Στο προπονητικό επιτελείο του Player Development ο Γιωργος Κοντός

50

Το NorthBasket Player Development ανανέωσε την συνεργασία με τον Γιώργο Κοντό και θα βρίσκεται μαζί μας στην επανεκκίνηση του camp που ξεκινάει απο τα Λαγυνα .

who is :

Ο Γιώργος Κόντος είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Σερρών με ειδικότητες στην Καλαθοσφαίριση και στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή , με διπλωματική εργασία «η Ταξινόμηση στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης με αγωνιστικό αμαξίδιο».

Ξεκίνησε στον Άρη Θεσσαλονίκης(2004-2005)ως προπονητής στα αγωνιστικά τμήματα. Έγινε υπεύθυνος των αναπτυξιακών τμημάτων Καλαθοσφαίρισης του Αμερικανικού Κολλεγίου «ΣΑΑΚ Ανατόλια» (2009-2016). Στην συνέχεια ανέλαβε για δύο χρόνια (2016-2018) ως Ά προπονητής στη Μακαμπή Θεσσαλονίκης (Γ´Εθνική). Παράλληλα όμως ο διακαής πόθος του ήταν η ενασχόληση του με την Καλαθοσφαίριση με αγωνιστικό αμαξίδιο. Αρχικά διετέλεσε β´προπονητής στον Κένταυρο Θεσσαλονίκης (2004-2006) και στη συνέχεια Ά προπονητής στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης (2008-2010). Το 2019 ανέλαβε ως Ά προπονητής στον Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του ήταν η ένταξη του στο προπονητικό stuff της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο και η συμμετοχή του με την Εθνική στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σεράγεβο τον Ιουνίου του 2022.