Μαριέλλα Φασούλα για όλα!

1272

Προσγειωμένη, παρά τα 21 της χρόνια και την περσινή μεγάλη επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ, η Μαριέλλα Φασούλα μιλά στο sportfm.gr για τη νέα πρόκληση της Εθνικής Γυναικών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης.

Αναφέρεται στο ρόλο της, το όπλο της χημείας που έχει η ελληνική ομάδα, τις συμβουλές του θρύλου-πατέρα της, Παναγιώτη, αλλά και το πώς συνδυάζεται το… εθνικό καθήκον με τις εν εξελίξει σπουδές της στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη της Μαριέλλας Φασούλα στον Χρήστο Ρομπόλη: 

-Έκλεισες τα 21 πριν λίγες μέρες, αλλά πλέον δεν είσαι πρωτάρα, έτσι δεν είναι;
«Πράγματι… Είμαι πλέον περίπου τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Δεν υπάρχει τόσο το άγχος του πρώτου καιρού και ο προπονητής με εμπιστεύεται, μου δίνει όλο και περισσότερο χρόνο και αυτό με κάνει χαρούμενη. Καθεμιά στην ομάδα έχει το ρόλο της κι εγώ προσπαθώ να βοηθήσω την Εθνική όπως μου ζητηθεί».

-Και βλέπουμε ότι η ομάδα στηρίζεται ως επί το πλείστον στο σύνολο των τελευταίων ετών. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;
«Η ομάδα έχει έναν μεγάλο κορμό εδώ και χρόνια και κάθε χρόνο προστίθενται νέα μέλη. Έχουμε καλή χημεία, εντός και εκτός παρκέ, και προσπαθούμε να τη βελτιώνουμε καθημερινά. Πιστεύω πως μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτερες και θα είμαστε στο επίπεδο που πρέπει όταν έρθει η ώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

-Μετά την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ, ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος στην Τενερίφη;
«Η παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από μόνη της επιτυχία. Η τέταρτη θέση που πήραμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρσι ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά… το κεφάλι κάτω. Είναι σαν να μην έχουμε πετύχει τίποτα, ξεκινάμε από την αρχή ξανά και το πρώτο που θέλουμε στην Τενερίφη είναι να πάρουμε μια νίκη στον όμιλο για να περάσουμε στα νοκ άουτ. Δεν θέλουμε να κοιτάμε μακριά, ούτε πέρσι στην Τσεχία λέγαμε μεγάλα λόγια. Θα πάμε βήμα-βήμα για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε κάθε ματς».

-Ο πατέρας σου, που ξέρει από τέτοιες διοργανώσεις, σου έχει δώσει συμβουλές; 
«Ναι, μου δίνει αρκετές συμβουλές. Δεν έχει πάρει ποτέ το ρόλο του προπονητή στη ζωή μου, γιατί θα είχα μεγάλο άγχος σε αυτή την περίπτωση, αλλά είναι πάντα δίπλα μου. Πριν τους αγώνες πάντα τον παίρνω τηλέφωνο και με βοηθά στο πού να συγκεντρωθώ και πώς να κλειδώσω το μυαλό μου σε κάποια στοιχεία. Φυσικά μου έχει μάθει και κάποιες κινήσεις, γιατί γνωρίζει πολύ καλά τη θέση ‘5’».

-Μέσα σε όλα έχεις και τις σπουδές σου στο κολέγιο Vanderbilt. Είναι εύκολο να συνδυαστούν μαθήματα και Εθνική; 
«Είναι δύσκολο, αλλά συνδυάζονται. Χρειάζεται σωστή διαχείριση του χρόνου και φυσικά να θυσιάσεις τα λίγα διαλείμματα που έχεις μέσα στην προετοιμασία της Εθνικής. Τα μαθήματα στο κολέγιο έχουν αρχίσει από τις 22 Αυγούστου και πρέπει να τα παρακολουθώ μέσω Internet. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένη και υπεύθυνη σε αυτό το κομμάτι για να έχω καλούς βαθμούς».