146 λόγοι για τους οποίους η ζάχαρη καταστρέφει την υγεία σας

2188
Στη Hammer Nutrition έχουμε αταλάντευτα και με ζήλο υποστηρίξει την ανάγκη ελαχιστοποίησης της χρήσης ζάχαρης, τόσο στη διατροφή όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όταν διαβάσετε την παρακάτω λίστα σχετικά με τις συνέπειες και τους συμβιβασμούς σε θέματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζάχαρης, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει μια βαθιά επίδραση σε σας. Θυμηθείτε: ότι βάζετε στο σώμα σας καθορίζει τι μπορείτε να πάρετε από αυτό απόδοση. Αυτό είναι αλήθεια όχι μόνο όταν για την άθληση και τους αγώνες, αλλά το πιο σημαντικό για την καθημερινή ζωή.

1. Η ζάχαρη μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Η ζάχαρη αναστατώνει τις αναλογίες των μετάλλων στο σώμα.

3. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει υπερκινητικότητα, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση στα παιδιά.

4. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια σημαντική αύξηση των τριγλυκεριδίων.

5. Η ζάχαρη συμβάλλει στη μείωση της άμυνας εναντίον βακτηριακών λοιμώξεων (λοιμώδη νοσήματα).

6. Η ζάχαρη προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας των ιστών, όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε τόσο περισσότερη ελαστικότητα χάνετε.

7. Η ζάχαρη μειώνει τις λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας.

8. Η ζάχαρη οδηγεί σε ανεπάρκεια χρωμίου.

9. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει στον καρκίνο των ωοθηκών.

10. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της γλυκόζης νηστείας.

11. Η ζάχαρη προκαλεί ανεπάρκεια χαλκού.

12. Η ζάχαρη παρεμβαίνει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου.

13.  Η ζάχαρη μπορεί να κάνει τα μάτια πιο ευάλωτα στην ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

14. Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών: ντοπαμίνη, σεροτονίνη, και της νορεπινεφρίνης.

15. Η Ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία.

16. Η ζάχαρη δημιουργεί έναν όξινο πεπτικό σωλήνα.

17. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια ταχεία αύξηση των επιπέδων αδρεναλίνης στα παιδιά.

18. Η δυσαπορρόφηση της ζάχαρη είναι συχνή σε ασθενείς με λειτουργική νόσο του εντέρου.

19. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.

20. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στον αλκοολισμό.

21. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα.

22. Η ζάχαρη συμβάλλει στην παχυσαρκία

23. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Crohn, και της ελκώδους κολίτιδας.

24. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές που συχνά βρίσκονται σε άτομο με γαστρικό ή δωδεκαδακτυλικό έλκος.

25. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα.

26. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει άσθμα.

27. Η ζάχαρη βοηθά σημαντικά την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της Candida Albicans (μολύνσεις ζύμης).

28. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει χολόλιθους.

29. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις.

30. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει σκωληκοειδίτιδα.

31. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες.

32. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κιρσούς.

33. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τις απαντήσεις της γλυκόζης και της ινσουλίνης σε από του στόματος αντισυλληπτικά χρήστες.

34. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντική νόσο.

35. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στην οστεοπόρωση.

36. Η ζάχαρη συμβάλλει στο σάλιο οξύτητα.

37. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια μείωση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη.

38. Η ζάχαρη μπορεί να μειώσει την ποσότητα της βιταμίνης Ε (α-τοκοφερόλη) στο αίμα.

39. Η ζάχαρη μπορεί να μειώσει την αυξητική ορμόνη.

40. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη.

41. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την συστολική πίεση του αίματος.

42. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) (Η ζάχαρη δεσμεύεται μη ενζυματικά σε πρωτεΐνη)

43. Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση της πρωτεΐνης.

44. Η ζάχαρη προκαλεί τροφικές αλλεργίες.

45. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στο διαβήτη.

46. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τοξιναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

47. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στο έκζεμα σε παιδιά.

48. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακή νόσο.

49. Η ζάχαρη μπορεί να βλάψει την δομή του DNA

50. Η ζάχαρη μπορεί να αλλάξει τη δομή της πρωτεΐνης.

51. Η ζάχαρη μπορεί γηράσκει το δέρμα μας, αλλάζοντας τη δομή του κολλαγόνου.

52. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη.

53. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει εμφύσημα.

54. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αρτηριοσκλήρυνση.

55. Η ζάχαρη μπορεί να προωθήσει μια ανύψωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL).

56. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να βλάψει τη φυσιολογική ομοιόσταση πολλών συστημάτων του σώματος.

57. Η ζάχαρη μειώνει την ικανότητα των ενζύμων να λειτουργήσουν.

58. Η πρόσληψη ζάχαρης είναι υψηλότερη σε άτομα με νόσο του Parkinson.

59. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του ήπατος, καθιστώντας τα ηπατικά κύτταρα διαιρούμενα.

60. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του λίπους στο ήπαρ.

61. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το μέγεθος των νεφρών και παράγουν παθολογικές μεταβολές στο νεφρό.

62. Η ζάχαρη μπορεί να καταστρέψει το πάγκρεας.

63. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την κατακράτηση υγρών του σώματος.

64. Η ζάχαρη είναι εχθρός # 1 του εντέρου.

65. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μυωπία.

66. Η ζάχαρη μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επένδυση των τριχοειδών αγγείων.

67. Η ζάχαρη μπορεί να κάνει τους τένοντες περισσότερο εύθραυστα.

68. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας.

69. Η ζάχαρη παίζει ένα ρόλο στον καρκίνο του παγκρέατος στις γυναίκες.

70. Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά των τάξεων του σχολείου και να προκαλέσει μαθησιακές διαταραχές.

71. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

72. Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο γαστρικού καρκίνου.

73. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία (δυσπεψία).

74. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας.

75. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της γλυκόζης σε ένα τεστ ανοχής γλυκόζης από του στόματος πάνω από την κατάποση των σύνθετων υδατανθράκων.

76. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τις εκκρίσεις ινσουλίνης σε ανθρώπους που καταναλώνουν τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη σε σχέση με δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

77. Μια διατροφή υψηλή σε επεξεργασμένη Η ζάχαρη μειώνει την ικανότητα μάθησης.

78. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει λιγότερο αποτελεσματική λειτουργία των δύο πρωτεϊνών του αίματος, αλβουμίνη, και λιποπρωτεΐνες, μειώνοντας έτσι την ικανότητα του σώματος να χειριστεί λίπος και χοληστερόλη.

79. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στην νόσο του Alzheimer.

80. Η ζάχαρη μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία των αιμοπεταλίων.

81 Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές. Ορισμένες ορμόνες γίνονται ανενεργές και άλλες γίνονται υπερδραστήριες.

82. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των λίθων των νεφρών.

83. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν αύξηση στις ελεύθερες ρίζες και οξειδωτικό στρες.

84. Η υψηλή σε ζάχαρη διατροφή μπορεί να οδηγήσει καρκίνο του χοληφόρου οδού.

85. Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης από έγκυες έφηβες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για τη δημιουργία ενός μικρού για ηλικία κύησης (SGA) βρέφους.

86. Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της διάρκειας της κύησης μεταξύ των εφήβων.

87. Η ζάχαρη επιβραδύνει το χρόνο ταξιδιού των τροφίμων μέσω της γαστρεντερικής οδού.

88. Η ζάχαρη αυξάνει τη συγκέντρωση των χολικών οξέων στα κόπρανα και τα βακτηριακά ένζυμα στο κόλον. Αυτό μπορεί να τροποποιήσει τη χολή και να παραχθούν καρκινογόνες ενώσεις του παχέος εντέρου.

89. Η ζάχαρη αυξάνει την οιστραδιόλη (η πιο ισχυρή μορφή φυσικώς απαντώμενων οιστρογόνων) στους άνδρες.

90. Η ζάχαρη συνδυάζεται με και καταστρέφει το ένζυμο φωσφατάση, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία της πέψης πιο δύσκολη.

91. Η ζάχαρη μπορεί να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο της χοληδόχου κύστης.

92. Η ζάχαρη είναι εθιστική ουσία.

93. Η  ζάχαρη μπορεί να είναι μεθυστική, παρόμοια με το αλκοόλ.

94. Η  ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει  τα PMS.

95. Η ζάχαρη που χορηγείται σε πρόωρα βρέφη μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγουν.

96. Η μείωση στην πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να αυξήσει την συναισθηματική σταθερότητα.

97. Η ταχεία απορρόφηση της ζάχαρης προωθεί την υπερβολική πρόσληψη τροφής σε παχύσαρκα άτομα.

98. Η ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα των παιδιών με Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ADHD).

99. Η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την σύνθεση ηλεκτρολύτη.

100. Η ζάχαρη μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα των επινεφριδίων για να λειτουργήσουν.

101. Η ενδοφλέβια τροφοδότηση ζάχαρης μπορεί να κόψει το οξυγόνο στον εγκέφαλο.

102. Η υψηλή πρόσληψη σακχαρόζης θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του πνεύμονα.

103. Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο της πολιομυελίτιδας.

104. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις.

105. Η ζάχαρη προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση στα παχύσαρκα άτομα.

106. Ο περιορισμός της ζάχαρης σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σώζει ζωές.

107. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο των κυττάρων.

108. Η  ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των τροφίμων που τρώτε.

109. Σε κοινωνικά ιδρύματα, όταν τα παιδιά τέθηκαν σε δίαιτα χαμηλή σε  ζάχαρη, υπήρξε μείωση κατά 44% στην αντικοινωνική συμπεριφορά.

110. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του προστάτη.

111. Η ζάχαρη αφυδατώνει τα νεογέννητα.

112. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει γέννηση μωρών χαμηλού βάρους.

113. Η μεγαλύτερη κατανάλωση ραφιναρισμένης ζάχαρης σχετίζεται με χειρότερη έκβαση της σχιζοφρένειας

114. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα.

115. Τα γλυκά είδη διατροφής αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

116. Η ζάχαρη είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του λεπτού εντέρου.

117. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του λάρυγγα.

118. Η ζάχαρη προκαλεί κατακράτηση άλατος και νερού.

119. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στην ήπια απώλεια μνήμης.

120. Όσο περισσότερες σόδες και αναψυκτικά καταναλώνει ένα 10 χρονών παιδί, τόσο λιγότερο γάλα περιέχει η διατροφή του.

121. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το συνολικό ποσό της τροφής που καταναλώνεται.

122. Εκθέτοντας ένα νεογέννητο στη ζάχαρη παρατηρείται αυξημένη προτίμηση για τη σακχαρόζης σε σχέση με το νερό στους 6 μήνες έως και 2 ετών.

123. Η ζάχαρη προκαλεί δυσκοιλιότητα.

124. Η ζάχαρη προκαλεί τους κιρσούς.

125. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική φθορά σε προδιαβητικές και διαβητικές γυναίκες.

126. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου.

127. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μεταβολικό σύνδρομο.

128. Η κατανάλωση ζάχαρης από έγκυες γυναίκες αυξάνει τα ελαττώματα του νευρικού σωλήνα στο έμβρυο.

129. Η ζάχαρη μπορεί να είναι ένας παράγοντας στο άσθμα.

130. Όσο υψηλότερη είναι η κατανάλωση ζάχαρης τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να παρουσιαστεί σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

131. Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του εγκεφάλου να ασχοληθεί με τα οφέλη και τις συνέπειες.

132. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του ορθού.

133. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του ενδομητρίου.

134. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει νεφρικό καρκίνωμα.

135. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει όγκους του ήπατος.

136. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει δείκτες φλεγμονής στην κυκλοφορία του αίματος των υπέρβαρων ατόμων.

137. Η ζάχαρη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα.

138. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας για όλα τα τρόφιμα.

139. Η ζάχαρη παίζει ένα ρόλο στην αιτιολογία και τη συνέχιση της ακμής.

140. Πάρα πολλή ζάχαρη μπορεί να σκοτώσει τη σεξουαλική σας ζωή.

141. Η ζάχαρη ζημιώνει τη σχολική επίδοση των παιδιών.

142. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κόπωση, την κατάθλιψη, τη νευρικότητα και κατάθλιψη.

143. Η ζάχαρη είναι κοινή επιλογή των παχύσαρκων ατόμων.

144. Μία γραμμική μείωση στην πρόσληψη πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών σχετίζεται με την αύξηση της συνολικής πρόσληψης ζάχαρης.

145. Υψηλή κατανάλωση φρουκτόζης έχει συνδεθεί με ηπατική νόσο.

146. Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

REFERENCES

1. Sanchez, A., et al. ‘Role of Sugars in Human Neutrophilic Phagocytosis,’  Am J Clin Nutr. Nov 1973;261:1180-1184.
Bernstein, J., et al. ‘Depression of Lymphocyte Transformation Following Oral Glucose Ingestion.’ Am J  Clin Nutr. 1997;30:613.

2. Couzy, F., et al.’Nutritional Implications of the Interaction Minerals,’ Progressive Food and Nutrition Science. 17;1933:65-87.

3. Goldman, J., et al.  ‘Behavioral Effects of Sucrose on Preschool Children.’ J Abnormal Child Psychol. 1986;14(4):565-577.

4. Scanto, S. and Yudkin, J. ‘The Effect of Dietary Sucrose on Blood Lipids, Serum Insulin, Platelet Adhesiveness and Body Weight in Human Volunteers.’  J Postgrad Med. 1969;45:602-607.

5.  Ringsdorf, W., Cheraskin, E. and Ramsay R. ‘Sucrose,Neutrophilic Phagocytosis and Resistance to Disease,’ Dental Surv. 1976;52(12):46-48.

6.  Cerami, A., et al. ‘Glucose and Aging.’ Scientific American. May 1987:90.
Lee, A. T. and Cerami, A. ‘The Role of Glycation in Aging.’ Ann N Y Acad Sci. 663:63-67.

7.  Albrink, M. and Ullrich I. H. ‘Interaction of Dietary Sucrose and Fiber on Serum Lipids in Healthy Young Men Fed High Carbohydrate Diets.’ Am J Clin  Nutr. 1986;43:419-428.
Pamplona, R., et al. Mechanisms of Glycation in Atherogenesis. Med Hypotheses. Mar 1993;40(3):174-81.

8.  Kozlovsky, A., et al.  ‘Effects of Diets High in Simple Sugars on Urinary Chromium Losses.’  Metabolism. June 1986;35:515-518.

9.  Takahashi, E., Tohoku University School of Medicine, Wholistic Health Digest. October 1982:41.

10. Kelsay, J., et al. ‘Diets High in Glucose or Sucrose and Young Women.’  Am J Clin Nutr. 1974;27:926-936.
Thomas, B. J., et al. Relation of Habitual Diet to Fasting Plasma Insulin Concentration and the Insulin Response to Oral Glucose, Hum Nutr Clin Nutr. 1983; 36C(1):49_51.

11. Fields, M.., et al. ‘Effect of Copper Deficiency on Metabolism and Mortality in Rats Fed Sucrose or Starch Diets,’ Am J Clin Nutr.1983;113:1335-1345.

12. Lemann, J. ‘Evidence that Glucose Ingestion Inhibits Net Renal Tubular Reabsorption of Calcium and Magnesium.’ Am J Clin Nutr.1976 ;70:236-245.

13. Chiu, C. Am J Clin Nutr. July 2007;86:180-188

14. ‘Sugar, White Flour Withdrawal Produces Chemical Response.’ The Addiction Letter .Jul 1992:4.

15. Dufty, William. Sugar Blues. (New York:Warner Books, 1975).

16. Ibid.

17. Jones, T. W., et al. Enhanced Adrenomedullary Response and Increased Susceptibility to Neuroglygopenia: Mechanisms Underlying the Adverse Effect of Sugar Ingestion in Children. J Pediatrics. Feb 1995;126:171-7.

18. Ibid.

19. Lee, A. T.and Cerami A. ‘The Role of Glycation in Aging.’ Annals of the New York Academy of Science. 1992;663:63-70.

20. Abrahamson, E. and Peget, A. Body, Mind and Sugar. (New York:Avon,1977.)

21. Glinsmann, W., et al. Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force. 1986:39.
Makinen K.K.,et al. A Descriptive Report of the Effects of a 16_month Xylitol Chewing_Gum Programme Subsequent to a 40_Month Sucrose Gum Programme. Caries Research. 1998; 32(2)107-12.
Riva Touger-Decker and Cor van Loveren, Sugars and Dental Caries.
Am. J. Clin.Nutr. Oct 2003; 78:881-892.

22. Keen, H., et al. ‘Nutrient Intake, Adiposity, and Diabetes.’ Brit Med J. 1989; 1: 655-658.

23. Tragnone, A. et al. Dietary Habits as Risk Factors for Inflammatory Bowel Disease.  Eur J Gastroenterol Hepatol. Jan 1995;7(1):47-51.

24. Yudkin, J.  Sweet and Dangerous. (New York;Bantam Books:1974), 129.

25. Darlington, L., Ramsey, et al. ‘Placebo-Controlled, Blind Study of Dietary Manipulation Therapy in Rheumatoid Arthritis,’ Lancet.  Feb 1986;8475(1):236-238.

26. Powers, L. ‘Sensitivity: You React to What You Eat.’ Los Angeles Times. Feb. 12, 1985.
Cheng, J., et al.  Preliminary Clinical Study on the Correlation Between Allergic Rhinitis and Food Factors. Lin Chuang Er Bi Yan Hou Ke Za Zhi Aug 2002;16(8):393-396.

27. Crook, W. J.  The Yeast Connection. (TN:Professional Books, 1984).

28. Heaton, K. ‘The Sweet Road to Gallstones.’ Brit Med J. Apr 14, 1984; 288:1103-1104.
Misciagna, G., et al. Am J Clin Nutr. 1999;69:120-126.

29. Yudkin, J. ‘Sugar Consumption and Myocardial Infarction.’ Lancet. Feb 6, 1971;1(7693):296-297.
Chess DJ, et al. Deleterious Effects of Sugar and Protective Effects of Starch on Cardiac Remodeling, Contractile Dysfunction, and Mortality in Response to Pressure Overload. Am J Physiol Heart Circ Physiol. Sept. 2007;293(3):H1853-H1860

30. Cleave, T. The Saccharine Disease. (New Canaan, CT: Keats Publishing, 1974).

31. op. cit.

32. Cleave, T. and Campbell, G. Diabetes, Coronary Thrombosis and the Saccharine Disease. (Bristol, England, John Wright and Sons, 1960).

33. Behall, K. ‘Influence of Estrogen Content of Oral Contraceptives and Consumption of Sucrose on Blood Parameters.’ Disease Abstracts International. 1982;431-437.

34. Glinsmann, W., et al. Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force. 1986;39:36_38.

35. Tjaderhane, L. and Larmas, M. A High Sucrose Diet Decreases the Mechanical Strength of Bones in Growing Rats. Am J Clin Nutr.1998:128:1807-1810.

36.  Wilson R.F. and Ashley F.P. The Effects of Experimental Variations in Dietary Sugar Intake and Oral hygiene on the Biochemical Composition and pH of Free Smooth-surface and Approximal Plaque. J Dent Res. June 1988;67(6):949-953

37. Beck-Nielsen H., et al. Effects of Diet on the Cellular Insulin Binding and the Insulin Sensitivity in Young Healthy Subjects.’Diabetes. 1978;15:289-296.

38. Mohanty P.  et al. Glucose Challenge Stimulates Reactive Oxygen Species (ROS) Generation by Leucocytes. J Clin Endocrin Metabol.Aug 2000; 85(8):2970-2973.

39. Gardner, L. and Reiser, S. ‘Effects of Dietary Carbohydrate on Fasting Levels of Human Growth Hormone and Cortisol.’  Proc Soc Exp Biol Med. 1982;169:36-40.

40. Ma Y. et al. Association Between Carbohydrate Intake and Serum Lipids. J Am Coll Nutr. Apr 2006;25(2):155-163

41. Preuss, H. G. Sugar-Induced Blood Pressure Elevations Over the Lifespan of Three Substrains of Wistar Rats. J Am Coll of Nutr.1998;17(1) 36-37.

42. Furth, A. and Harding, J. ‘Why Sugar Is Bad For You.’ New Scientist. Sep 23, 1989;44.

43. Lee AT, Cerami A. Role of Glycation in Aging. Ann N Y Acad Sci. Nov 21, 1992 ;663:63-70.

44. Appleton, N. Lick the Sugar Habit.  (New York: Avery Penguin Putnam:1988).

45. Henriksen H. B. and, Kolset S.O.  Tidsskr Nor Laegeforen. Sep 6, 2007;127(17):2259-62.

46. Cleave, T.: The Saccharine Disease. (New Canaan Ct: Keats Publishing, Inc., 1974).131.

47. Ibid. 132.

48. Vaccaro O., et al. Relationship of Postload Plasma Glucose to Mortality with 19 Year Follow-up.  Diabetes Care. Oct 15,1992;10:328-334.
Tominaga, M., et al, Impaired Glucose Tolerance Is a Risk Factor for Cardiovascular Disease, but Not Fasting Glucose. Diabetes Care.1999:2(6):920-924.

49. Lee, A. T. and Cerami, A. ‘Modifications of Proteins and Nucleic Acids by Reducing Sugars: Possible Role in Aging.’ Handbook of the Biology of Aging. (New York: Academic Press, 1990.).

50. Monnier, V. M. ‘Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process.’ J Gerontol. 1990:45(4 ):105-110.

51. Dyer, D. G., et al. ‘Accumulation of Maillard Reaction Products in Skin Collagen in Diabetes and Aging.’ J Clin Invest. 1993:93(6):421-422.

52. Veromann, S. et al. Dietary Sugar and Salt Represent Real Risk Factors for Cataract Development. Ophthalmologica. Jul-Aug 2003 ;217(4):302-307.

53. Monnier, V. M. ‘Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process.’ J Gerontol. 1990:45(4):105-110.

54. Schmidt A.M. et al. Activation of Receptor for Advanced Glycation End Products: a Mechanism for Chronic Vascular Dysfunction in Diabetic Vasculopathy and Atherosclerosis. Circ Res. Mar 1999 19;84(5):489-97.

55. Lewis, G. F. and  Steiner, G. Acute Effects of Insulin in the Control of VLDL Production in Humans. Implications for The Insulin-resistant State. Diabetes Care. Apr 1996;19(4):390-3
R. Pamplona, M. .J., et al.  ‘Mechanisms of Glycation in Atherogenesis.’ Med Hypotheses. 1990;40:174-181.

56. Ceriello, A. Oxidative Stress and Glycemic Regulation. Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29.

57. Appleton, N. Lick the Sugar Habit. (New York: Avery Penguin Putnam, 1988).

58. Hellenbrand, W. Diet and Parkinson’s Disease. A Possible Role for the Past Intake of Specific Nutrients. Results from a Self-administered Food-frequency Questionnaire in a Case-control Study. Neurology. Sep 1996;47(3):644-650
Cerami, A., et al. ‘Glucose and Aging.’ Scientific American. May 1987: 90.

59. Goulart, F. S. ‘Are You Sugar Smart?’ American Fitness.  Mar-Apr 1991: 34-38.

60. Scribner, K.B. et al. Hepatic Steatosis and Increased Adiposity in Mice Consuming Rapidly vs. Slowly Absorbed Carbohydrate.Obesity. 2007;15:2190-2199.

61. Yudkin, J., Kang, S. and Bruckdorfer, K. ‘Effects of High Dietary Sugar.’  Brit J Med.  Nov 22, 1980;1396.

62. Goulart, F. S. ‘Are You Sugar Smart?’ American Fitness. March-April 1991: 34-38

63. Ibid.

64. Ibid.

65. Ibid.

66. Ibid.

67. Nash, J. ‘Health Contenders.’ Essence. Jan 1992-23: 79-81.

68. Grand, E. ‘Food Allergies and Migraine.’ Lancet. 1979:1:955-959.

69. Michaud, D. Dietary Sugar, Glycemic Load, and Pancreatic Cancer Risk in a Prospective Study. J Natl Cancer Inst. Sep 4, 2002 ;94(17):1293-300.

70. Schauss, A.  Diet, Crime and Delinquency. (Berkley Ca; Parker House, 1981).

71. Peet, M. ‘International Variations in the Outcome of Schizophrenia and the Prevalence of Depression in Relation to National Dietary Practices: An Ecological Analysis.’ Brit J Psych. 2004;184:404-408.

72. Cornee, J., et al. ‘A Case-control Study of Gastric Cancer and Nutritional Factors in Marseille, France,’ Eur J Epidemiol. 1995;11:55-65.

73. Yudkin, J.  Sweet and Dangerous. (New York: Bantam Books,1974) 129.

74. Choi HK, and Curhan G. Soft drinks, fructose consumption, and the risk of gout in men: prospective cohort study.  British Medical Journal.  Feb. 9,2008;336(7639):309-312.

75. Reiser, S., et al. Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans.’ Am J Clin Nutr. 1986:43;151-159.

76. Reiser,S., et al. Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans.’ Am J Clin Nutr. 1986;43:151-159.

77. Molteni, R, et al. A High-fat, Refined Sugar Diet Reduces Hippocampal Brain-derived Neurotrophic Factor, Neuronal Plasticity, and Learning. NeuroScience. 2002;112(4):803-814.

78. Monnier, V., Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process. J Gerontol. 1990;45:105-111.

79. Frey, J. Is There Sugar in the Alzheimer’s Disease? Annales De Biologie Clinique. 2001; 59 (3):253-257.

80. Yudkin, J. ‘Metabolic Changes Induced by Sugar in Relation to Coronary Heart Disease and Diabetes.’ Nutrition and Health.1987;5(1-2):5-8.

81. Ibid.

82. Blacklock, N. J., ‘Sucrose and Idiopathic Renal Stone.’  Nutrition and Health. 1987;5(1-2):9-12.
Curhan, G., et al. Beverage Use and Risk for Kidney Stones in Women. Ann Inter Med. 1998:28:534-340.

83. Ceriello, A. Oxidative Stress and Glycemic Regulation. Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29.

84.  Moerman, C. J., et al. Dietary Sugar Intake in the Etiology of Biliary Tract Cancer. Internat J Epidemiol. Apr 1993;2(2):207-214.

85.  Lenders, C. M. Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake among Pregnant Adolescents. Am J Nutr. Jun 1997;1113-1117.

86.  Ibid.

87. Bostick, R. M., et al. ‘Sugar, Meat.and Fat Intake and Non-dietary Risk Factors for Colon Cancer Incidence in Iowa Women.’ Cancer Causes & Control. 1994:5:38-53.

88.  Ibid.
Kruis, W., et al. ‘Effects of Diets Low and High in Refined Sugars on Gut Transit, Bile Acid Metabolism and Bacterial Fermentation. Gut.1991;32:367-370.
Ludwig, D. S., et al. High Glycemic Index Foods, Overeating, And Obesity. Pediatrics. Mar 1999;103(3):26-32.

89.  Yudkin, J and Eisa, O. Dietary Sucrose and Oestradiol Concentration in Young Men. Ann Nutr Metabol. 1988:32(2):53-55.

90.  Lee, A. T. and Cerami A. ‘The Role of Glycation in Aging.’ Ann N Y Acad Sci. 1992; 663:63-70.

91.  Moerman, C. et al.’Dietary Sugar Intake in the Etiology of Gallbladder Tract Cancer.’ Internat J of Epi. Apr 1993; 22(2):207-214.

92. Avena N.M. Evidence for Sugar Addiction: Behavioral and Nuerochemical Effects of Intermittent, Excessive Sugar Intake.Neurosci Biobehav Rev. 2008;32(1):20-39.
Colantuoni, C., et al. Evidence That Intermittent, Excessive Sugar Intake Causes Endogenous Opioid Dependence. Obes Res. Jun 2002 ;10(6):478-488.

93. Ibid.

94. The Edell Health Letter. Sept 1991;7:1.

95. Sunehag, A. L., et al. Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition. Diabetes. 1999 ;48 7991-8000).

96. Christensen L. et al. Impact of A Dietary Change on Emotional Distress. J Abnor Psychol. 1985;94(4):565-79.

97. Ludwig, D. S., et al. High Glycemic Index Foods, Overeating and Obesity. Pediatrics. Mar1999;103(3):26-32.

98. Girardi, N.L. Blunted Catecholamine Responses after Glucose Ingestion in Children with Attention Deficit Disorder. Pediatrics Res.1995;38:539-542.
Berdonces, J. L. Attention Deficit and Infantile Hyperactivity. Rev Enferm. Jan 2001;4(1)11-4

99. Blacklock, N. J. Sucrose and Idiopathic Renal Stone. Nutrition and Health. 1987;5(1 & 2):9-17.

100. Lechin, F., et al. Effects of an Oral Glucose Load on Plasma Neurotransmitters in Humans. Neurophychobiology. 1992;26(1-2):4-11.

101. Arieff, A. I.  IVs of Sugar Water Can Cut Off Oxygen to the Brain. Veterans Administration Medical Center in San Francisco. San Jose Mercury; June 12/86.

102. De Stefani, E. Dietary Sugar and Lung Cancer: a Case Control Study in Uruguay. Nutr and Cancer. 1998;31(2):132_7.

103. Sandler, B.P.  Diet Prevents Polio.  (Milwakuee, WI,: The Lee Foundation for Nutritional Research, 1951).

104. Murphy, P. The Role of Sugar in Epileptic Seizures. Townsend Letter for Doctors and Patients. May, 2001.

105. Stern, N. & Tuck, M. Pathogenesis of Hypertension in Diabetes Mellitus. Diabetes Mellitus, a Fundamental and Clinical Test. 2nd Edition,(Phil. A: Lippincott Williams & Wilkins, 2000)943-957.

106. Christansen, D. Critical Care: Sugar Limit Saves Lives. Science News. June 30, 2001;159:404.

107. Donnini, D. et al. Glucose May Induce Cell Death through a Free Radical-mediated Mechanism. Biochem Biohhys Res Commun.  Feb 15, 1996:219(2):412-417.

108. Levine, A.S, et al. Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference  Am J Nutr. 2003 133:831S-834S.

109. Schoenthaler, S. The Los Angeles Probation Department Diet-Behavior Program: Am Empirical Analysis of Six Institutional Settings. Int J Biosocial Res. 5(2):88-89.

110. Deneo-Pellegrini H,. et al.Foods, Nutrients and Prostate cancer: a Case-control study in Uruguay. Br J Cancer. 1999 May;80(3-4):591-7.

111. Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition. Diabetes. 1999 Apr;48(4):791-800.

112. Lenders, C. M. Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake Among Pregnant Adolescents. Am Jf Nutr. 1998;128:807-1810.

113. Peet, M. International Variations in the Outcome of Schizophrenia and the Prevalence of Depression in Relation to National Dietary Practices: An Ecological Analysis. Brit J Psychiatry. 2004;184:404-408.

114. Fonseca, V. et al.  Effects of a High-fat-sucrose Diet on Enzymes in Homosysteine Metabolism in the Rat. Metabolism. 200; 49:736-41.

115. Potischman, N, et.al.  Increased Risk of Early-stage Breast Cancer Related to Consumption of Sweet Foods among Women Less than Age 45 in the United States.’ Cancer Causes Control. 2002 Dec;13(10):937-46.

116. Negri. E. et al. Risk Factors for Adenocarcinoma of the Small Intestine.
Intern J Cancer.  1999:82:I2:171-174.

117. Bosetti, C. et al. Food Groups and Laryngeal Cancer Risk: A Case-control Study from Italy and Switzerland. Inter J Cancer.2002:100(3): 355-358.

118. Shannon, M. An Empathetic Look at Overweight. CCL Family Found. Nov-Dec.1993. 20(3):3-5.

119. Health After 50. Johns Hopkins Med Letter. May 1994.

120.. Rajeshwari, R. et al.Secular Trends in Children’s Sweetened-beverage Consumption (1973 to 1994): The Bogalusa Heart Study. J AM Diet Assoc. Feb 205;105(2):208-214.

21. Levine, A.S. et al. ‘Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference.’ Am J Nutr, 2003;133:831S-834S.

122. Booth,  D.A.M. et al. ’Sweetness and Food Selection: Measurement of Sweeteners’ Effects on Acceptance.’ Sweetness. Dobbing, J., Ed., (London:Springer-Verlag, 1987).

123. Cleve, T.L  On the Causation of Varicose Veins.  (Bristol, England, John Wright, 1960.)

124. op. cit.

125. Ket, Y. et al. Diabetes, Impaired Fasting Glucose and Development of Cognitive Impairment in Older Women. Neurology.2004;63:658-663.

126. Chatenoud, Liliane et al. Refined-cereal Intake and Risk of Selected Cancers in Italy. Am. J. Clin Nutr.  Dec 1999;70:1107-1110.

127. Yoo, S. et al. Comparison of Dietary Intakes Associated with Metabolic Syndrome Risk Factors in Young Adults: the Bogalusa Heart Study Am J Clin Nutr. 2004 Oct;80(4):841-848.

128. Shaw, Gary M. et al. Neural Tube Defects Associated with Maternal Periconceptional Dietary Intake of Simple Sugars and Glycemic Index.
Am. J. Clin Nutr. Nov 2003;78:972-978.

129. Krilanovich, Nicholas J. Fructose Misuse, the Obesity Epidemic, the Special Problems of the Child, and a Call to Action  Am. J. Clin Nutr. Nov 2004;80:1446-1447.

130. .Jarnerot, G., Consumption of Refined Sugar by Patients with Crohn’s Disease, Ulcerative colitis, or Irritable Bowel Syndrome. Scand J Gastroenterol. 1983 Nov;18(8):999-1002.

131. Allen, S. ‘Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference.’ Am J Nutr. 2003;133:831S-834S.

132. De Stefani E, et al. Sucrose as a Risk Factor for Cancer of the Colon and Rectum: a Case-control Study in Uruguay. Int J Cancer.1998 Jan 5;75(1):40-4.

133. Levi F, et al.  Dietary Factors and the Risk of Endometrial Cancer. Cancer. 1993 Jun 1;71(11):3575-3581.

134. Mellemgaard A. et al. Dietary Risk Factors for Renal Cell Carcinoma in Denmark. Eur J Cancer. Apr 1996;32A(4):673-82.

135. Rogers AE, et al.  Nutritional and Dietary Influences on Liver Tumorigenesis in Mice and Rats.  Arch Toxicol Suppl. 1987;10:231-43. Review.

136. Sorensen L.B., et al. ‘Effect of Sucrose on Inflammatory Markers in Overweight Humans’ Am J Clin Nutr. Aug 2005; 82(2)

137. Mohanty, Priya, et.al. ‘Glucose Challenge Stimulates Reactive Oxygen Species (ROS) Generation by Leucocytes,’ J Clin Endocrinol Metabol.. 2000, Aug:85(8) 2970-2973.

138. Arumugam V, et al. ‘A High-Glycemic Meal Pattern Elicited Increased Subjective Appetite Sensations in Overweight and Obese Women.’ Appetite. 2007; [Epub ahead of print].

139. Smith RN et al. ‘The Effect of a High-protein, Low Glycemic-load Diet Versus a Conventional, High Glycemic-load Diet on Biochemical Parameters Associated with Acne Vulgaris: A Randomized, Investigator-masked, Controlled Trial.’ J Am Acad Dermatol2007;57:247-256.

140. Selva, D.M., et al. Monosaccharide-Induced Lipogenesis Regulates the Human Hepatic Sex Hormone-Binding Globulin Gene. J. Clin. Invest. 2007. doi:10.1172/JCI32249.

141. Fu M.L., et al. Associatation Between Unhealthful Eating Patterns and Unfavorable Overall School Performance in Children. J Am Diet Assoc. 2007;107(11): 1935-1942. 142.  Krietsch, K., et al. Prevalence, Presenting Symptoms, and Psychological Characteristics of Individuals Experiencing a Diet-related Mood-disturbance. Behavior Therapy. 1988;19(4): 593-604.

142.  Krietsch, K., et al. Prevalence, Presenting Symptoms, and Psychological Characteristics of Individuals Experiencing a Diet-related Mood-disturbance. Behavior Therapy. 1988;19(4): 593-604.

143. Drewnowski A. et al Taste Preferences in Human Obesity: Environmental and Familial Factors. Am J Clin Nutr. 1991; 54: 635-641.

144.  Berglund, M. et al. Comparison of Monounsaturated Fat with Carbohydrates as a Replacement for Saturated Fat in Subjects with a High Metabolic Risk Profile: Studies in the Fasting and Postpr andial States. Am. J. Clin Nut. Dec 1, 2007;86(6):1611 – 1620.

145. Ouyang X. et al. ‘Fructose Consumption as a Risk Factor for Non-alcoholic Fatty Liver Disease.’ J of Hepatol. 2008;48(6):993-999.

146. De Stefani E., et al. ‘Dietary patterns and risk of bladder cancer: a factor analysis in Uruguay.’ Cancer Causes Control, 2008; [Epub ahead of print].

Πηγή: hammernutrition.com