Ψυχογυιού: “Δεύτερη οικογένεια για μένα η Νίκη”

661

Στην περίπτωσή της η Νίκη πέτυχε διάνα. Η Μαντώ Ψυχογυιού αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012 και από τότε παραμένει “Λευκαδίτισσα”.

Όχι βέβαια διότι η Λευκάδα είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη που έχει επισκεφθεί, αλλά γιατί είναι μια αθλήτρια που κάνει σχεδόν τα πάντα μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Η Μαντώ είναι εν ολίγοις η παίκτρια που κάθε προπονητής θέλει στην ομάδα του. Η ανανέωση της συνεργασίας με την Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια ήταν μία από τις προτεραιότητες αυτό το καλοκαίρι, αφού ο Νίκος Δουβίτσας έκρινε ότι η Μαντώ μπορεί να προσφέρει πολλά στον δρόμο για την κατάκτηση της κορυφής.

Η Μαντώ Ψυχογυιού μίλησε στο lefkadaweb για την παραμονή της στη Λευκάδα, για το στόχο της σεζόν, αλλά και για το σημείο “κλειδί” που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ψηλά.

Παραμένεις για τρίτη σεζόν παίκτρια της Νίκης. Τι σε κρατάει στη Λευκάδα;

Ήρθα και έμεινα. Καταρχάς το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει με όλους, είτε είναι διοίκηση, είτε είναι παίκτριες, είτε είναι προπονητές. Φυσικά και το νησί, καθώς είναι από τα πιο ωραία μέρη που έχω επισκεφθεί. Όλα αυτά συνετέλεσαν να μείνω για τρίτη σεζόν, κάτι που δεν έχω ξανακάνει με άλλη ομάδα,  με εξαίρεση βέβαια το σωματείο στο οποίο μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα μπασκετικά μου βήματα στην Καρδίτσα.

Τη Νίκη την αισθάνομαι σαν δεύτερη οικογένεια, μακάρι να ήταν όλες οι ομάδες έτσι, να ήταν τόσο δεμένες. Είχαμε τα προβλήματά μας, προβλήματα άλλωστε έχουν όλες οι ομάδες, άλλα νομίζω ότι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι της Νίκης από την διοίκηση έως και την πιο μικρή σε ηλικία παίκτρια, σε κάνει να δίνεις το κάτι παραπάνω για να ανταμειφθούν οι προσπάθειες όλων.

Στόχος φέτος είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Αυτό σας αγχώνει, σας δημιουργεί επιπλέον πίεση;

Δεν μας αγχώνει. Ξεκινάμε έχοντας στο μυαλό μας ότι πάμε για το καλύτερο. Το καλύτερο βέβαια είναι να μπορέσει η Νίκη να εκπροσωπήσει το νησί στην Α1. Κακά τα ψέματα, αυτός είναι ο στόχος. Έχει δημιουργηθεί ρόστερ με πολύ καλό και νεανικό υλικό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο για να βρεθεί η κατάλληλη χημεία. Στα λόγια όλα είναι εύκολα. Αν δεθούμε ως ομάδα και αφομοιώσουμε όλα όσα μας λέει ο προπονητής μας, σιγά σιγά θα βρούμε τον ρυθμό μας και ελπίζω να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο. Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Μίλησες για το “δέσιμο” της ομάδας. Αυτό πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επιτευχθεί από την στιγμή που έχουν προστεθεί νέα αποκτήματα στο ρόστερ;

Πιστεύω ότι όπως στη ζωή έτσι και στο γήπεδο, ότι θέλεις να πετύχεις μπορείς να το καταφέρεις μόνο μέσα από την πολλή δουλειά, την υπομονή και την επιμονή. Αρκεί να έχουμε υγεία, όπως σε όλα τα θέματα της ζωής μας. Με την βοήθεια των προπονητών και της διοίκησης ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.