BET:Η δύναμη της πορτοκαλής θεάς

405

Στην πιο μεγάλη καινοτομία για τη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ θα προσπαθήσουν να περάσουν η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωλίγκας, μεγάλων κλαμπ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών. Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να μετατραπεί από την περίοδο 2016-2017 σε Basketball Champions Leaque. Κατατέθηκε αναλυτικό πλάνο, όπου με μεγάλο ενδιαφέρον το παρακολούθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Σκοπός είναι να γίνει ένας συνεταιρισμός όπου οι ομάδες θα είναι κατά 50% συνέταιροι και το υπόλοιπο 50% να είναι στην Fiba, στους επενδυτές και στην οργανωτική επιτροπή. Οι ομάδες θα έχουν λόγο σε θέματα κανονισμού της διοργάνωσης, financial fair play, καταστατικού.
     Θα πει κανείς ότι τον ματιάσαμε το Οθέλο Χάντερ, το σέντερ του Ολυμπιακό με τα τόσα καλά λόγια. Υπέστη βαρύ διάστρεμμα και θα λείψει εκτός αγωνιστικής δράσης δέκα ημέρες. Το ίδιο δεν συνέβη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου συνεχίζει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, βάζοντας για ακόμα ένα παιχνίδι πάνω από 20 πόντους και η ομάδα του γνώρισε την πρώτη της νίκη. Σήμερα έχουμε το κύριο όγκο των αγώνων του Eurocup με τον Πάοκ να ταξιδεύει στην Ρωσία να αντιμετωπίσει την Άβντοντορ. Θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό του σερί και θα επιδιώξει την νίκη απέναντι στην Άβντοντορ. Ακόμα ένα κουραστικό ταξίδι στα πλαίσια των αγώνων στο Eurocup, στοιχείο που έχει επηρεάσει να βρει το ρυθμό του στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Άρης αντιμετωπίζει εντός έδρας την Στεάουα και αν θέλει να έχει αντίκρισμα η σπουδαία νίκη επί της Ουνίκς θα πρέπει με την συμπαράσταση του κόσμου να κερδίσει ακόμα ένα παιχνίδι.

basketball-ball-wallpaper


     Οι προτάσεις μας χθες επαληθεύτηκαν 100% και συνεχίζουμε το θετικό μας ξεκίνημα με έντεκα εύστοχες επιλογές στις δεκαεπτά προτάσεις μας (65% πετυχημένες επιλογές). Σήμερα δεν θα επιλέξω κάποιο παιχνίδι για στοιχηματισμό, θα περιμένω τους αγώνες της Ευρωλίγκας αύριο και μεθαύριο. Θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και θέλω να επισημάνω ένα γεγονός που δείχνει την καρδιά της πορτοκαλής θεάς και πως μέσα από τον αθλητισμό μπορείς να κάνεις όνειρα, να δεις την χρησιμότητα του και πως μπορείς να συνεχίσεις τον κανονικό ρυθμό της ζωής. Αφορμή η επίσκεψη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ελαιώνα. Η ιδέα του προέδρου να δωρίσει παπούτσια, μπουφάν, αλλά να κατασκευάσει γήπεδα μπάσκετ στον Ελαιώνα ήταν ένα μήνυμα ενθαρρυντικό στους δεκάδες Σύριους που παραβρίσκονται μετά από μια τεράστια περιπέτεια που τράβηξαν να έρθουν.

Εκεί που θέλω να σταθώ είναι όταν άρχισαν να μοιράζονται τα είδη, αυτό που προκάλεσε την έκπληξη ήταν ότι ένα κοριτσάκι 7 ετών η Μασουντέ δεν πήρε ούτε παπούτσια, ούτε μπουφάν, ούτε άλλο ρουχισμό. Τι πήρε; Μια πορτοκαλί μπάλα, την αγκάλιασε, πήγε σ΄ένα από τα γήπεδα που έγιναν και κάτω από ένα καλάθι έριχνε βολές με τις ώρες. Ο κόσμος πλησίαζε σιγά, σιγά, οι κάμερες και τα μέλη της επιτροπής, αλλά η Μασουντέ ζούσε ένα όνειρο εκείνη την στιγμή. Γι΄αυτήν ήταν μόνη της, μαζί με μια μπάλα μπάσκετ και ζούσε αυτό που μόνο εκείνη γνωρίζει εκείνη την ώρα. Άφησε τα προβλήματα της, την κούραση της, την πείνα και απλά έριχνε σουτ στο καλάθι, γιατί απλά με τον αθλητισμό ένιωθε ότι έμπαινε σ΄ ένα κανονικό ρυθμό της ζωής.

 

Tου Δημήτρη Τσουπλάκη.