Η ανάλυση του Βορρά απο τον Δημήτρη Κυριακού

786

Α2: Δύο στα τρία

ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με τις ανατροπές και τις εκπλήξεις να έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτήν την αγωνιστική, ο Πιερικός/Αρχέλαος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Με ανατροπή στα τελευταία λεπτά και επιμέρους σκορ 9-2, κατάφερε με καλάθι του Κώστα Μπεχλιβάνη τρία δεύτερα πριν το τέλος να δώσει μία ακόμη νίκη στην ομάδα του Πιερικού/Αρχελάου.

Σε ένα παιχνίδι που είχε βασικό χαρακτηριστικό τα άσχημα ποσοστά και την ισορροπία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και που κρίθηκε στις λεπτομέρειες στον απόλυτο βαθμό, η ομάδα της Κατερίνης φάνηκε πιο ψυχωμένη και έτοιμη στο τέλος. Η νίκη αυτή είχε πολλαπλή σημασία,  μιας και βαθμολογικά δίνει στον Πιερικό/Αρχέλαο την δυνατότητα να αναρριχηθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη αλλά και τον οπλίζει ψυχολογικά για το άμεσο μέλλον.

Όχι εύκολη και η συνέχεια, αφού ο επόμενος αγώνας με αντίπαλο τον Αμύντα εκτός έδρας φαίνεται πολύ δύσκολος και θα χρειαστεί μεγάλη επιμονή και συγκέντρωση. Ο Αμύντας αν και στην ζώνη υποβιβασμού έχει θετικό πρόσημο στο συσχετισμό επίθεσης-άμυνας και το κίνητρο τον δύο βαθμών εντός έδρας είναι μεγάλο για τους επόμενους αντιπάλους του Πιερικού/Αρχελάου. Ο Δημήτρης Γαλάνης θα έχει χρόνο να δουλέψει την ομάδα του αφού η επόμενη αγωνιστική θα είναι στις 7/1.

 

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ-ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο Ερμής Λαγκαδά έκανε το καθήκον του αφού επιβλήθηκε 64-85 κερδίζοντας παράλληλα τον αντίπαλό του κατά κράτος σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες. Η ΑΕΚ Άργους κατάφερε να προβληματίσει τον αντίπαλό της για δύο δεκάλεπτα. Η ανωτερότητα όμως του Ερμή (23 τελικές πάσες), με τον Σπύρο Κέκκελη να έχει την «μερίδα του Λέοντος» (8), η επιθετική δεινότητα του Σάββα Ηλιάδη (30 πόντοι) καθώς και το double-double του Αναγνωστόπουλου (14 πόντοι & 13 ριμπάουντ), συνετέλεσαν σε μία σημαντική εκτός έδρας επικράτηση της ομάδας τους.

Η συνέχεια δύσκολη, αφού ο Ερμής Λαγκαδά υποδέχεται εντός έδρας τους Ίκαρους Σερρών. Στον «εμφύλιο» του βορρά, για τον Λαγκαδά η νίκη είναι μονόδρομος και εάν θέλει να κρατηθεί σε απόσταση ασφαλείας από την ζώνη υποβιβασμού και να εκμεταλλευτεί ένα από τα σημαντικότερα ατού του…την έδρα του!

 

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Οι Ίκαροι Σερρών με την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους επιβεβαίωσαν την κακή αγωνιστική τους κατάσταση. Πληρώνοντας το κακό πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκαν να αντιδρούν ουσιαστικά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο όπου και υποχρέωσαν τον αντίπαλό τους να σκοράρει 9 πόντους. Ακόμη και το καλό τους αμυντικά και επιθετικά τρίτο δεκάλεπτο, δεν ήταν αρκετό να τους χαρίσει την νίκη καθώς η κούραση για το κυνήγι του σκορ αποδείχθηκε εξαιρετικά μεγάλο εμπόδιο.

Φαίνεται πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος των Σερρών έως τώρα δεν ήταν κάποια ομάδα ή το πρόγραμμα, αλλά ο ίδιος τους ο εαυτός. Με δύσκολη την συνέχεια, στον Λαγκαδά με τον τοπικό Ερμή και στο επόμενο εκτός, στην έδρα του Περάματος, θα πρέπει να ανακάμψουν εκμεταλλευόμενοι τα συστατικά που τους οδήγησαν στην κορυφή. Η ποιότητα των πρωτεργατών παικτών τους και η ευκολία δημιουργίας αιφνιδιασμών ήταν αυτό που τους βοήθησε σε μεγάλο βαθμό πριν από τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Η ισορροπία λοιπόν το ζητούμενο για την ομάδα του Στάθη Καμαράκη που θα προετοιμάζεται στις γιορτές για τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια.

 

Β’ Εθνική: Αγώνας παραμονής

 

ΣΤΡΑΤΩΝΙ-ΑΙΓΑΛΕΩ

Με το Στρατώνι να επιτυγχάνει «δια πυρός και σιδήρου» μία σημαντική νίκη εναντίον του Αιγάλεω, ξεκίνησε η πορεία των ομάδων του βορρά. Χωρίς την παραμικρή γνώση για τα τεκταινόμενα στο κλειστό της Αρναίας, αρνούμαι να πιστέψω τα περί «τραμπουκισμών» και εριστικής συμπεριφοράς διοικούντων και Δημήτρη Μύθου προς τον οποιονδήποτε.

Στο αγωνιστικό, η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική από την στιγμή που στις 8/1 το Στρατώνι αντιμετωπίζει  εκτός έδρας την Νήαρ Ήστ. Στο δύσκολο αυτό παιχνίδι και σε μία πολύ δύσκολη έδρα, η ομάδα του Στρατωνίου έχοντας πετύχει νίκη, μπορεί πλέον να ταξιδέψει στην Αθήνα με λιγότερο άγχος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΚΑΠ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΦΛΟΓΑ

Η Αναγέννηση/Φλόγα ακολουθώντας και «παρακολουθώντας» από απόσταση σύμφωνα με την εικόνα των δεκαλέπτων, κατάφερε (δυστυχώς), να κάνει το αυτονόητο και να χάσει ακόμη έναν αγώνα φτάνοντας τις οχτώ συνεχείς ήττες. Δυσκολότερη η συνέχεια που καλείται να τερματίσει το αρνητικό σερί εντός έδρας εναντίων του πρωτοπόρου, Αιόλου Τρικάλων.

 

ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚ.-ΜΕΝΤ

Η ΜΕΝΤ απόντος και του τραυματία Φώτη Τριανταφυλλίδη, γνώρισε μεγάλη σε εύρος ήττα στα Τρίκαλα από τον πρωτοπόρο Αίολο. Στο παιχνίδι αυτό ο Γιάννης Χατζούλης προτίμησε να ξεκουράσει τους πρωταγωνιστές της ομάδας του και να χρησιμοποιήσει περισσότερο τους νεαρούς αθλητές του. Η συνέχεια με ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη και στην έδρα της, εναντίον του Ηρακλή, που κέρδισε άνευ αγώνος την Χαλκηδόνα και «απολαμβάνει» μία παραπάνω εβδομάδα προετοιμασίας.

 

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΔΟΥΚΑΣ

Ο Αίαντας παρουσίασε αστάθεια και μετά από την πολύ καλή εμφάνιση εναντίον της Νήαρ Ήστ στην Αθήνα την προηγούμενη αγωνιστική, δεν κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας τον Δούκα και να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Αίαντας ήταν πίσω στο σκορ σε όλα τα δεκάλεπτα χωρίς να καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί τον επιθετικό «οίστρο» του Τζινόπουλου (22 π.) και του Σκαρλάτου (13 π.). Η επόμενη αγωνιστική εναντίων της Χαλκηδόνας που αποχώρησε, τους δίνει την δυνατότητα για περισσότερη δουλειά και εύκολη συγκομιδή βαθμών για την ομάδα του Ευόσμου.

Τα επόμενα αποτελέσματα θα είναι την νέα χρονιά και ελπίζω, εκ πρώτης να υπάρχει μπάσκετ και «υγεία» σε όλα τα επίπεδα στους συλλόγους του βορρά και κατ’ επέκταση σ’ όλη την Ελλάδα. Τις καλύτερες ευχές μου για όμορφες γιορτές για ένα πραγματικά ευτυχισμένο καινούριο χρόνο και ένα άθλημα απαλλαγμένο από «αρτηριοσκληρώσεις» και ποικίλες αγκυλώσεις!

Με μπασκετικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κυριακού