Χρήστος Χατζόπουλος: Μπορούσαμε καλύτερα

506

Τη περσινή περίοδο, ο Αχιλλέας Τριανδρίας έχασε τη τελευταία στιγμή το εισιτήριο της ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Φέτος υπήρξαν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ με αποτέλεσμα ο σύλλογος να έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Προπονητής της ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι ο Χρήστος Χατζόπουλος ο οποίος είναι άριστος γνώστης της κατηγορίας αφού έχει εργαστεί σε Αετό Κιλκίς, Κεραυνό Ωραιοκάστρου, Μελιτέα, Ατρόμητο Τριαδίου, Αχιλλέα Περαίας, Αργοναύτη Καλαμαριάς. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο «Northbasket» και αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν του συλλόγου του.

Για τον έως τώρα βαθμολογικό απολογισμό του Αχιλλέα Τριανδρίας ανέφερε: «Στην ομάδα σε σχέση με πέρσι έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Το καλοκαίρι αποχώρησαν 6-7 παίκτες από το δυναμικό εκ των οποίων αρκετοί δεν πιστεύαμε ότι θα έφευγαν. Έτσι αναγκαστήκαμε να ανανεώσουμε την ομάδα πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειάζονταν περισσότερος χρόνος για να δέσουμε. Και πάλι όμως με το ρόστερ που διαθέτουμε δεν δικαιούμαστε να είμαστε τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα. Ίσως ορισμένα παιδιά τελικά να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος της κατηγορίας».

Όσον αφορά τη νίκη της Δευτέρας επί του Γαλαξία Αδένδρου: «Πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα μας ανεβάζει τη ψυχολογία, αφού προερχόμασταν από τρεις συνεχόμενες ήττες. Αυτή η νίκη μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια που ακολουθεί. Ελπίζουμε τα πράγματα από εδώ και πέρα να είναι πολύ καλύτερα».

Επόμενος αντίπαλος του Αχιλλέα Τριανδρίας είναι οι Μαχητές Πεύκων. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε σε αυτό το ματς: «Σαφέστατα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Με τους Μαχητές βρισκόμαστε πάνω-κάτω στην ίδια κατάσταση. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαλέγουμε παιχνίδια, οπότε θα πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι με μία ενδεχόμενη κατάκτηση του ροζ φύλλου ανεβαίνουμε πιο ψηλά στη βαθμολογία και κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής. Θέλουμε στο τέλος της σεζόν να έχουμε τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τη δυναμικότητα της φετινής Α’ ΕΚΑΣΘ ο κόουτς Χατζόπουλος δήλωσε: «Το φετινό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με το περσινό. Έχει πέσει πολύ. Φέτος δεν βλέπουμε καλό μπάσκετ. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια στην απόδοση των ομάδων γι’ αυτό και κάθε εβδομάδα είναι πιθανό κάθε αποτέλεσμα. Η νίκη εξαρτάται από το ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλή ημέρα. Ο μοναδικός σύλλογος που ξεχωρίζω φέτος και μου παίζει καλό μπάσκετ είναι ο ΒΑΟ. Έχουν μία σταθερότητα στην απόδοση τους και πιστεύω ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο».

 

Γιώργος Κυπραίος