Όταν ο Jordan πέτυχε 69 πόντους…

1314

Τη σεζόν 1989-90, οι Chicago Bulls δεν ήταν ακόμα το θηρίο που επρόκειτο να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο NBA. Ωστόσο, ήταν ακριβώς στην καμπή όπου μετατράπηκαν από μια ομάδα Playoffs σε μια πραγματική υπερδύναμη, ακριβώς έναν χρόνο πριν τη σεζόν που θα ξεκινούσε το πρώτο τους three-peat.
Ο 27χρονος Michael Jordan, πάντως, ήδη τρομοκρατούσε τη Λίγκα, μπαίνοντας στα χρόνια της ακμής του και βλέποντας πια τον Scottie Pippen να εξελίσσεται σε superstar δίπλα του. Παραδοσιακά, εκείνη την εποχή το αγαπημένο θύμα του Jordan ήταν οι Cavaliers και ο ταλαίπωρος Craig Ehlo που αναλάμβανε συνήθως να τον μαρκάρει, και έχει έτσι κερδίσει τη θέση του δικαιωματικά σε δεκάδες βιντεάκια με highlights. Εκείνη τη σεζόν, στα 3 ματς που είχαν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, ο Jordan είχε απέναντι στους Cavs 44.3 πόντους, 9.3 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ. Και φτάνουμε στις 28 Μαρτίου του 1990, όταν οι ομάδες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες για 4η φορά.
Προσφέροντας και πάλι μια υπέροχη παράσταση, ο Jordan οδηγεί τους Bulls σε νίκη με 117-113 στην παράταση σκοράροντας 69 πόντους, στο ματς που ο ίδιος θυμάται ως “το καλύτερο στην καριέρα μου. Όταν έβαλα στους Celtics 63, είχαμε χάσει”. Μαζί με τους 69 πόντους, ο Jordan έχει ακόμα 18 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα.
Μετά το ματς, ο θεούλης Stacey King, τότε rookie και νυν σχολιαστής των αγώνων των Bulls, προσφέρει την ατάκα που θα έμενε στην Ιστορία: “Θα θυμάμαι για πάντα αυτό το ματς, ως το βράδυ που εγώ και ο Jordan βάλαμε 70 πόντους”. Είναι γεγονός ότι η μία βολή που σκόραρε σε εκείνο το παιχνίδι ο King, έκανε τη διαφορά…

Πηγή: www.facebook.com/balldontlie.gr