Χρήστος Μασλαρινός: «Να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει»

1425

Άλλη μια χρονιά τελείωσε με θετικό πρόσημο για τις ακαδημίες του Ηρακλή. Για τις εντυπώσεις, την πορεία αλλά και τους στόχους της επόμενης χρονιάς, ο υπεύθυνός τους, Χρήστος Μασλαρινός ανέλυσε στο bluenews.gr το πλάνο της νέας περιόδου, αλλά και την συγκομιδή για την χρονιά που πέρασε. Αναλυτικά:

Ποιό είναι το πλάνο -σκεπτικό της Ακαδημίας;

«Το πλάνο λειτουργίας της ακαδημίας μας έχει σαν στόχο την ανάδειξη παιδιών που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του συλλόγου. Οδηγός μας η ιστορία του Ηρακλή όπου κατά το παρελθόν πολλοί αθλητές κόσμησαν τα σαλόνια των Εθνικών κατηγοριών και των Εθνικών ομάδων. Σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η μπασκετική πορεία του καθενός όλοι βγαίνουν κερδισμένοι από την ενασχόληση τους με το άθλημα, μακριά από τις κακοτοπιές της σύγχρονης εποχής».

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται και ποιά θεωρείται η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μπάσκετ ένα παιδί;

«Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί το μπάσκετ συμπίπτει και με την έναρξη των σχολικών του δραστηριοτήτων(δημοτικό σχολείο), χωρίς αυτό να αποκλείει και μεγαλύτερες ηλικίες πάντα σε σχέση με την διάθεση και την αγάπη τους για το άθλημα».

Οι αθλητές διδάσκονται κάτι άλλο εκτός των τεχνικών του μπάσκετ (π.χ τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει το άθλημα);

«Εκτός απο τις τεχνικές δεξιότητες, διδάσκονται οι αρχές του αλληλοσεβασμού, της πειθαρχίας και γενικά στις μικρές ηλικίες οι προπονητές λειτουργούμε σαν παιδαγωγοί, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα του παιδιού και βοηθώντας το να ενταχθεί στο ομαδικό σύνολο».

Ποιός ήταν ο στόχος της χρονιάς που πέρασε και έχει επιτευχθεί;

«Η επίτευξη του στόχου μας την φετινή χρονιά εκφράστηκε μέσα από τα χαμόγελα και το υψηλό ηθικό των αθλητών μας δημιουργώντας περισσότερες προσδοκίες για περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά στο Ιβανώφειο. Μεγάλη ήταν και η επιτυχία των δύο καμπ που διοργανώσαμε. Ιδιαίτερα το Πασχαλινό καμπ έβαλε ψηλά τον πήχη για κάθε επόμενο event που σχεδιάζουμε για τους αθλητές μας.

Σειρά παίρνει στις 24 Ιουνίου το καλοκαιρινό καμπ στην κατασκήνωση Alexandra Kids Camp όπου θα συνδυάσουμε για μια εβδομάδα διασκέδαση και πολύ μπάσκετ υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Βαγγέλη Αλεξανδρή».

Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έμειναν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους και αυτό αποτυπώθηκε στις προπονήσεις-αγώνες;

«Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και με την συνέπεια τους προσπάθησαν να συνδυάσουν το μπάσκετ με το σχολείο και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Οι προπονήσεις και οι αγώνες είναι η ανακούφιση στο βαρύ τους πρόγραμμα. Επίσης μία από τις αρχές που καταφέραμε να περάσουμε φέτος είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου τους με ιδιαίτερη έμφαση και στη σχολική διάκριση».

Ποια η συγκομιδή της φετινής χρονιάς και ποιοί οι στόχοι της επόμενης;

«Ξεκινώντας από τους μεγαλύτερους, οι Κ20 έφτασε μια ανάσα από την είσοδο στο final four αποκλειόμενη από το Ανατόλια που κατέκτησε και τον τίτλο. Οι έφηβοι πέρασαν στους 16 του θεσμού αποκλείοντας τον Αία Ευόσμου και πέτυχαν τον στόχο της παραμονής τους στον όμιλο των ισχυρών. Οι παίδες έφτασαν στις 12 καλύτερες ομάδες της ΕΚΑΣΘ αποκλείοντας την ΜΕΝΤ. Οι δύο ομάδες παμπαίδων και οι δύο ομάδες μίνι που αγωνίστηκαν στα τουρνουά της ΕΚΑΣΘ είχαν αξιοπρεπείς πορείες και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Εχθρός του καλού, το καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε τη νέα χρονιά να εμπνεύσουμε τους αθλητές μας με ακόμα καλύτερη οργάνωση και αξιοπιστία για να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Ανοιχτές προπονήσεις διεξάγονται στο Ιβανώφειο απο την Πέμπτη 8/6 16:30 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 16:30 για γεννημένους του 2002.Οι προπονήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 24/6 όπου η παιδική ομάδα θα αναχωρήσει για προπονήσεις στο Οφρύνιο στην Κατασκήνωση Αλεξάνδρα. Τρίτη 15:00 και Πέμπτη 15:00 θα πραγματοποιούνται στις ίδιες ημερομηνίες ανοιχτές προπονήσεις για αθλητές γεννημένους το 2003».

Πηγή: bluenews.gr