Χριστοφορίδης: «Δεν αλλάζει κάτι, στόχος μας παραμένει η 3η θέση»

321

Η Σταυρούπολη κέρδισε με 75-67 εκτός έδρας το Ρούπελ Σιδηροκάστρου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 5ουομίλου της National League 2 και ο προπονητής των νικητών, Θοδωρής Χριστοφορίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Ρούπελ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Για ‘μας δεν έχουν αλλάξει πολλά, την 3η θέση συνεχίζουμε να “κυνηγάμε”. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε, αλλά είναι πολύ κοντά οι ομάδες και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα».

Για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται αγωνιστικά: «Η ομάδα μες στο Σιδηρόκαστρο έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Επιθετικά είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση, που σε εκτός έδρας ματς δεν το κάναμε συχνά. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά δουλεύουν πολύ καθημερινά και σιγά-σιγά, πλησιάζοντας και προς το τέλος, θα είμαστε όπως θα έπρεπε να είμαστε».

Για το επερχόμενο (10/03) παιχνίδι με τον Όλυμπο Ελευθερίου-Κορδελιού: «Θεωρητικά είναι ένα ντέρμπι που θα καθορίσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την 3η θέση. Το πρωτάθλημα δείχνει ότι σε κάθε ματς πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Σίγουρα θα είναι ένα πλεονέκτημα αν κερδίσουμε, αλλά και πάλι δεν ξεκαθαρίζει κάτι».

Για τον όμιλό τους: «Οι ομάδες έχουν δείξει ότι είναι πολύ κοντά. Φέτος φαίνεται ότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι έδρες τους. Ακόμα και αυτές που είναι λίγο πριν τα play-offs είναι πολύ κοντά με τις από πάνω, δεν είναι τόσο μεγάλές οι διαφορές φέτος. Πρέπει κάθε βδομάδα να είσαι 100% συγκεντρωμένος, 100% “διαβασμένος” και λίγο τυχερός».

Για το πόσο απέχουν απ’ τους δύο πρώτους, ΚΑΟΧ και Ιωνικό Ιωνίας: «Απ’ την αρχή θέλαμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει όλα τα ματς και όσο ψηλότερα θα μπορούσαμε να φτάσουμε τόσο το καλύτερο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι και στις δύο πρώτες ομάδες. Τα παιχνίδια έδειξαν ότι είναι αρκετά ντέρμπι. Οι έδρες παίζουν τον ρόλο τους, η σταθερότητα που έχουν δείξει αυτές οι ομάδες τις καθιστούν φαβορί. Εμείς θα παλέψουμε πρώτα απ’ όλα να πάρουμε την 3ηθέση και, από ‘κει και πέρα, θα διεκδικήσουμε ό,τι μάς αναλογεί».