Χαμόγελα, αλλά συγκρατημένα από τους διεθνείς

551

Μια πρεμιέρα που είχε τις δυσκολίες της έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα. Το +20 επί της ΠΓΔΜ βοηθά αν μη τι άλλο στο να αποβληθεί το όποιο άγχος συνοδεύει πάντα το τζάμπολ μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Οι Έλληνες διεθνείς χαμογέλασαν, το χάρηκαν, ανταπέδωσαν το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά βγαίνοντας από το παρκέ έδειξαν πως είχαν το μυαλό τους ήδη στην επόμενη αναμέτρηση. Δύσκολη, αλλά με άλλες… ιδιαιτερότητες, καθώς αντίπαλος αύριο (22.00) θα είναι η οικοδέσποινα Κροατία, σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν σημαντικά απόψε, αλλάζοντας το ρυθμό, παίρνοντας επιθετικές πρωτοβουλίες. Η πρώτη αναφορά πάντως από τον Έλληνα γκαρντ έγινε στην «ομάδα»: «Μας ενδιαφέρει να βελτιώνεται η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι θα φτιάξουμε και καλύτερη ψυχολογία. Αφήνουμε πίσω το σημερινό, γνωρίζοντας πως μας περιμένει ένα πολύ δυσκολο παιχνίδι αύριο. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Η ομάδα έδειξε σήμερα να πατάει καλά και πήρε μια δίκαιη νίκη».

Σε ερώτηση για το αν ήταν πιο ιδιαίτερο το σημερινό παιχνίδι τόνισε: «Ήταν… Η γνωστή κόντρα έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο. Προσωπικά αν θέλω να είμαι ειλικρινής με πείραξε πολύ που αποδοκίμασαν πάνω στον εθνικό μας ύμνο. Όλα αυτά τα αφήνουμε πίσω όμως και κοιτάμε το δύσκολο παιχνίδι που μας περιμένει. Η Κροατία είναι η διοργανώτρια χώρα, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς».

Ο Κώστας Παπανικολάου ήρθε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Σλούκας: «Το παιχνίδι ήταν λίγο παράξενο, ιδιόμορφο… Το σημαντικό είναι ότι στο δεύτερο μισό δείξαμε τη συγκέντρωση που χρειαζόταν και με καλή άμυνα πήραμε τη νίκη. Δεν σημαίνει και κάτι όμως. Ήταν ένα παιχνίδι, μια νίκη. Τελείωσε, προχωράμε παρακάτω. Η προετοιμασία αρχίζει από την αρχή αύριο, θα δούμε τα λάθη που κάναμε σήμερα, ώστε να έχουμε ανάλογη συνέχεια απέναντι στην Κροατία. Εύκολες και δύσκολες ομάδες δεν υπάρχουν εδώ. Δεν υπάρχει αυτό το «να βρω ρυθμό με την τάδε ομάδα».

Το πληρώσαμε αυτό το 2013 με τη Φινλανδία. Χρειάζεται προσοχή από την αρχή ως το τέλος και να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Κρατάμε τη νίκη, την άμυνα, θα πρέπει να σταθούμε σε χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, από μια όχι και τόσο ψηλή ομάδα. Η Κροατία παίζει στην έδρα της, έχει τον κόσμο της. Από την πλευρά μας όλοι θα προσπαθήσουμε και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα μεγάλα ατού της κάθε ομάδας».

Ο Κώστας Κουφός με τη σειρά του, που άφησε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ, τόνισε: «Απέναντί μας αύριο θα βρούμε μια καλή ομάδα. Θα πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση για να είμαστε εντάξει. Παίξαμε καλά αμυντικά σήμερα, αλλά θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα αύριο. Θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά αύριο». Σε ότι αφορά την αναμέτρηση με την Κροατία και τη δουλειά που περιμένει τον ίδιο και τον Γιάννη Μπουρούση, δήλωσε: « Είναι πολύ καλός και κάθε φορά που παίζει, παίζει δυνατά και αποφασισμένος. Η Κροατία έχει πολύ ένα πολύ καλό δίδυψμο ψηλών και θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό, θα γίνει καλή δουλειά! Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε δυνατά».