BET: Ο νόμος του ΟΑΚΑ

847
Απαγορευτικό για την ΕΟΚ το απαιτούμενο ποσό εγγύησης για την επισημοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως προς τη διοργάνωση ενός εκ των τριών Προολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ. Η προθεσμία από τη FIBA για καταβολή εγγύησης 1,8 εκατ. ευρώ έληγε στις 11 Νοεμβρίου. Εκτός βγήκαν επίσης Ιράν, Ισραήλ και Μεξικό. Οι έξι ομοσπονδίες που παραμένουν στη διεκδίκηση είναι οι Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Φιλιππίνες, Τουρκία και Σερβία. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ανακοινώσει στις 19 Ιανουαρίου τις τρεις χώρες που θα φιλοξενήσουν από έναν όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των ανδρών.
Ο Στηβ Γιατζόγλου τι και αν πάτησε τα 66 του χρόνια είναι κι επίσημα πλέον ο νέος προπονητής της Καβάλας, καθώς η πρόσληψή του ανακοινώθηκε από τους διοικούντες την ΚΑΕ. Θα αντικαταστήσει στον πάγκο τον Γιάννη Τζήμα, και θα βρεθεί στο ΔΑΚ Καλαμίτσας την Τετάρτη (18/11), για να προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα. Από την Καβάλα εξέδωσαν και ανακοίνωση, για να ενημερώσουν για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και να ευχαριστήσουν τον πρώην προπονητή τους για την πολύτιμη του συμβολή.
Οι επιλογές μας
 

Eurocup

ΖΟΛΝΟΚΙ (+5.5 πόντους) – ΠΑΟΚ

Μετά τις τελευταίες νίκες για Ζολνόκι και Πάοκ έχουν μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Δύσκολη έξοδος για τον Πάοκ όπου έχει πρόβλημα στην άμυνα του (411 πόντους), στις 9 χειρότερες άμυνες από τις 36 ομάδες. Η Ζολνόκι μετά την νίκη Σαράτοφ, κέρδισε στο πρωτάθλημα εύκολα την PVSK 89-46.

Επιλογή : Θα ποντάρουμε στο over (146.5 πόντους) 1.90 Bet 365 συνεχίζοντας για τέταρτο παιχνίδι ο Πάοκ να μας χαρίσει σκορ πάνω από 146.5 πόντους (Λίετουβος 157 πόντο, Σαρατόφ 158 πόντους, Μπεσίκτας 180 πόντους).

Ευρωλίγκα

ΡΕΑΛ Μ – ΚΙΜΚΙ (+ 8 πόντους)

Ήττα εκτός προγράμματος για την Ρεάλ, δεχόμενη 93 πόντους από το τελευταίο Στρασβούργο. Τέσσερις ομάδες με δύο νίκες και τρεις ήττες, με την Ρεάλ να χρειάζεται την νίκη επειγόντως με την Κίμκι, ένας αντίπαλος όχι τόσο εύκολος. Κόντραρε την Φενέρ μέσα στην Τουρκία, αλλά όταν έχει 34 βολές άστοχες είναι λογικό να προδοθείς στο τέλος.

Επιλογή : Ποντάρουμε στο διπλό της Κίμκι (+8 πόντους) 1.90 Bet 365, λόγω του χάντικαπ. Η Ρεάλ θέλει την νίκη, αλλά δεν νομίζω να κερδίσει πάνω από 8 πόντους την σκληροτράχηλη Κίμκι (καλύτερη άμυνα 342 πόντους)

ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΜΙΛΑΝΟ (+ 8.5 πόντους)

Η Λαμποράλ είναι η ομάδα που με έχει κερδίσει φέτος στην φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Η ήττα από την Τσεντεβίτα ήρθε την κατάλληλη στιγμή, που δείχνει ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει ούτε στιγμή για συνεχίσει την καταπληκτική της πορεία. Η Μιλάνο είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, έχασε και από την Λιμόζ, με τον μοναδικό παίκτη να ξεχωρίζει ο Τζεντίλε.

Επιλογή : Θα εμπιστευτούμε την έδρα και τον άσο της Λαμποράλ (- 8.5 πόντους) 1.90 Bet 365, η οποία αν πιάσει τον ρυθμό της θα καλύψει το χάντικαπ υπέρ της Μιλάνο.

ΠΑΟ – ΚΟΥΜΠΑΝ (+ 5.5 πόντοι)

Την χρειαζόταν την εμφάνιση ο Παναθηναϊκός (νίκη με Ζαλγκίρις 91-56) και θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις νίκες με την Κούμπαν. Ο κόσμος θα γεμίσει το Οακα, για ένα μίνι ζέσταμα πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου με τον Ολυμπιακό. Η Κούμπαν έδειξε ότι της έλειψε η φρεσκάδα, έβγαλε σημάδια κούρασης, αλλά το όπλο της για το συγκεκριμένο ματς είναι ο προπονητής της Μπαρτζώκας.

Επιλογή :  Δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, αλλά στο χέρι του να το κάνει εύκολο εντός έδρας. Θα ποντάρω στον άσο (-5.5 πόντους) 1.90 Bet 365 ελπίζοντας να καλύψει την διαφορά τον 5.5 πόντων.

ΣΑΣΣΑΡΙ (+ 3.0 πόντους) – ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Η Σάσσαρι με μηδέν νίκες σε πέντε αγώνες δείχνει να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες. Τελευταία της ελπίδα μήπως μπει στο κόλπο της 4ης θέσης, αλλά η άμυνα της (439 πόντοι) είναι η χειρότερη σε όλους τους ομίλους. Η Νταρουσαφάκα κέρδισε εκτός έδρας την αδύναμη Μακαμπί  με έντεκα πόντους διαφορά, ελπίζοντας να κάνει το ίδιο και με την Σάσσαρι ώστε να ξεφύγει από την Μακαμπί για την 4η θέση.

Επιλογή : Ποντάρουμε στο διπλό της Νταρουσαφάκα (- 3.0 πόντους) 1.90 Bet 365πιστεύοντας να συνεχίσει την καλή της εμφάνιση όπως με την Μακαμπί.

Του Δημήτρη Τσουπλάκη