Χρόνια πολλά και καλά στον… Βαζέχα του NBA, Wally Szczerbiak!

597

Ποιος θυμάται τον τύπο με το πιο δύσκολο επίθετο της εποχής του; Πριν μερικά χρόνια, όταν δούλευε ως ρεπόρτερ για το Inside College Basketball και βρισκόταν στον αέρα, η επικεφαλίδα με το όνομά του εμφανιζόταν ως “Random Dude”, κάνοντας τους πάντες, μαζί κι αυτόν, να σκάνε στα γέλια.

Ο λόγος για τον γεννημένο στη Μαδρίτη μια τέτοια μέρα το 1977, Wally Szczerbiak, που ήταν μέλος της πολύ δυνατής ομάδας των Timberwolves Flip Saunders στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα που διανύουμε. Γόνος του Walter Szczerbiak που έπαιζε στο ABA και στην Ισπανία για τη Real, με την οποία κατέκτησε και τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 6η επιλογή στο NBA Draft του 1999. Μια χρονιά All-Star (2002) και μέλος της καλύτερης Rookie 5άδας του 2000, αποσύρθηκε από την καριέρα του μόλις στα 32 του, λόγω προβλημάτων στο αριστερό γόνατο με 14.1 πόντους, 4 rebounds και 2.4 τελικές ανά παιχνίδι.
Κορυφαία του σεζόν το 2005-’06, η τελευταία του με τους Minnesota Timberwolves, όταν έγραφε 20.1 πόντους, 4.8 rebounds και 2.8 assists κατά μέσο όρο.
Δεινός σουτέρ, χρήσιμος σε κάθε ομάδα από τις 4 στις οποίες αγωνίστηκε (Minnesota, Boston, Seattle και Cleveland) με ποσοστό καριέρας από τα 7.25 το εξαιρετικό 40.6%.
Σίγουρα κρίνεται ως underrated, ίσως λόγω του ότι δεν κατέκτησε ποτέ κάποιο δαχτυλίδι, ίσως επειδή αποσύρθηκε αρκετά νέος και εξαφανίστηκε κάπως απότομα από τον μπασκετικό χάρτη, αλλά πιθανότατα και λόγο των κραμπών που μας έπιανε όλους στη γλώσσα, κάθε φορά που προσπαθούσαμε να πούμε σωστά το επώνυμό του.
Του ευχόμαστε τα καλύτερα και πάντα με υγεία.
Happy B-Day “Wally World”!
Πηγή: Fundamentals