Χαλκιάς: «Ο δήμος στηρίζει την προσπάθειά μας»

171

Ο προπονητής του Κενταύρου Καλλικράτειας (ΕΚΑΣΧ), Αστέριος Χαλκιάς, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Κένταυρο Καλλικράτειας: «Η ομάδα ιδρύθηκε το 2006 και ουσιαστικά ήταν μια συνέχεια μιας άλλης ομάδας που προϋπήρχε στο χώρο, των Δαιδάλων. Την επόμενη σεζόν, μάλιστα, κατάφερε ν’ ανέβει στη Γ’ Εθνική, όπου έτυχε να είμαι εγώ τότε προπονητής. Έκανα τον «κύκλο» μου σε άλλες ομάδες και πρότζεκτ και αποφάσισα πριν 2 χρόνια να επιστρέψω στον τόπο μου και ν’ αναλάβω να κάνουμε ένα restart στην ακαδημία, την ομάδα και γενικά το μπάσκετ του τόπου».

Για τις ακαδημίες του Κενταύρου: «Όταν πήγα στην ομάδα βρήκα 30 παιδιά στην ακαδημία. Η ομάδα είχε κλείσει τη σεζόν 2020-21, ενώ η ομάδα αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική και δεν κατέβηκε. Στις επόμενες εκλογές του 2021 ο νέος πρόεδρος με κάλεσε να «τρέξω» εγώ όλο το πρότζεκτ του μπάσκετ. Τώρα η ομάδα μας αριθμεί περί των 100 παιδιών, συμμετέχουμε σε όλα τα πρωταθλήματα της Ένωσης, έχουμε γκρουπ από τζούνιορ, προ-μίνι, μίνι αγοριών-κοριτσιών, παιδικό, ανδρικό και U21 και, μάλιστα, είμαστε η μοναδική ομάδα του νομού Χαλκιδικής που κατεβαίνουμε αυτόνομα στο πρωτάθλημα U21 της ΕΟΚ».

Για το πλάνο του συλλόγου: «Στο ανδρικό βρισκόμαστε στη 2η θέση. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, μάς ενδιαφέρει περισσότερο να περνούν καλά τα παιδιά και ο στόχος της ακαδημίας μας είναι η ανάδειξη των νέων παικτών. Αυτό θα γίνει όταν δεν υπάρχει το κόστος της ήττας και εδώ δεν υπάρχει πίεση, άρα αυτός ο στόχος γίνεται ευκολότερος. Μόνο όταν θα έχουμε 6-7 έτοιμα παιδιά απ’ την τοπική κοινωνία και με συμπαράσταση του δήμου και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα θα τολμήσουμε να πάμε σε εθνική κατηγορία. Θα πρέπει πρώτα να ‘χουμε έτοιμες τις βάσεις μας για να καταφέρουμε ν’ ανέβουμε και να μείνουμε εκεί».

Για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου: «Ο δήμος μάς παρέχει ένα πολύ καλό γυμναστήριο, σε πολύ καλό επίπεδο, το οποίος μάς το παρέχει δωρεάν και στηρίζει την προσπάθειά μας. Έχουμε θέρμανση το χειμώνα και κλιματισμό το καλοκαίρι, μέσα υπάρχει ένα δωρεάν γυμναστήριο με όργανα όπου και χρησιμοποιούμε. Ο δήμος φροντίζει για την καθαριότητα του γηπέδου. Είναι κάτι που έχουν λίγες ομάδες απ’ όλη την επικράτεια».