΣΘ επικοινώνησε με τους προπονητές των ομάδων για να μας δώσουν ένα τελευταίο σχόλιο πριν το τζάμπολ των αναμετρήσεων.

 

Μπουσβάρος (Άρης): “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε φτάσει ως εδώ , η διοργάνωση κάθε χρόνο αναβαθμίζεται στα πλαίσια της ανάδειξης νέων ταλέντων που θα μπορέσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Εύχομαι ο κόσμος να ευχαριστηθεί το θέαμα , μιας και συμμετέχουν νέα παιδιά που αξίζουν τη στήριξη του φίλαθλου κοινού. Εδώ που φτάσαμε κάθε ομάδα έχει πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο , αν έπρεπε να χρίσω κάποιο φαβορί αυτός θα ήταν ο ΠΑΟΚ , μιας και ήταν αήττητος όλη τη χρονιά , αλλά όποιος είναι καλύτερος σε αυτά τα ματς θα το πάρει. Οσον αφορά τους τραυματισμούς , είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα λόγω των πολλών αγώνων που έχουν παίξει τα παιδιά μέσα στη σεζόν , μάλιστα κάποια συμμετείχαν και σε σχολικά πρωταθλήματα, αλλά ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα”

 

Ντάγιος (ΑΚ Αστέρια): “Είναι μεγάλη επιτυχία για μας που φτάσαμε ως εδώ , είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό και πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στη σημερινή αναμέτρηση. Προφανώς και ο Άρης είναι το φαβορί , μας έχει κερδίσει δύο φορές μέσα στη σεζόν , αλλά πάμε για το καλύτερο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε , μιας και οι περισσότεροι αθλητές μας είναι μαθητές της τρίτης λυκείου και έχουν πολύωρο διάβασμα. Πιστεύω ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο σε αυτές τις ηλικίες σε σχέση με παλιότερα και πιο “σωματικό” ταλέντο θα έλεγα , αλλά τα παιδιά δε δουλεύουν όσο θα έπρεπε. Δεν αναφέρομαι φυσικά στα παιδιά της ομάδας μας , είναι γενικό το σχόλιο. Προβλήματα τραυματισμών δεν έχουμε , αλλά όπως είπα δεν κάναμε τη προετοιμασία που θα θέλαμε”.

 

Ζαφειρούδης (ΠΑΟΚ): “Η ομάδα μας είναι καλύτερη από τους αντιπάλους και το απέδειξε μέσα στη χρονιά , θεωρώ ότι αν δεν ήταν έτσι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα ήμασταν σίγουροι πρωταθλητές. Βέβαια έτσι υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο τέλος με το φάιναλ φορ , αλλά πιστεύω ότι είναι λίγο άδικο για μας μιας και ήμασταν αήττητοι όλη τη χρονιά. Οι παίκτες μας είναι όλοι υγιείς αλλά ταλαιπωρημένοι από το μεγάλο αριθμό αγώνων , μιας και πολλοί συμμετείχαν και σε σχολικά πρωταθλήματα. Οσον αφορά το ταλέντο σε αυτές τις ηλικίες θεωρώ ότι όντως υπάρχει αρκετό ταλέντο ,αλλά περισσότερο αθλητικό και όχι καθαρά μπασκετικό. Δηλαδή από τις νεαρότερες ηλικίες οι προπονητές μαθαίνουν τα παιδιά ένα τρόπο παιχνιδιού που περισσότερο έχει να κάνει με τα αθλητικό κομμάτι , το σωματικό και όχι καθαρά τη τέχνη του μπάσκετ. Εγώ φέτος έχω παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και νομίζω το βλέπει το φίλαθλο κοινό”

 

Τις δηλώσεις του προπονητή αλλά και του έφορου της ΧΑΝΘ μπορείτε να τις βρείτε εδώ:

https://northbasket.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%86%CE%BF%CF%81/