1500 χρόνια με πολύ μπάσκετ στο «Παλατάκι»

502

Είναι από τις κλασικές ευκαιρίες για να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι. Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ηλυσιακό, θα διεξαχθεί ένα πολύ σημαντικό και με ιστορική σημασία φιλικό παιχνίδι βετεράνων καλαθοσφαιριστών της κατηγορίας +60, από τις μικτές ομάδες Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για τους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά και τους φίλους του μπάσκετ γενικότερα να παρακολουθήσουν μεγάλες δόξες του παρελθόντος για πρώτη φορά στο PAOK Sports Arena.

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης αναφέρει… «Φορτωμένοι με αρκετές δεκαετίες στις πλάτες τους, φορώντας κοντά παντελονάκια και προσπαθώντας να αποδείξουν ότι το μπάσκετμπολ είναι σαν το ποδήλατο κι άμα το μάθεις δεν το ξεχνάς, εμβληματικές φιγούρες του αθλήματος θα αγωνιστούν το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 16.00, στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (Παλατάκι).
Στην… τρυφερή ηλικία των 60 και βάλε, ο Αραποστάθης, ο Χαϊκάλης, ο Λεκάκης, ο Κυρίτσης, ο Έξαρχος και η παρέα τους από την Αθήνα (ΣΠΑΚΕ), φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ιστορική αναμέτρηση. Οικοδεσπότες, από τα… τμήματα υποδομής του Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ο Σπύρος Στρατής, ο Τζίμης Ανδρεάδης, ο Διονύσης Ανανιάδης, ο Γιάννης Πολίτης και μερικοί ακόμη παλιόφιλοι, θα κάνουν προθέρμανση ενόψει του καθιερωμένου τουρνουά βετεράνων, τον ερχόμενο Μάιο.
Όλοι τους, ως ενεργοί αθλητές της ζωής και ως μπασκετμπολίστες που πέρασαν στην εφεδρεία, με αναρίθμητες και συνεχείς συμμετοχές στις ομάδες τους καθώς και με σημαντική παρουσία στην Εθνική, δίνουν ραντεβού στον αγωνιστικό χώρο για να συναντήσουν παλιούς φίλους και γνωστούς κι όσους κρύβουν κομμάτια της ιστορίας.
Περισσότερα από… 1500 χρόνια θα βρεθούν στο παρκέ, στο «κλειστό» του ΠΑΟΚ και τα μισά από αυτά είναι χρόνια που κύλησαν με μπάσκετ.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης)
Ανδρεάδης Τζίμης (Π.Α.Ο.Κ.)
Αντωνιάδης Οδυσσέας (Αετός)
Αλεξιάδης Βύρων (Ανατόλια)
Ανανιάδης Διονύσης (Χ.Α.Ν.Θ., Άρης)
Βαμβακούδης Στράτος (Χ.Α.Ν.Θ., Άρης)
Γαρέφης Παύλος (Αετός)
Κανακάκης Γιάννης (Π.Α.Ο.Κ., Α.Ε.Κ.)
Κανέλλης Πάνος (Ηρακλής)
Κλιφόπουλος Λέανδρος (Μ.Ε.Ν.Τ.)
Πάτκος Γιώργος (Νέστωρ)
Πολίτης Γιάννης (Π.Α.Ο.Κ.)
Στρατής Σπύρος (Χ.Α.Ν.Θ., Π.Α.Ο.Κ.)
Τάλλης Μάκης (Αρίων)
Τσελεμπής Γιώργος (Δημόκριτος, Ηρακλής)

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΠΑΚΕ)
Μανώλης Λεκάκης (Παναθηναικός)
Ανδρέας Χαϊκάλης (Παναθηναικός)
Δημήτρης Δημητροκάλης (Μαρούσι)
Τάκης Παπακωνσταντόπουλος (Τρίτων- Παναθηνηναϊκός)
Νίκος Ζωγράφος (Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας – Παναθηναϊκός)
Παύλος Αραποστάθης (Μαρούσι)
Μιχάλης Κυρίτσης (Παναθηναϊκός)
Τσάνταλης Παρασκευάς (Πανελλήνιος)
Μπακίρογλου Μενέλαος (Έσπερος)
Έξαρχος Νίκος (Τυφώνας)
Μπαμπανικολός Νίκος (Α.Ε.Κ.)