Εσύ τι τύπος Facebook χρήστη είσαι;

744

Ένα πολύ ενδιαφέρον σκιαγράφημα για το μέσο χρήστη του Facebook δημιούργησε το JESS3 και δημοσιεύει το Mashable, παραθέτοντας παράλληλα στοιχεία για το επίπεδο εμπλοκής του χρήστη με το δημοφιλές social network. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν, όπως είναι λογικό, την υπεροχή του Facebook, έναντι των υπολοίπων social media. Ειδικότερα ο μέσος χρήστης στο Facebook:

– έχει 229 φίλους, το 22% των οποίων είναι από το σχολείο, 10% είναι συνάδελφοί του, 12% επίσης από την οικογένεια, 9% από το πανεπιστήμιο, ενώ με το 3% έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά. Μάλιστα με το 7% των φίλων του δεν έχει ποτέ συναντηθεί

– το 2010 ήταν 38 χρονών

Όσον αφορά τα επίπεδα εμπλοκής το σκιαγράφημα δείχνει ότι:

– ημερησίως το 26% των χρηστών κάνουν like σε κάποιο status update των φίλων τους, 22% σχολιάζουν και ένα ποσοστό 15% κάνει το ίδιο update στο δικό τους status.

– σε εβδομαδιαία βάση το ποσοστό εκείνων που κάνουν update στο status τους αγγίζει το 56%, ενώ εκείνων που σχολιάζουν κάποιο post φίλου τους αγγίζει το 53%

– το ποσοστό εκείνων που δεν έχει ανανεώσει ποτέ το status τους αγγίζει το 16%.

– τo 52% των χρηστών επισκέπτονται το Facebook καθημερινά. Το αντίστοιχο ποσοστό στα υπόλοιπα social media είναι: 35% για το Twitter, 7% για το MySpace, 6% για το LinkedIn.

– τέλος, το 10% των χρηστών στέλνει τουλάχιστον ένα προσωπικό μήνυμα σε κάποιον άλλο φίλο του
πηγη:deasy.gr