Βαγγέλης Νάκος: Στόχος μας να είμαστε στα μπαράζ

1137

Ο υποβιβασμός του Κεραυνού Ωραιοκάστρου από την Α’ στη Β’ ΕΚΑΣΘ το περασμένο καλοκαίρι, οδήγησε τη διοίκηση στο να αναθέσει τις τύχες της ομάδας σε ένα προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Ο λόγος για το Βαγγέλη Νάκο ο οποίος μετράει πάνω από 20 χρόνια προπονητικής καριέρας και έχει εργαστεί σε συλλόγους όπως ο Έσπερος Βυζαντίου, η ΜΕΝΤ, ο Φίλιππος, η ΑΕ Τούμπας, ο Ποσειδώνας Καλαμαριάς,  το Ασβεστοχώρι, ο Αίας Ευόσμου, το ΠΚ Νεάπολης, ο Αργοναύτης Καλαμαριάς και ο Πολύγυρος.

Ο κόουτς Νάκος παραχώρησε συνέντευξη στο «Northbasket», όπου αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα: «Το καλοκαίρι όταν ανέλαβα τη τεχνική ηγεσία πραγματοποιήθηκε μία δραστική αλλαγή στο ρόστερ. Από το περσινό σύνολο παρέμειναν μόνο 4-5 παιδιά και δώσαμε χώρο στο «νέο αίμα». Δημιουργήσαμε μία καινούργια ομάδα με μικρό μπάτζετ και αρκετά μικρό μέσο όρο ηλικίας. Όταν αλλάζει τόσο πολύ το ρόστερ μίας ομάδας είναι φυσικό να μην ξέρουμε τι πρόσωπο θα εμφανίσουμε ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές.

Ευτυχώς πήγαν όλα καλά για εμάς κάτι που οφείλεται στη νίκη της πρεμιέρας επί της Δόξας Ελπίδος Ευόσμου η οποία αποδείχτηκε κλειδί για τη μετέπειτα πορεία μας γιατί μας ανέβασε ψυχολογικά και μας έκανε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη προσπάθεια των παικτών μου αφού αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότεροι δεν είχαν αγωνιστικές εμπειρίες, παρόλα αυτά έχουμε πραγματοποιήσει μία πάρα πολύ καλή πορεία και έχουμε εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

Για το στόχο που έχει τεθεί ανέφερε: «Στόχος μας ήταν να φτάσουμε στις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ κάτι που έχουμε καταφέρει έως τώρα. Ο δρόμος είναι μακρύς και από εδώ και πέρα θα φανεί αν μπορούμε να επισφραγίσουμε τη τρίτη θέση. Ακολουθεί ένα δύσκολο δίμηνο συνεχών αγώνων μέχρι να φτάσουμε στα μπαράζ όπου θα προσπαθήσουμε να έχουμε τη καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή. Έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα από τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς και αυτό θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Εμείς κρατάμε τη τύχη στα χέρια μας».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Κεραυνού αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο: «Στην ομάδα έχουμε δημιουργήσει μία ωραία παρέα. Οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει το λύνουμε εντός των γραμμών του γηπέδου. Έχουμε δεθεί μεταξύ μας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι είναι συνεχώς στο πλευρό μας και δεν μας έχουν αφήσει ποτέ μόνους μας. Ο λόγος για το πρόεδρο Στάθη Φωτιάδη, τον έφορο Μίλτο Παυλάκη και τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής Βασίλη Αδαμόπουλο και Σπύρο Κρουσταλάκη».

Τη Παρασκευή ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου φιλοξενείται από το Μέγα Αλέξανδρο Εχεδώρου. Ο κόουτς Νάκος δήλωσε γι’ αυτή την αναμέτρηση: «Οι αντίπαλοι μας παραδοσιακά διαθέτουν μία πολύ σκληρή έδρα. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι όπου θα κερδίσει η ομάδα που θα ελέγχει το ρυθμό. Είναι δύσκολο το έργο μας αλλά πάμε να παίξουμε όπως ξέρουμε για να διεκδικήσουμε το ροζ φύλλο».

Όσον αφορά το επίπεδο του πρωταθλήματος της Β΄ΕΚΑΣΘ και τις διαφορές μεταξύ των δύο ομίλων, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Το φετινό επίπεδο του πρώτου ομίλου είναι πιο χαμηλό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν εξαιρέσουμε τις 5-6 ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, όλες οι υπόλοιπες είναι αρκετά αδύναμες. Αντιθέτως ο άλλος όμιλος είναι πολύ πιο δυνατός και τα περισσότερα παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Αυτό πιστεύω ότι πάντα ήταν έτσι. Δηλαδή οι ομάδες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να είναι πιο τεχνικές και οι ομάδες της Δυτικής πιο σκληρές».

Στο τέλος ο Βαγγέλης Νάκος αναφέρθηκε στο αν του έχει λείψει να εργαστεί σε μία ομάδα υψηλότερης κατηγορίας: «Με τα τωρινά δεδομένα που επικρατούν στο μπάσκετ, μπορώ να πω ότι δεν μου έχει λείψει καθόλου να εργαστώ σε ένα σύλλογο της Α2, της Β’ ή της Γ’ Εθνικής. Σε αυτές τις κατηγορίες οι ομάδες αλλάζουν πρόσωπο μέσα σε μία νύχτα και γενικά η κατάσταση που επικρατεί είναι τεταμένη».

 

Γιώργος Κυπραίος