Μια ωδή στο Flight μπουφάν!

1860

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των 30+ και δεν φόρεσες ποτέ flight μπουφάν (flying ή fly για κάποιες παλιοσειρές) κάτι πήγε στραβά.

Ενδεχομένως στράφηκες στο θρυλικό περφέκτο, το οποίο αποτελούσε την φυσική εξέλιξη του flight, ή τα παρέκαμψες όλα προτιμώντας το δημοφιλες στα 90’s κολεγιακό μπουφάν.

Το flight, γνωστό και ως μπουφάν των αεροπόρων έκανε θραύση την δεκαετία του ’90 στην Ελλάδα, μολονότι είχε κυκλοφορήσει αρκετά χρόνια πριν.

Δεν χρειαζόταν να εισαι φαν του Top Gun για να το φορέσεις με περηφάνεια. Το συνδύαζες με τζιν και Dr Martens ή ακόμα και με φόρμα στο μάθημα της γυμναστικής. Αναμφισβήτητα, αποτέλεσε μαζί με το περφέκτο την απόλυτη μόδα της εποχής.

Τα κορυφαία αυθεντικά flight κυκλοφόρησαν από την Alpha Industries, ωστόσο πολλοί νέοι της εποχής αρκούνταν στην κλασική πορτοκαλί φόδρα δίχως να νοιάζονται για την ποιότητα του μπουφάν. Πιθανότατα επρόκειτο για φθηνή απομίμηση.

Τα καταστήματα στο Μοναστηράκι έκαναν χρυσές δουλειές, ενώ τα παζάρια έδιναν και έπαιρναν.

Το Flight πέρασε σε άλλη διάσταση από τους οπαδούς του Άρη κυρίως στο μπάσκετ, αλλά και των οπαδών της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ που το καθιέρωσαν φορώντας το ανάποδα εντός αλλά και οκτώς συνόρων δημιουργώντας το απέραντο πορτοκαλί.

Παράλληλα ανάλογα με τις πεποιθήσεις του καθενός, το flight γέμιζε με κονκάρδες. Μουσικού, ποδοσφαιρικού αλλά και πολιτικού περιεχομένου.

Τα Flight μπουφάν, σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, στην εμπορική έξαρση του αντιμετωπίζονταν συχνά-πυκνά ως λάφυρο από αντίπαλα σχολεία ή ακόμη και οπαδούς ομάδων.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί απαιτούσαν υπό την απειλή ροπάλου ή ακόμη και στιλέτου από τον ανυποψίαστο πιτσιρικά να παραδώσει το flight του, η ακόμη χειρότερα και τα Dr Martens του. Δεν είχες και πολλές επιλογές, εκτός και αν κατάφερνες σε χρόνο ρεκόρ να βρεις τα κατάλληλα κονέ προκειμένου να γλιτώσεις την διαπόμπευση.

Μυθική στιγμή στα flight, οι κλασικές θήκες στο μανίκι όπου πίστευες πως μπορεί να κρύβουν σφαίρες.

Όταν με πολύ κόπο πάλευες για να διαπιστώσεις τι κρύβεται γνώριζες την απόλυτη απογοήτευση αφού το μόνο που ανακάλυπτες ήταν μπλε καπάκια από bic στυλό.

Το γυαλιστερό νάιλον μπουφάν αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μυστικά της εφηβείας μας. Το flight εξελίχθηκε και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να αποτελεί μία από τις πιο cool ροκ επιλογές!

Ήρθε η ώρα να το ανασύρεις από το αραχνιασμένο πατάρι σου…
πηγή: gazzeta.gr