Χρόνια πολλά στον Karl Malone!

1415
SH02K347JOHNANDKARL Seattle, Nov. 27, 2002 _ Utah power forward Karl Malone shows his displeasure after being whistled for a technical foul on May 3, 2000. (SHNS file photo by Larry Steagall / The Bremerton Sun)

Karl Malone aka “Mailman”.
Μερικές από τις ατάκες του:

Για το παιχνίδι του: “Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι έχω φινέτσα στο παιχνίδι μου, αλλά στο ζωγραφιστό είναι που φαίνεται ο άντρας. Αν δεν μπορείς να παίξεις εκεί, καλύτερα να μείνεις σπίτι με τη μαμά σου”.

Για την είσοδό του στο Hall Of Fame το 2010: “Ζήσε τη ζωή σου με τον τρόπο που θέλεις να σε θυμούνται. Προσπάθησε να ζήσεις την ζωή σου καλύτερα από ότι την βρήκες. Τι καλό έχει η επιτυχία, αν δεν έχεις κάποιον να την μοιραστείς;”.

Για το ότι δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιο πρωτάθλημα: “Ο κόσμος μιλάει για δακτυλίδια; Εγώ έχω έξι δακτυλίδια. Την γυναίκα μου και τα παιδιά μου”.

Για τη νέα γενιά αθλητών το 1999: “Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τί θα γίνει σε 3-4 χρόνια, όταν αποσυρθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες. Ημικρανίες, πρόβλημα στα νύχια, στομαχόπονος. Έχεις πλέον παίκτες να χάνουν παιχνίδια απλώς επειδή ξύπνησαν το πρωί και ένιωσαν ζαλισμένοι. Ξέρω ότι εγώ δεν θα πλήρωνα εισιτήρια για εμένα και την οικογένειά μου για να δούμε αυτούς τους… knuckleheads να παίζουν”.

Για την απόσυρσή του: “Όταν λέω ότι αποσύρομαι από την ενεργό δράση, εννοώ ότι αποσύρομαι. Δεν θα με δείτε να ξαναπαίζω. Αυτό είναι υπόσχεση. Δεν θα υπάρξει ένα απίστευτο comeback. Το είδα αυτό, δεν μου άρεσε και δεν θα το κάνω”. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Και το καλύτερο: “Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο από όλα είναι όταν ένας προπονητής καλεί ταίμ-άουτ και φωνάζει στον παίκτη του επειδή κάρφωσα στο πρόσωπό του”.

Μερικά από τα επιτεύγματά του:
Λεπτά συμμετοχής: 54.852 (1ος στην ιστορία)
Πόντοι: 36.928 (2ος στην ιστορία)
Εύστοχα σουτ: 13.528 (2ος στην ιστορία)
Αμυντικά rebounds: 11.406 (1ος στην ιστορία)
Free Throws made: 9.787 (1ος στην ιστορία)
Free Throws attempted: 13.188 (1ος στην ιστορία)
Λάθη: 4.524 (1ος στην ιστορία)
All-Star συμμετοχές: 14
All NBA 1st Team συμμετοχές: 11
NBA All-Defensive 1st Team συμμετοχές: 3
NBA MVP: 2 (1997, 1999)
NBA All-Star Game MVP: 2 (1989, 1993)

Ο κατά παραδοχής Charles Barkley, καλύτερος PF στην ιστορία του αθλήματος έγραψε ιστορία με τους Utah Jazz παίζοντας υπό τον Jerry Sloan και δίπλα στον John Stockton, δημιουργώντας ένα από τα πιο θρυλικά δίδυμα στο NBA και βοηθώντας τα μέγιστα ο ένας την καριέρα του άλλου.
Πριν δυο μέρες, o “ταχυδρόμος” με καταγωγή από το Summerfield της Louisiana, έκλεισε τα 55 του χρόνια, όμως τα συγκλονιστικά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας, δικαιολογημένα μας απορρόφησαν.
Ο Karl Malone ήταν κάτι πολύ μπροστά από την εποχή του και αυτός που επί της ουσίας έφερε τα “μούσκουλα” στο χώρο του μπάσκετ, κάνοντας ουκ ολίγες φορές επίδειξη δύναμης και έκρηξης.

Happy B-Day “Mailman”!
(Via Fundamentals)