Χρόνια πολλά στον “Δράκο” του ελληνικού μπάσκετ!

497
Τα 60 του χρόνια κλείνει σήμερα μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, ο τεράστιος Παναγιώτης Γιαννάκης.
Ένας άνθρωπος-ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, είτε φορώντας την εμφάνιση της ομάδας είτε το κοστούμι του προπονητή, στις μεγαλύτερες διακρίσεις της εθνικής μας ομάδας.
Ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ως παίκτης και μια φορά φιναλίστ, ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως προπονητής και μια φορά φιναλίστ στο παγκόσμιο το 2006 είναι νομίζω οι μεγαλύτερες διακρίσεις του, ενώ έχει αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις και πολλούς τίτλους με την ομάδα του Άρη.
Με τον Νίκο Γκάλη συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο, αποτελώντας τον σκληρό πυρήνα της “Επίσημης Αγαπημένης” και του “Αυτοκράτορα”, με τον οποίο δυστυχώς δεν κατέκτησαν κάποια Ευρωλίγκα, αν και έφτασαν στο Final-4 τρεις φορές και κατέκτησαν το Κύπελλο Σαπόρτα το 1993 στο Τορίνο, νικώντας την Efes Pilsen με 50-48 στον τελικό!
Κατέκτησε την Ευρωλίγκα ως αρχηγός του Παναθηναϊκού το 1996, στην ηλικία των 37 ετών, λίγο πριν βάλει τους τίτλους τέλους στην μεγάλη καριέρα του ως παίκτης και ξεκινήσει την επίσης μεγάλη καριέρα του ως προπονητής.
Τα λόγια είναι περιττά…
Χρόνια πολλά και καλά “Δράκε”!
Πηγή: Fundamentals