Μετρησεις FMS στο Northbasket Player Development

1713

Η αξιολόγηση των αθλητών πραγματοποιείται με τη χρήση τεχνολογίας και εξειδικευμένων τεχνικών που είναι στη διάθεση του ιατρικού επιτελείου όπως η λειτουργική αξιολόγηση της κίνησης με τη μέθοδο FMS (Functional Movement Screen).

Όσοι αθλητές συμμετείχαν την 3η Εβδομάδα στο Northbasket Player Development είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια καινούργια τεχνική  μέτρησης γνωστή ως Functional Movement Screen (FMS)

Τι είναι το FMS:

Τα συστήματα λειτουργικής κίνησης προσπαθούν να αναγνωρίσουν δυσλειτουργίες στην κίνηση ελέγχοντας τα κινητικά πρότυπα του συστήματος μας. Προσεγγίζουν τον αθλητή ή τον ασθενή λειτουργικά και όχι ανατομικά ελέγχοντας θεμελιώδεις κινήσεις και όχι συγκεκριμένες περιοχές του σώματος μας. Με λίγα λόγια ελέγχουν πως το σώμα μας κινείται.


Επίσης μας πάνε ένα βήμα πριν την μέτρηση της απόδοσης και της επιδεξιότητας ελέγχοντας, εκτιμώντας και μετρώντας τις θεμελιώδεις κινήσεις. Παράλληλα προσπαθούν να καλύψουν το κενό που υπάρχει μεταξύ της κατάστασης που βρισκεται ένας αθλητής πριν την έναρξη της προετοιμασίας και της μετέπειτα αθλητικής του απόδοσης. Έτσι βοηθούν τον ειδικό να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και που πρέπει να επέμβει.

Το Northbasket Player Development θελει να ευχαριστησει δημοσια τον Ηλια Κολοβό  instructor του FMS  και ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι .