Χατζηκυριακίδης: «Βασικός στόχος η γαλούχηση των παικτών»

468

Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων προέρχονται από τη συγχώνευση των Μαχητών Πεύκων και της Δόξας Ρετζικίου, δύο ιστορικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, απ’ την περιοχή του Ρετζικίου, που βιώνει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Μαζί με την ανάπτυξη της περιοχής, στα Βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, ήρθε και η ανάπτυξη μιας νέας ομάδας που ήδη έχει καταφέρει να φτάσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Β’ Εθνική και να έχει βλέψεις ακόμη και για άνοδο στην Α2 Κατηγορία.

Ο προπονητής της ομάδας, Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, γνωστός απ’ την επιτυχημένη παρουσία του στον Ηρακλή, στη ΜΕΝΤ και σε άλλες ομάδες της πόλης, είναι ένα από τα «όπλα» των Μαχητών, όντας από πέρυσι στην ομάδα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ τονίζει πως στόχος είναι σωστή εκπαίδευση των παικτών μέσα από στοιχεία πρωταθλητισμού, αλλά όχι ο πρωταθλητισμός ως αυτοσκοπός.

– Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων είναι μια νέα ομάδα στο χώρο, αφού προέρχεται από συγχώνευση δύο ιστορικών συλλόγων της περιοχής. Σε λίγα χρόνια όμως κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα εθνικά πρωταθλήματα. Πού οφείλεται αυτό;

«Η παρουσία μου στην ομάδα μετράει δύο χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατάλαβα ότι η συνέπεια, η σοβαρότητα, η εργατικότητα και το μεράκι αποτελούν τα βασικότερα συστατικά που έχει και την έχουν καταστήσει μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο του αθλήματος. Όλα τα παραπάνω, πιστώνονται και αντικατοπτρίζουν τη διοίκηση του συλλόγου που έχει συμβάλλει με τη μεθοδικότητα, σοβαρότητα, συνέπεια, αλλά και το μεράκι που τη διακρίνει   στο να φτάσουν οι Μαχητές  στο επίπεδο που είναι  αυτή τη στιγμή».

– Εκτός από την ομάδα Ανδρών, η οποία κάνει πολύ καλή πορεία, ο σύλλογος διατηρεί και καλά οργανωμένα τμήματα υποδομής με αρκετά παιδιά. Ποια είναι η φιλοσοφία σας, γενικά, για την ανάπτυξη του μπάσκετ και την εκμάθηση του στις μικρές ηλικίες;

«Η ομάδα έχει μια ακαδημία της τάξεως των 200 παιδιών, μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ σε όλες τις βαθμίδες, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία. Βασικός στόχος της διοίκησης είναι να προσφέρει στα παιδιά της περιοχής μια υγιή κατάσταση, όπου μέσα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό να αναπτύξουν καλύτερα το χαρακτήρα τους και την προσωπικότητα τους. Από εκεί και πέρα μέσα από τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα των ακαδημιών και στα τμήματα υποδομής, στόχος είναι και η ανάδειξη νέων παιδιών, τα οποία θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα, και γιατί όχι και ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας».

– Οι Εθνικές Κατηγορίες έχουν ανεβασμένη δυναμική τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε πως ο κόσμος των τοπικών κοινωνιών συσπειρώνεται γύρω απ’ τις ομάδες. Τα Πεύκα είναι ένας νέος Δήμος με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σας έχει “αγκαλιάσει” η τοπική κοινωνία;

«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος της περιοχής δεν έχει στηρίξει ακόμα την προσπάθεια όσο θα  θέλαμε. Προφανώς, δεν έχουμε πείσει ακόμα τον κόσμο της περιοχής, να αγκαλιάσει πιο πολύ την ομάδα, ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα γίνει κι αυτό».

– Η ομάδα σας κάνει μια πολύ καλή πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, σημειώνοντας σημαντικές νίκες. Ποιοι είναι οι στόχοι σας, καθώς πολλοί λένε ότι φέτος είστε απ’ τα φαβορί για την άνοδο…

«Βασικός μας στόχος είναι η ομάδα να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα, με κύριο σκοπό τη γαλούχηση των νεαρών μας παικτών σε συνθήκες πρωταθλητισμού και πίεσης, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα τους βοηθήσει μελλοντικά στην καριέρα τους. Τώρα, αν μέσα από αυτή την διαδικασία έρθει και κάτι καλύτερο για την ομάδα, σαφώς και μας ενδιαφέρει, αλλά δεν αποτελεί τον κύριο στόχο μας».