Χρόνια πολλά Chris Mullin!

636

Chris Mullin, o έτερος αριστερόχειρας γενεθλιάζων σήμερα και παραγωγή του ίδιου κολεγίου, με τον Bootsy Thornton, για τον οποίο μιλήσαμε το πρωί.
Από παιδί ξεχώριζε για τις ικανότητές του και αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Brooklyn, πάντα είχε την πρόθεση να τα βάλει με τους πιο skilled παίκτες των playgrounds του Bronx. Προϊόν κι αυτός του πανεπιστημίου του Saint John, έβγαλε μάτια με τη Red Storm και επιλέχθηκε στο νούμερο 7 του 1985 NBA Draft από το Golden State. Τα πρώτα του χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικά στο NBA και έφτασε σε σημείο ακόμα και να συμπεριφέρεται αντιεπαγγελματικά. Ο λόγος; Ο εθισμός του στο αλκοόλ. Κατέληξε στην τρίτη του σεζόν στο NBA, να χάσει 22 παιχνίδια των Warriors, διότι είχε εισαχθεί για 46 μέρες σε κέντρο αποτοξίνωσης.
Από εκεί και πέρα ήρθε η καθιέρωσή του στη βασική 5άδα των “Πολεμιστών” και η εκτόξευσή του. Κορυφαία του σεζόν το 1988-’89, όταν σκόραρε 26.5 πόντους μέσο όρο και είχε επίσης 5.9 rebounds, 5.1 assists και 2.1 κλεψίματα.
Δεν κατάφερε να φορέσει κάποιο δαχτυλίδι και αποφάσισε να το κυνηγήσει στο τέλος της καριέρας του με τους Pacers, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς το 2000, πέφτοντας όμως με 4-2 σκορ από τους Lakers. Επέστρεψε για μια τελευταία χρονιά στην ομάδα της καρδιάς του, παίζοντας μόλις 20 παιχνίδια, για να κλείσει την καριέρα του στα μπλε-κίτρινα των Warriors.
Παρόλο που κανένα δαχτυλίδι δεν κοσμεί τα δάχτυλά του, έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα τρία μέλη του εκπληκτικού τριδύμου των Run-TMC που είχαν δημιουργήσει οι Warriors με τους Tim Haradway και Mitch Richmond να πλαισιώνουν τον Chris Mullin και να παίζουν στο Run n’ Gun basketball του Don Nelson. Αναμφίβολα από τα πιο fun to watch σύνολα της εποχής, παρά το γεγονός πως συνυπήρξε για μόλις 2 χρόνια 1989-1991. Μέλος της Dream Team το 1992, αλλά και της ομάδας του 1984, που κατέκτησαν δυο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και του Los Angeles αντίστοιχα.
Ο Mullin στην καριέρα του μετράει 18.2 πόντους, 4.1 rebounds και 3.5 assists κατά μέσο όρο και από το 2015 μέχρι σήμερα, εργάζεται ως Head Coach στο πανεπιστήμιο από το οποίο διακρίθηκε ως παίκτης και φοίτησε για 4 χρόνια, το Saint John’s University.
Το 2010 εισήχθη στο Hall Of Fame ως μέλος της Dream Team, ενώ τον επόμενο χρόνο πέρασε το κατώφλι του “ναού” των κορυφαίων, άλλες δυο φορές: Αρχικά στις 28 Φλεβάρη του 2011 για το College Hall Of Fame και τέλος στις 4 Απρίλη του ίδιου έτους, στο Hall Of Fame για την προσωπική του καριέρα. Στις 19 Μαρτίου του 2012 η φανέλα με το νούμερο 17 αποσύρθηκε από τους Golden State Warriors, όντας ο 6ος παίκτης στην ιστορία του οργανισμού, που βλέπει το όνομά του να περνάει με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας της California.
Happy B-Day “Mully”!
(Via Fundamentals)