Northbasket Player Development

851

Tο Northbasket Player Development είναι μια ιδέα που δημιουργήθηκε από τους εμπνευστές και δημιουργούς του διαδικτυακού ιστοχώρου www.northbasket.gr.
Με γνώμονα τη σημασία της λειτουργίας της μεταγωνιστικής περιόδου (off-season training period), το Northbasket Player Development σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βοηθήσει τους αθλητές να ανακτήσουν ψυχολογικά και σωματικά, να βελτιώσει τις τεχνικές αδυναμίες που είναι συνυφασμένες με την καλαθοσφαίριση, καθώς επίσης και να μειώσει το κίνδυνο τραυματισμού στην αγωνιστική περίοδο.
Σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων (9-20 Ιουλίου) το Northbasket Player Development αποσκοπεί στην ατομική βελτίωση των αθλητών μέσα από ουσιαστικές μεθόδους προπόνησης απαλλαγμένες από κάθε είδους διαγωνισμούς, βραβεύσεις και καλεσμένους.
Ατομική βελτίωση των αθλητών στα θεμελιώδη (βασικά) του μπάσκετ, ενίσχυση των φυσικών χαρακτηριστικών (ταχύτητα, ευλυγισία, έκρηξη, ενδυνάμωση), και εξομοίωση των αθλητών σε συνθήκες αγώνα είναι οι στόχοι του Northbasket Player Development.
Το Northbasket Player Development απευθύνεται σε αθλητές που συμμετέχουν σε τμήματα προπαιδικού, παιδικού και εφηβικού.

Πέτρος Γκαιτατζής
Γεννήθηκε στις 20/04/1976. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, και συνέχισε στις ανδρικές ομάδες του   Ασβεστοχωρίου , του Αριστοτελείου Κολλεγίου και της  Χαλκηδόνας. Σαν προπονητής εργάστηκε σε Αία Ευόσμου, ΠΑΟΔ, Αχιλλέα  Τριανδρίας, ΧΑΝΘ και Κεραυνό Αγίου Παύλου όπου είναι και υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής.

Ανδρέας Καραπιπερίδης
Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 16/12/1976. Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Indiana State University, Terre Haute. Indiana με ειδικότητα στη προπονητική και στη βιοκινητική (exercise science). Βοηθός προπονητή στη γυναικεία πανεπιστημιακή ομάδα καλαθοσφαίρισης του Indiana State University. Βοηθός προπονητή στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Μας Μαντουλίδη και Μακεδονικό. Πρώτος προπονητής στο Μακεδονικό και στον Αριστοτέλη Επανομής. Βρίσκεται στο προπονητικό δυναμικό των υποδομών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από το 2008.

Αχιλλέας Καρδομάτης
Γεννήθηκε στις 16/01/1977. Είναι απόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης με ειδικότητα μπάσκετ. Έπαιξε μπάσκετ σε Α.Ο. Αρετσού, Ηρακλή, Δόξα Ρετζικίου, Ερμή Λαγκαδά, Ήφαιστο, Αία Ευόσμου, Ιπποκράτη Κω, Μαντουλίδη, ΒΑΟ, Γαλάζιους και Κεραυνό Αγίου Παύλου.Εργάστηκε ως προπονητής σε Ήφαιστο, Ιπποκράτη Κω, ΒΑΟ, Ηρακλή, Αία Ευόσμου και Αναγέννηση Ρυσίου. Περιφερειακός προπονητής της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. από το 2009.

Κώστας Μαυράκης
Ο Κώστας Μαυράκης αποφοίτησε απο το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992 με ειδικότητα το μπάσκετ.Εχει εργαστεί στου συλλόγους ΑΜΣ Πανόραμα, Στρατώνι, Σίθωνες, Μακεδονικό, ΑΓΟ Ρεθύμνου, Αναγέννηση Φλόγα. Τα δύο τελευταία χρόνια αποτελεί το γυμναστή της ανδρικής ομάδας της ΜΕΝΤ. Επίσης έχει υπό την επίβλεψη του παίκτες και παίκτριες όλων των Εθνικών κατηγοριών, εκ των οποίων κάποιοι εξ’ αυτών είναι μέλη εθνικών ομάδων.

 

09:00-09:30 ΖΕΣΤΑΜΑ (Dynamic warm-up)
09:30-10:15 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Basketball fundamental workout)
10:15-10:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10:30-11:15 ΤΑΧΥΤΗΤΑ,ΕΥΛΙΓΙΣΙΑ,ΕΚΡΗΞΗ (Speed, Agility, Quickness)
11:15-12:00 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΟΥΤ
12:00-12:45 ΓΕΥΜΑ
12:45-13:15 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
13:15-14:00 ΕΠΙΘΕΣΗ vs ΑΜΥΝΑ

 

Ένας φυσιοθεραπευτής θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων καθ’όλη την διάρκεια των προπονήσεων.

Τη πρώτη μέρα θα δοθούν σε όλους τους αθλητές από πέντε (5) t-shirts.

Στο μεσημεριανό διάλλειμα θα δίνεται σάντουιτς και χυμός.

Καθημερινή φύλαξη των αθλητών από τις 14:00 έως τις 16:00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9-20 ΙΟΥΛΙΟΥ    ΕΘΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΑΣ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 190 ΕΥΡΩ
Ειδικές τιμές για αδέλφια
Το Northbasket Player Development συνεργάζεται με το Royal Hotel Thessaloniki (πλήρης διατροφή, μεταφορά, πρόσθετο κόστος 180 ΕΥΡΩ)
Αποστολή Αίτησης Συμμετοχής στη Διεύθυνση
Northbasket
Λυκούδη 15 Ν.Κρήνη Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τ.Κ 55132
Τηλ: 2310 481 996 Φαξ: 2310 481 996
email: [email protected] web: www.northbasket.gr


[contact-form-7 id=”31141″ title=”Player Development”]