Γυμνόπουλος: «Η ακαδημία του Παναθλητικού από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, υψηλό το επίπεδο»

53

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ
Ο Παναθλητικός Συκεών έκανε κίνηση από το πάνω ράφι εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Φοίβο Γυμνόπουλο. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε το περσινό καλοκαίρι τα ηνία της πρώτης ομάδας και τις Νεανίδες. Επίσης, εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στα αναπτυξιακά τμήματα αγοριών και κοριτσιών (U21, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων).

Ο Φοίβος Γυμνόπουλος άνοιξε τα χαρτιά στο Northbasket.gr και μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να αναλάβει το τιμόνι του Παναθλητικού Συκεών, τη λειτουργία των ακαδημιών του συλλόγου και το αν αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις βλέψεις και τις φιλοδοξίες που έχει για τη νέα σεζόν και αποκάλυψε τον τρόπο που θα έδινε κίνητρο σε ένα παιδί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και το μπάσκετ.


Αναλυτικά όσα είπε:
Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε παρακίνησαν να αναλάβεις τα ηνία του Παναθλητικού Συκεών το καλοκαίρι:«Η διοίκηση μου έκανε μια πρόταση επαρκής οικονομικά και που με έβρισκε σύμφωνο στο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο ήθελε να υπηρετήσει ο σύλλογος. Μεγάλο ρόλο στο να πω το ναι έπαιξε η παρουσία του Βασίλη Πρασσά, ο οποίος ήταν ένας παράγοντας με όραμα, σχέδιο, τεχνογνωσία και φερεγγυότητα».

Θα ήθελα να μου κάνεις τον μέχρι τώρα απολογισμό όλων των τμημάτων του συλλόγου:
«Η χρονιά εξελίσσεται όμορφα και έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που είχαμε θέσει εξαρχής με τη διοίκηση. Απομένουν ακόμη δυο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία των τμημάτων του συλλόγου αλλά και από την αρμονική σχέση και την ατέλειωτη δουλειά των συνεργατών μου. Ωστόσο, νομίζω ότι αξίζαμε μία καλύτερη θέση στο Final-4 των Παίδων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν και αυτοσκοπός μας. Ο στόχος μας ήταν και είναι η εξέλιξη όλων των αθλητών μας και όχι η επιδίωξη του αποτελέσματος. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει ο τελικός απολογισμός».Για το μοντέλο και τη λειτουργία των ακαδημιών και ποιοι είναι οι στόχοι σου πάνω στα τμήματα των υποδομών:«Η ακαδημία του Παναθλητικού είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Η οργάνωση της και η στελέχωση της βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Οι στόχοι που έχουμε θέσει ως προπονητικό τιμ είναι η ανάπτυξη, η βελτίωση, η εξέλιξη των αθλητών, αλλά και η κοινωνικοποίηση των αθλητών. Στόχος μας είναι να γίνουν σωστοί αθλητές και καλοί άνθρωποι».

Για τις βλέψεις και τις φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν:
«Είμαι επαγγελματίας προπονητής και θέλω να επιμορφώνομαι, να παρακολουθώ και να αφουγκράζομαι τις σύγχρονες ανάγκες του αθλήματος. Παράλληλα, να υπηρετώ και βασιζόμενος στην δουλειά μου να δημιουργώ, όπου βρίσκομαι ανεξαρτήτως κατηγορίας. Έτσι νιώθω ότι υπηρετώ με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα που αγαπώ πολύ».

Πώς θα χαρακτήριζες το επίπεδο των ομάδων της πόλης μας (ακαδημίες, οργάνωση, υποδομές, εγκαταστάσεις):

«Νομίζω πως η Ομοσπονδία κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για το αναπτυξιακό σύγχρονο μοντέλο των προηγμένων χωρών στο άθλημα μας. Χωρίς να θέλω να γίνω δυσάρεστος, όμως, πιστεύω πως είμαστε πολύ πίσω σε θέματα οργάνωσης και παιδείας σε σχέση με τον αθλητισμό, όπως και εγκαταστάσεων, στελέχωσης προπονητικής στις ακαδημίες και σε συλλόγους με βάση τα δεδομένα άλλων χωρών όπως είναι οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Αμερική».

Πώς θα ωθούσες ένα παιδί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και το μπάσκετ:

«Ένα παιδί που θέλει να παίξει μπάσκετ πρέπει πρώτα να το αγαπήσει και μετά να μάθει να το υπηρετεί με συνέπεια. Να το εμπνεύσουμε να έχει όνειρα και φιλοδοξίες ώστε να μη σταματήσει ποτέ να τα κυνηγάει στο μπάσκετ και στη ζωή του γενικότερα».