Χολέβας: Σίγουρα μέσα στη πρώτη τετράδα

459

Ο Θανάσης Χολέβας αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της Α’ ΕΚΑΣΘ. Ο 25χρονος φόργουορντ αποτελεί γέννημα θρέμμα του ΒΑΟ. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας σε ηλικία επτά χρόνων όπου και παρέμεινε μέχρι τα 18 του. Ακολούθησαν τρία χρόνια με την ομάδα της Κομοτηνής στη Β’ Εθνική και ένα στον Ιπποκράτη Κω, προτού το 2010 επιστρέψει στα γνώριμα γι’ αυτόν λημέρια του ΒΑΟ.

Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής μίλησε στο «Northbasket» για την έως τώρα πορεία της ομάδας του: «Πραγματοποιήσαμε ένα αρκετά καλό ξεκίνημα. Στη συνέχεια όμως ήρθαν δύο απανωτές ήττες οι οποίες μας άφησαν πίσω στη βαθμολογία. Και πάλι όμως βρήκαμε τις λύσεις να ανακάμψουμε. Έχουμε τις δυνατότητες να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Από τη πορεία μας σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι αν και εγώ θεωρώ ότι με βάση τις ικανότητες της ομάδας θα έπρεπε να είχαμε πετύχει το οκτώ στα οκτώ. Πάντως είμαι βέβαιος ότι στο τέλος του πρωταθλήματος, θα είμαστε σίγουρα μέσα στη πρώτη τετράδα και αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και την άνοδο. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε κάθε έδρα».

Όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα αλλά και τη συνεργασία με τον προπονητή του Σωτήρη Κοκκινόπουλο ανέφερε: «Στην ομάδα επικρατεί ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Σε γενικές γραμμές όλοι οι παίκτες έχουμε την ίδια ηλικία με αποτέλεσμα να είμαστε μία παρέα. Αυτό νομίζω ότι φαίνεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στο γήπεδο. Όσον αφορά τη συνεργασία μου με τον κόουτς Κοκκινόπουλο έχω να πω ότι είναι άριστη. Πάντα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του γιατί είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Πιστεύει στα νεαρά παιδιά και τα δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούν. Έχει δημιουργήσει ένα κράμα παικτών που «χτυπάει» μέχρι τέλους κάθε ματς».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Μακεδονικό, ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ δήλωσε: «Η αναμέτρηση με τον Μακεδονικό είναι ντέρμπι. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Μακεδονικός είναι μία ιστορική ομάδα η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει πάρα πολλά προβλήματα. Αγωνιζόμαστε στην έδρας μας οπότε η νίκη θεωρείται μονόδρομος. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Στο τέλος ο Χολέβας σχολίασε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΘ: «Σε σχέση με πέρσι, το επίπεδο φέτος έχει πέσει αρκετά. Είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων αφού υπάρχουν 5-6 ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδο και άλλες τόσες που θα δώσουν τη μάχη τους για να παραμείνουν στη κατηγορία. Πάντως γενικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των συλλόγων γι’ αυτό και θεωρώ ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν».

 

Γιώργος Κυπραίος