Φώτσης: «Θέλαμε πολύ το πρωτάθλημα, είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας»

497

Ο Αντώνης Φώτσης “προκαλεί”  μέσα από την ιστοσελίδα της Greek Basketball Academy τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ενόψει του τουρνουά “3 on 3” της GBA, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (14/06), στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τους δυο παίκτες “ενώνουν” πολλά πάνω απ’ όλα όμως μια πολυετή φιλία. Ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκόύ εκτός από το τουρνουά μίλησε και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του,  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αποφασιστικότητα που διέκρινε τις προσπάθειες των πράσινων όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Φώτσης έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα του αλλά ο φετινός ήταν ιδιαίτερος κι εξήγησε τους λόγους. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να τελειώσουμε τη χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η σεζόν ολοκληρώνεται με δυο τρόπαια για τον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση μας ότι απαντήσαμε με “μπρέικ” στην ανατροπή του πλεονεκτήματος που έκανε ο Ολυμπιακός στην έδρα μας.

Δείξαμε ότι είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας και η ήττα στο ΟΑΚΑ μας πείσμωσε. Χαρήκαμε που γιορτάσαμε τον τίτλο με τον κόσμο μας και τώρα θα κάνουμε διακοπές γιατί έχουμε ανάγκη από ξεκούραση προκειμένου να επανέλθουμε δυνατοί για την επόμενη χρονιά που θα είναι εξίσου απαιτητική γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί κάθε σεζόν σε Ελλάδακ και Ευρώπη”.

Με αφορμή τη διοργάνωση τουρνουά “3 on 3” ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας έπλεξε το εγκώμιο της GBA και των ιδρυτών της. “Γνωρίζω πως γίνεται εξαιρετική δουλειά στη GBA. Μαθαίνω τα πρωτοποριακά βήματα που έχουν γίνει και γίνονται τόσο από τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη) όσο και από τον Λάζαρο (σ.σ. Παπαδόπουλος)  που είναι πολύ καλοί μου φίλοι.  Η παρουσία τους αλλά και αυτή των Χατζηβρέττα και Χαραλαμπίδη αποτελεί εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημίας.

Το τουρνουά 3 on 3 της GBA έχει εξελιχθεί σε θεσμό, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και το μπάσκετ γενικότερα και καλώ τον κόσμο να έρθει το Σάββατο στο Ποσειδώνιο να παίξει μπάσκετ και να απολαύσει τις εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές.  Θα ήθελα να στείλω κι ένα μήνυμα στον Λάζαρο: “Να είναι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά θα αποχωρήσει με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο γιατί θα τον κερδίσω και πάλι στο “μονό” αλλά και στα διαγωνιστικά παιχνίδια και θα φτιάξω ομάδα που θα κερδίσει και την GBA!”