Ψυχή πρωταθλητή από τους Raptors: Break στο break!

285

Το Toronto είχε το προβάδισμα στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε απόλυτα δίκαια στο εμφατικό διπλό μέσα στην Oracle Arena του Golden State με 109-123 (απόλυτα συμπτωματικά οι Warriors έχουν πετύχει και στα 3 ματς της σειράς τον ίδιο αριθμό πόντων: 109), παίρνοντας και πάλι κεφάλι στη σειρά και το πλεονέκτημα έδρας πίσω. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα οι Kawhi Leonard με 30, Kyle Lowry με 23, Danny Green και Pascal Siakam με 18 και Marc Gasol με 17.Η βασική 5άδα του Nick Nurse δηλαδή πέτυχε τους 106 από τους 123 πόντους της ομάδας, με τον πάγκο να δίνει μόλις 17 πόντους (11 ο VanVleet και 6 ο Ibaka).
Αντίθετα οι Warriors είδαν τον Stephen Curry να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, όντας points, rebounds και assists leader της ομάδας στο παιχνίδι με 47, 8 και 7 αντίστοιχα και τον Draymond Green να προσθέτει 17, όμως από εκεί και πέρα η υπόλοιπη ομάδα του Steve Kerr, η οποία η αλήθεια είναι πως κατέβηκε στον αγώνα με πολλές απουσίες (Iguodala όχι απόλυτα έτοιμος και Thompson απών μαζί με τον Durant που εδώ και καιρό είναι στα πιτς), ήταν απογοητευτική, με τον πάγκο να έχει 10/27 FG και τον Cousins που έκανε ματσάρα στον Καναδά πριν τρεις μέρες να έχει 1/7 σουτ σε 19 λεπτά συμμετοχής, πετυχαίνοντας 4 πόντους και κάνοντας 3 λάθη.
Οι “δεινόσαυροι” έπαιξαν εξαίσιο μπάσκετ συνολικά, χάνοντας για μόλις ένα τη μάχη των rebounds, μοιράζοντας 30 τελικές για 43 FG (17/38 τρίποντα και 20/21 προσωπικές επίσης), στα οποία είχαν ποσοστό ευστοχίας το εξαιρετικό για παιχνίδι τελικών στο Oakland, 52.4% και έχοντας 9 κλεψίματα και 10 κοψίματα, με τον Serge Ibaka να έχει 2 και 6 αντίστοιχα, όντας απόλυτα σημαντικός στη νίκη της ομάδας του.
Ξαναλέμε, πως οι Raptors του Nick Nurse είναι μια “αλητοπαρέα” που ξεχειλίζει από μπάσκετ, αλλά άμα χρειαστεί να παίξει ξύλο και παιχνίδι δρόμου με οποιονδήποτε, δεν φοβάται και δεν κάνει πίσω με τίποτα. Πολλά μπράβο. Το απόλυτο balance basketball σε αυτούς τους τελικούς από την ομάδα από τον Καναδά, η οποία πετυχαίνει τη μεγαλύτερη ίσως νίκη στην ιστορία της και βρίσκεται από σήμερα ένα βήμα πιο κοντά στην πιο χρυσή σελίδα του βιβλίου της. Μακάρι να μπορέσει να κρατήσει αυτό το πρόσωπο για λίγες μέρες ακόμα και απέναντι στην τελική αντεπίθεση που θα ξεκινήσουν οι πρωταθλητές, αρχής γενομένης από το επόμενο ματς, το οποίο θα είναι και πάλι στην California την Παρασκευή στις 4:00.

Πηγή: Fundamentals