Από τις στάχτες του πολέμου:Τα πρώτα τέσσερα μεταπολεμικά πανελλήνια πρωταθλήματα μπάσκετ

386

Το 1951 η Ελλάδα δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση. Δεν είχε απομακρυνθεί από τις μνήμες των ανθρώπων η φρίκη του πολέμου και η ναζιστική κατοχή ενώ ο εμφύλιος σπαραγμός είχε αρχίσει να τρώει τα σωθικά του έθνους.

Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους και οι φίλαθλοι επιχειρούσαν να επαναφέρουν στη ζωή όλων τον αθλητισμό.

Κάπου εκεί οι «εραστές» του μπάσκετ αρχίζουν τις πρώτες ενέργειες ώστε το άθλημα να γίνει ξανά ενεργό και ταυτόχρονα να εξελιχθεί και να βελτιωθεί.

Από το 1946 άρχισαν οι προσπάθειες επιστροφής. «Ο Π.Α.Ο. πρώτος, μεταπολεμικώς, πρωταθλητής» όπως αναφέρει η ιστορική εφημερίδα -εγκυκλοπαίδεια του ελληνικού αθλητισμού- «Αθλητική Ηχώ» σε αφιέρωμα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μπάσκετ το 1951.

Και το αφιέρωμα αυτό είχε γίνει με αφορμή το γεγονός ότι σε λίγες μέρες θα άρχισε το 5οΠανελλήνιο Πρωτάθλημα, οπότε μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε ότι με ιδιαίτερη χαρά αντλήσαμε όλες αυτές τις πληροφορίες για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το 1946 όταν έγινε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το μπάσκετ δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο στη χώρα μας. Περίπου 200-300 θεατές παρακολουθούσαν κάθε αγώνα ενώ οι εφημερίδες απλώς δημοσίευαν το τελικό σκορ. Οι αθλητές των ομάδων καθόλου συχνά δεν έβλεπαν τα ονόματά τους στον Τύπο διότι ήταν τόσο λίγοι εκείνοι που ενδιαφέρονταν για το μπάσκετ, ώστε δεν συνέτρεχαν λόγοι για πολλές πληροφορίες.

Βεβαίως απ’ αυτό και μόνο μπορείτε να αντιληφθείτε πόσα πολλά οφείλουμε στους ανθρώπους εκείνους που υπό δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστο ενδιαφέρον, κράτησαν το μπάσκετ «ζωντανό» κι έκαναν τεράστιες προσπάθειες να το εξελίξουν και να το διαδώσουν.

Το 1946, λοιπόν, σύμφωνα με την «Αθλητική Ηχώ» εμφανίστηκε μια ομάδα-έκπληξη (και μάλιστα «πρώτης τάξεως» όπως γράφεται) στο τοπικό πρωτάθλημα Αθήνας-Πειραιά.

«Ο Παναθηναϊκός, μία μετρίας δυναμικότητος ομάς τα προηγούμενα έτη, είχε παρουσιαστεί εξαιρετικά φορμαρισμένος και αρχίζοντας από τον Τρίτωνα (41-37) εκέρδισε τον ένα μετά τον άλλον όλους τους ισχυρούς αντιπάλους του, δηλαδή τον πανίσχυρον τότε Σπόρτιγκ, τον Πανελλήνιον (56-28) και τον Ολυμπιακόν (38-31) κι ανεδείχθη πρωταθλητής. Ήτο η αρχή των θριάμβων που θα ανεδείκνυαν σε λίγο τον Παναθηναϊκό ως την ισχυροτέρα κι ενδοξοτέρα ομάδα μπάσκετ της μεταπολεμικής περιόδου».

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ακολούθησε, δικαιούνταν συμμετοχή οι πέντε πρώτοι του πρωταθλήματος Αθήνας-Πειραιά(Παναθηναϊκός, Σπόρτιγκ, Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, Τρίτωνας) και η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ.

Όμως εκεί άρχισαν τα προβλήματα καθώς ο Ολυμπιακός, λόγω στράτευσης ορισμένων παικτών και η ΧΑΝΘ λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατάφεραν να λάβουν μέρος. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο τίτλος κρίθηκε από την 1ηαγωνιστική όταν έπαιξαν Παναθηναϊκός-Σπόρτιγκ και οι «πράσινοι» επικράτησαν 38-28.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την 1η θέση τελικά με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ενώ δεύτερος ήταν ο Σπόρτιγκ, τρίτος ο Πανελλήνιος και τέταρτος ο Τρίτωνας.

Και συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα του 1947 το οποίο -όπως αναφέρει η «Αθλητική Ηχώ»-  είχε πέντε πολύ ισχυρές ομάδες: Τους Παναθηναϊκό, Τρίτωνα, Σπόρτιγκ, ΧΑΝΘ, Ολυμπιακό και δύο αουτσάιντερ, τον Ηρακλή και τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου.

Ποια ήταν η διαφορά; Ότι πλέον υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Γίνεται λόγος για «χιλιάδες φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο» και βέβαια αυτό το γεγονός σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη πρόοδο αφού ξεφύγαμε από τους δεκάδες αρχικά και τους 200-300 ακολούθως που βρίσκονταν στα γήπεδα.

Γιατί αυτή η εξέλιξη; Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι Αμερικανοί. Κι όμως! Η παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών πλοίων είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των στρατιωτών/ναυτών και των ελληνικών ομάδων.

Το 1947 υπήρξε μια καινοτομία. Έγινε χωριστό πρωτάθλημα Αθήνας και Πειραιά, όπου πρωταθλητές αναδείχθηκαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αντίστοιχα. Στην Θεσσαλονίκηαναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ΧΑΝΘ. Και στις 30 Ιουνίου (του 1947) φτάσαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι Παναθηναϊκός, Σπόρτιγκ, Τρίτωνας, Ολυμπιακός, Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου, ΧΑΝΘκαι Ηρακλής ήταν οι ομάδες που έλαβαν μέρος.

Ας δούμε και τις αναφορές σε παίκτες.

«Ο Παναθηναϊκός είχε τους Πανταζόπουλο, Λάμπρου, Τζ. και Γ. Νικολαΐδη, Αρβανίτη, Καραδήμα, Δημητρακόπουλο κτλ. Ο Τρίτων τους Σκυλακάκη, Δούσμανη, Πέππα, Λαναρά, Τσολάκη κτλ. Ο Σπόρτιγκ τους Αλ. και Σ. Αποστολίδη, Καλημέρη, Νιάρχο, Κριάδη, Γαρουφαλίδη, Δούκα, Ντίνο Οικονομίδη, Πιπέρογλου κτλ. Ο Ολυμπιακός είχε μια καλή πεντάδα από τους Χατζηνικολάου, Νικολαΐδη, Δημητρόπουλο, Κουτσούκο, Ανδρέαδη. Η ΧΑΝΘ κατήρχετο με επικεφαλής τονΤαλλιαδώρο, ο Ηρακλής με τον Μαντόπουλοκαι ο ΑΟΠΦ με τον Μελανοφύδη».

Ο Ολυμπιακός νίκησε 43-37 τον Τρίτωνα ενώ ο Παναθηναϊκός («μετά απογοητευτικής δια τους οπαδούς του εμφανίσεως») επικράτησε 41-35 τουΑΟΠΦ στην πρεμιέρα. Κάθε ημέρα διεξάγονταν δύο αγώνες με εξαίρεση την τελευταία όταν έγιναν τρεις.

Ο Σπόρτιγκ νίκησε 34-26 τον Ολυμπιακό και οΤρίτωνας 43-40 το Παλαιό Φάληρο τη δεύτερη μέρα. Όμως ο ΑΟΠΦ επέστρεψε δυνατός (47-28τον Ηρακλή) και ο Σπόρτιγκ ντουμπλάρισε τις νίκες του (32-30 την ΧΑΝΘ).

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εφημερίδα ως «αιώνιοι αντίπαλοι» αναφέρονται Παναθηναϊκός και Σπόρτιγκ. ΟΟλυμπιακός συνέχισε τις νίκες (46-33 την ΧΑΝΘ) ενώ ο Ηρακλής πέτυχε μεγάλη νίκη (35-28) επί του Τρίτωνα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 25-20 του Σπόρτιγκ κι έκανε το μεγάλο βήμα προς τον τίτλο. Αλλά το πρωτάθλημα αυτό ήταν συναρπαστικό, όπως προαναφέραμε. Και θα δείτε το γιατί.

Οι «πράσινοι» νίκησαν τον Τρίτωνα 40-37 μετά από δύο παρατάσεις ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε προβλήματα απέναντι στο Παλαιό Φάληρο (42-29).

Όμως την επόμενη αγωνιστική το πρωτάθλημα πήρε «φωτιά»! Η ΧΑΝΘ νίκησε τον Παναθηναϊκό 40-32, ο Ολυμπιακόςεπικράτησε άνετα (44-26) του Ηρακλή και όλα ήταν ανοιχτά.

Η έκπληξη που ακολούθησε είχε πρωταγωνίστρια την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου που νίκησε τηνΧΑΝΘ ενώ ο Σπόρτιγκ νίκησε τον Ηρακλή. Άρα πηγαίναμε σε συναρπαστικό φινάλε!

Η όγδοη και τελευταία ημέρα θα έκρινε τα πάντα. Αν ο Σπόρτιγκ νικούσε τον Τρίτωνα θα έπαιζε στον τελικό με το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.Αν έχανε όμως, τότε πρωταθλητής θα αναδεικνυόταν ο νικητής του αγώνα ανάμεσα σε «πράσινους» και «κόκκινους».

Μετά από ένα δραματικό αγώνα ο Σπόρτιγκνίκησε με 27-26 ενώ ο αγώνας που ακολούθησε ήταν τρομερός: Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 18-14 αλλά στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός και με επιμέρους σκορ 27-3 έφτασε στη νίκη με 41-21!

Οι άλλοι αγώνες δεν είχαν ενδιαφέρον. Παναθηναϊκός και Σπόρτιγκ ισοβάθμησαν στην κορυφή και θα έπαιζαν μπαράζ τίτλου.  Ο Ολυμπιακός ήταν τρίτος ενώ στην τέταρτη θέση ήταν παρέα ΧΑΝΘ, Τρίτωνας και Παλαιό Φάληρο. Τελευταίος έμεινε ο Ηρακλής.

Ο τελικός έγινε στο γήπεδο του Τρίτωνα κι όπως αναφέρεται ο κόσμος το «πλημμύρισε» ενώ χιλιάδες έμειναν απ’ έξω καθώς δεν υπήρχαν κενές θέσεις!

Η ομάδα του Σπόρτιγκ προηγήθηκε 22-17 στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μπροστά με 26-21 μέχρι να κάνει ο Παναθηναϊκός επιμέρους σκορ 11-1και να ξεφύγει με 32-27. Τελικό σκορ 37-30 και πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό.

Το 1948 διεξήχθησαν κανονικά τα τοπικά πρωταθλήματα αλλά όχι το Πανελλήνιο. «Δια πολλούς και διαφόρους λόγους», χωρίς περισσότερες εξηγήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Και φτάνουμε στο 1949 όταν σημειώθηκε η μεγάλη αντεπίθεση του Τρίτωνα που νίκησε τον Παναθηναϊκό (των δύο συνεχόμενων Πανελλήνιων πρωταθλημάτων ενώ ήταν και πρωταθλητής Αθήνας το 1948) που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Αθήνας.

Διαβάζουμε στην «Αθλητική Ηχώ»:

«Ο Τρίτων είχε πετύχει κάτι που ουδεμία Ελληνική ομάς είχε κατορθώσει. Διέθετε 10ισοδυνάμους παίκτας: Σκυλακάκης, Πέππας, Δούσμανης, Κουρπάς, Χατζηδιάκος, Λάππας, Ρακιτζής, Μπερστιάνος, Ρωσσόπουλος, Φράγκου, Σιμάτος».

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα αγωνίζοντανοι Τρίτωνας, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Σπόρτιγκ, ΧΑΝΘ, Άρης, Σκαγιοπούλειο Πατρών.

Για πρώτη φορά μια ομάδα από την Πάτρα θα λάμβανε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. «Αποτελουμένη αποκλειστικώς από νεαρούς παίκτας (Βυθιπούλιας, Βλάχος, Μπελεγρής, Μητρόπουλος, Λάιος, Κοκοσούλης, Μπενίτης, Κασπίρης) που ήρχοντο να ιδούν, να μάθουν και να κάνουν μια τόσο το δυνατόν τιμηκωτέραν εμφάνισιν» όπως έγραψε η «Αθλητική Ηχώ».

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα άρχιζε το Πρωτάθλημα, στο γήπεδο του Τρίτωνα και θα είχε διάρκεια 7 ημέρες και τρεις αγώνες καθημερινά.

Την πρώτη μέρα, Τρίτωνας, Ολυμπιακός και ΧΑΝΘ είχαν εύκολες νίκες απέναντι σε Άρη, Σπόρτιγκ και Σκαγιοπούλειο.

Τη δεύτερη μέρα, η ΧΑΝΘ νίκησε τονΠαναθηναϊκό με 31-30, ο Ολυμπιακός με 50-44 τον Άρη και ο Σπόρτιγκ με 48-31 επί του Σκαγιοπούλειου.

Και φτάνουμε στην 3η μέρα όπου ο Σπόρτιγκνίκησε για πρώτη φορά μεταπολεμικά τον Παναθηναϊκό με 39-36 αν και οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 25-18 και στα μέσα του δευτέρου μέρους με 31-22. Ο Τρίτωναςνίκησε 48-32 τον Ολυμπιακό και ο Άρης με 55-27 το Σκαγιοπούλειο.

Πλέον όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε σε δίλημμα ανάμεσα σε Τρίτωνα ή ΧΑΝΘ για το πρωτάθλημα. Τον Ολυμπιακό δεν τον υπολόγιζε κανείς αφού είχε ηττηθεί από τον Τρίτωνα ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μείνει πίσω.

Όμως υπήρξε ανατροπή.

Η ΧΑΝΘ νίκησε άνετα το Σπόρτιγκ (46-23) και ο Παναθηναϊκός τον Άρη (67-40) όπως και ο Τρίτωνας του Σκαγιοπούλειου (61-21).

Και φτάνουμε στην 5η μέρα όπου αρχίζουν οι ανατροπές. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Τρίτωναμε 38-33 και πήρε «εκδίκηση» για την απώλεια του τοπικού τίτλου. Η ΧΑΝΘ και ο Ολυμπιακόςδεν είχαν προβλήματα απέναντι σε Άρη (40-24) και Σκαγιοπούλειο (55-22) αντίστοιχα.

Η έκτη μέρα ήταν σημαντική. Ο Σπόρτιγκ νίκησε 44-39 τον Άρη και ο αγώνας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έγινε μονόλογος για τους «κόκκινους». Με τρομερό τον Αλέκο Σπανουδάκη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 28-7και 42-10 και τελικά χαλάρωσε στο τέλος (67-45). Ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού!

Πολύ μεγάλη ήταν η αναμέτρηση μεταξύ του Τρίτωνα και της ΧΑΝΘ με το σκορ να είναι στο 21-21 ενώ απέμεναν 5 λεπτά για το τέλος. Ο Τρίτωνας έφτασε στη νίκη με 29-22 κι έκανε μεγάλο βήμα για τον τίτλο!

Η έβδομη και τελευταία ημέρα βρήκε τους Τρίτωνα, ΧΑΝΘ και Ολυμπιακό ισόβαθμους στην πρώτη θέση. Ο Τρίτωνας θα έπαιζε με τον Σπόρτιγκ κι αν νικούσε θα αντιμετώπιζε στον τελικό το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΧΑΝΘ. Αν έχανε, πρωταθλητής θα ήταν ο νικητής του τελευταίου αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 38-31 το Σκαγιοπούλειο κι ακολούθησε ο συναρπαστικός αγώνας του Ολυμπιακού με την ΧΑΝΘ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν 23-15 αλλά οΟλυμπιακός άλλαξε το ρυθμό και προηγήθηκε 29-25 ενώ έφτασε στη νίκη με 39-35.

Ο Τρίτωνας με μεγάλη δυσκολία επιβλήθηκε του Σπόρτιγκ (30-26) και θα έπαιζε με τον Ολυμπιακό τον αγώνα για τον τίτλο.

Στον τελικό λοιπόν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 19-18 στο ημίχρονο αλλά ο Τρίτωνας έφτασε στη νίκη με 36-34.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα παρατράγουδα

Κι ενώ οι παίκτες του είχαν παραταχτεί για να παραλάβουν το τρόπαιο, η ομάδα του Ολυμπιακού έκανε ένσταση για κακή εφαρμογή κανονισμού: «Ο διαιτητής εσφύριξε εις μίας προσπάθειαν του Αλ. Σπανουδάκη δπλό φάουλ, ακυρώσας το επιτευχθέν συγχρόνως καλάθι».

Ταυτόχρονα  έγινε δεκτή η ένσταση της ΧΑΝΘ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, σχετικά με τα φάουλ που είχε κάνει ο Γιάννης Σπανουδάκης. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν την ένσταση άρα έπρεπε να επαναληφθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό κάτι που σήμαινε ότι ο τελικός (και η νίκη του Τρίτωνα) δεν μετρούσε!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 41-39 την ΧΑΝΘ και πήγε σε νέο τελικό με τον Τρίτωνα. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 28-24 και έφτασαν στον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους. Τρίτη ήταν η ΧΑΝΘ, τέταρτοι οι Παναθηναϊκός και Σπόρτιγκ, έκτος ο Άρηςκαι 7ο το Σκαγιοπούλειο.

Και φτάνουμε στο τέταρτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το 1950 που δύναται να χαρακτηριστεί «σταθμός» αφού συμμετέχουν εκτός της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τρεις πρωταθλήτριες ομάδες από την περιφέρεια.

Προφανώς κι έχουμε να κάνουμε με το πιο «αντιπροσωπευτικό» πρωτάθλημα Ελλάδας από τη στιγμή της επανεκκίνησης.

Έλαβαν μέρος οχτώ ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, πρωταθλητής Αθήνα και Πειραιά. Ο Πανελλήνιος που άρχισε σιγά-σιγά να δείχνει τι θα ακολουθούσε με τη «χρυσή» του ομάδα. Ο Ολυμπιακός, πρωταθλητής του 1949 και ο Σπόρτιγκ. Όπως αντιλαμβάνεστε, είχε αποκλειστεί από την τελική φάση ο Τρίτωνας.

Η ΧΑΝΘ ήταν εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης (δε δήλωσε συμμετοχή ο Ηρακλής). Η ΕΑΠ, ως πρωταθλήτρια Πάτρας, ο ΑΟΝ ως πρωταθλητής Ρόδου και ο Τρίτωνας Χαλκίδας, πρωταθλητής στην πόλη, ήταν οι ομάδες που έκλεισαν την οχτάδα.

Το Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε τους αγώνεςκαθώς οι διοργανωτές ήλπιζαν σε οικονομική επιτυχία.

Πρώτη μέρα: Σπόρτιγκ-ΕΑΠ 41-16, Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 32-22, Πανελλήνιος- ΧΑΝΘ 21-19, ΑΟΝ- Τρίτων Χαλκίδας 35-34.

Ο τελευταίος αγώνας έληξε μετά από δύο παρατάσεις, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (οι θεατές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν με τα πόδια στα σπίτια τους, όπως γράφει η εφημερίδα) κι ενώ ο ΑΟΝ είχε μείνει με τρεις παίκτες λόγω αποβολών με φάουλ!

Δεύτερη μέρα: ΧΑΝΘ- Τρίτων Χαλκίδας 45-14, Ολυμπιακός-ΕΑΠ 46-21, Παναθηναϊκός-Σπόρτιγκ 34-32, Πανελλήνιος-ΑΟΝ(κατακυρώθηκε υπέρ του Πανελληνίου άνευ αγώνος).

Τρίτη μέρα: Ολυμπιακός-Σπόρτιγκ 34-27, Παναθηναϊκός-ΕΑΠ 59-17, ΧΑΝΘ-ΑΟΝ 27-12, Πανελλήνιος-Τρίτων Χαλκίδας 60-25.

Ήταν η τελευταία εμφάνιση της ομάδας της Χαλκίδας που αποχώρησε για οικονομικούς λόγους!

Τέταρτη μέρα: ΕΑΠ-ΑΟΝ 26-20, Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 33-23, Παναθηναϊκός-ΧΑΝΘ 43-34.

Πέμπτη μέρα: Ολυμπιακός-ΑΟΝ 45-22, Πανελλήνιος-ΕΑΠ 27-21, Σπόρτιγκ-ΧΑΝΘ 24-17.

Έκτη μέρα: Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 31-21, Σπόρτιγκ-ΑΟΝ 41-23, ΧΑΝΘ-ΕΑΠ 38-19.

Έβδομη μέρα: Πανελλήνιος-Σπόρτιγκ 48-22, ΧΑΝΘ-Ολυμπιακός 30-27, Παναθηναϊκός-ΑΟΝ 47-21.

Ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει στους τίτλους. Ο Πανελλήνιος ήταν δεύτερος, ο Ολυμπιακός ήταν τρίτος, ΧΑΝΘ και Σπόρτιγκ ήταν ισόβαθμοι στην τέταρτη θέση, έκτη ήταν η ΕΑΠ, έβδομος ο ΑΟΝ και όγδοος ο Τρίτων Χαλκίδας.

Νίκος Μπουρλάκης