ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ: Δεύτερη νίκη επί της Σερβίας

379

Μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση η Εθνική Ομάδα των Εφήβων νίκησε με  59-57 την Σερβία για την 2η αγωνιστική στο Δ΄ όμιλο του Εurobasket της Λιθουανίας.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 24-31, 42-45, 59-57.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Βλασσόπουλος): Μοτσενίγος 9(2), Φασένγκας, Ψαρόπουλος 4, Αντωνάκης 10(2), Μαυρογιάννης 4, Δερμιτζάκης 1, Παπαδιονυσίου 2, Τσαλκιτζής, Μελισσαράτος, Καμπούρης 4, Μολφέτας, Χρυσικόπουλος 24.

ΣΕΡΒΙΑ (Βλ. Γιοβάνοβιτς): Πέτκοβιτς 2, Βουγιόσεβιτς 2, Λάμπιτς 6, Νάστιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 3(1), Ιγκρουτίνοβιτς 2, Λούκοβιτς, Γκουγιάνισιτς 17(1), Ντούμιτς 6,  Ντρένοβατς 9, Σιλάντι 3(1), Μπέσοβιτς.

Γ.Βλασσόπουλος: “Κατ’ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τα φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ήταν ένα μεγάλο ματς για εμάς στην άμυνα. Στο α’ ημίχρονο ήμασταν κακοί και αγχωμένοι και στην επίθεση δεν βρίσκαμε λύσεις στην άμυνα των Σέρβων. Στο β’ ημίχρονο συζητήσαμε με τα παιδιά, καταφέραμε να βγάλουμε παιχνίδια που έχουμε ετοιμάσει και να εκμεταλλευτούμε τον Λίνο (σ.σ. Χρυσικόπουλο) στην επίθεση.Βάζοντας κάποια σουτ με τον Αντωνάκη και τον Μοτσενίγο, ανοίξαμε την άμυνα των Σέρβων και περάσαμε μπροστά. Δεν κάναμε φάουλ στην τελευταία φάση και δικαιωθήκαμε. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς με την Κροατία. Θα παλέψουμε για τη νίκη για να πάμε με το απόλυτο στην επόμενη φάση.”

* O Άλφα Φασένγκας δεν αγωνίστηκε, έπειτα από τη γνωμάτευση του γιατρού της Εθνικής κ. Παρίση,που επανέφερε αμέσως τη μύτη του διεθνή σέντερ στη θέση της, έπειτα από το αντιαθλητικό χτύπημα του Νόϊμαν.

* Αύριο η Εθνική Ομάδα των Εφήβων θα αντιμετωπίσει την Κροατία στις 4. 45 μ.μ.