Η αρχηγός επέστρεψε!

321

Αν σταθείς μόνο στο τελικό αποτέλεσμα θα πεις, «ω, τι έκανε αυτή η ομάδα». Όντως, η Εθνική Ομάδα Γυναικών έκανε πολύ ωραία πράγματα στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017, ενθουσιάζοντας τον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία του και γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας.

Η αρχηγός όμως της Εθνικής ομάδας Εβίνα Μάλτση γνωρίζοντας τις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τις παγίδες που πάντα κρύβει μια πρεμιέρα, σε δηλώσεις της στο agapotobasket.grεπισημαίνει πως αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα και οφείλει να διορθώσει τα λάθη της.

«Με την Ελβετία το περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά δεν θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλά. Υπήρχε υπέρμετρος ενθουσιασμός και έλλειψη συγκέντρωσης κατά διαστήματα και δεν βρίσκαμε τις συνεργασίες μας. Μαζευτήκαμε μόλις πριν 5 μέρες και εγώ είμαι, αν θες, καινούρια στην ομάδα. Η Βουλγαρία είναι πιο επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε και μπορεί να έχουμε μόνο δυο μέρες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε τα κενά που είχαμε σε άμυνα και επίθεση».

Η κορυφαία Ελληνίδα μπασκεμπολίστρια δεν μπορούσε να κρύψει τα συναισθήματα της που ξαναπάτησε στο παρκέ φορώντας την «γαλανόλευκη» φανέλα, από το πλευρό της οποίας βέβαια δεν έλειψε ούτε μέρα.

«Δεν μετρούσα τις μέρες είναι η αλήθεια, αλλά τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα που κάποια στιγμή ήμουν εκτός κλίματος και δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι έχω αγώνα. Δεν θα έπρεπε να είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα, αλλά ήταν τόσο εκπληκτική και η ατμόσφαιρα που έκανε τη συγκίνηση να είναι τόσο μεγάλη. Είναι, άλλωστε, η ομάδα της καρδιάς μου!».

Παρατηρώντας την Εβίνα Μάλτση κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν μπορείς να μην διαπιστώσεις ότι δεν της ξεφεύγει τίποτα και μιλάει συνέχεια στις συμπαίκτριες της ενθαρρύνοντας τις αλλά και επισημαίνοντας ζητήματα τακτικής ή πράγματα που δεν είδαν μέσα στο παιχνίδι.

 

πηγή:agapotobasket.gr