Φρικτά παράπονα για τη διαιτησία από τους Αμπελόκηπους- Μενεμένης

250

Ξέρετε είναι πάρα πολύ δύσκολο όσο κι αν αγαπάς αυτό που κάνεις και εν προκειμένω το μπάσκετ να κρατήσεις την ψυχραιμία σου τη στιγμή που βιώνεις την απόλυτη αδικία. Μόνο και μόνο λοιπόν για το γεγονός ότι η ομάδα μας εχθές το κατάφερε αυτό της αξίζουν τα συγχαρητήρια όλο του κόσμου κι αυτό δεν το λέω καθόλου υπερβολικά.

Στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Καλοχωρίου έχουμε την αίσθηση ότι οι τυφλοί βρήκαν το φως τους, οι κουφοί άκουσαν και οι μουγκοί μίλησαν με τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν από διαιτητικής πλευράς ιδιαίτερα από ένα σημείο και έπειτα όπου θεωρούμε ότι η αναμέτρηση τινάχτηκε στον αέρα άρα κατά συνέπεια και κάθε μπασκετικό σχόλιο περιττεύει.

Επειδή όμως δε μας αρέσει να τοποθετούμαστε με αοριστολογίες και αυτό που επιθυμούμε πάντα είναι να γινόμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι σε ότι αφορά τις θέσεις και τις απόψεις μας ας εστιάσουμε στα πράγματα έτσι όπως ακριβώς συνέβησαν.

Στη χθεσινή αναμέτρηση λοιπόν όσο παίχτηκε μπάσκετ και το γιατί το αναφέρουμε αυτό θα εξηγηθεί κάπου παρακάτω δεν ήμασταν και ιδιαίτερα καλοί υπό την έννοια ότι υπήρχαν ουκ ολίγες στιγμές εντός του παιχνιδιού οπού βαλλόμασταν από την αν μη τι άλλο οικεία σε όλη τη διάρκεια της περιόδου προς εμάς μπασκετική τρικυμία, για αυτό άλλωστε και δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα που είχαμε χτίσει υπέρ μας περί τα μέσα της δεύτερης περιόδου +9 (26-17). Όμως αυτό επιτρέψτε μας να θεωρούμε ότι δεν νομιμοποιεί τον οποιονδήποτε επιθυμεί να επιτελέσει καθήκοντα Λουίτζι Λαμόνικα νομίζοντας ότι σφυρίζει σε αγώνα όπου διακυβεύεται τίτλος να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, να αλλοιώνει πλήρως την εικόνα ενός ματς και ουσιαστικά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας παίζοντας με τις λέξεις να μας αποτελειώνει.

Συγκεκριμένα λοιπόν και με το σκορ στο απόλυτα ρευστό 33-33 κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου ο προπονητής της ομάδας μας Χρήστος Μαλτέζος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές επειδή απλά τόλμησε να εκφράσει με απόλυτα διακριτικό και κόσμιο τρόπο τις αντιρρήσεις του για τα μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοφανή σφυρίγματα των διαιτητών, αφού θα θέλαμε πολύ να μας εξηγηθεί πως γίνεται η φιλοξενούμενη ομάδα που ασκούσε έντονη αν μη τι άλλο πίεση να μην είχε χρεωθεί με κανένα ομαδικό φάουλ ενώ αντιθέτως εμείς σε ένα παιχνίδι επαναλαμβάνουμε κλειστό και ισορροπημένο να είχαμε φτάσει ήδη τα 4.

Στο σημείο αυτό είναι χρέος μας να τονίσουμε παρενθετικά χωρίς να επιδιώκουμε το εν λόγω άρθρο να αποκτήσει προσωποκεντρικό χαρακτήρα ότι ο προπονητής της ομάδας μας όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στο χώρο της προπονητικής, αλλά και του μπάσκετ γενικότερα ουδέποτε έδωσε το παραμικρό δικαίωμα ούτε φυσικά λαβές για αρνητικά σχόλια προς τον ίδιο.

Από εκεί και πέρα όμως αυτό που έγινε εχθές ξεπερνά κάθε όριο και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης αυτό καθ’αυτό είναι δευτερεύον και το λιγότερο, αφού κατά την κρίση μας τέθηκε θέμα αγωνιστικής αξιοπρέπειας και ασέβειας προς τον ιδρώτα των παικτών μας όσο βαρύγδουπο κι αν ηχεί αυτό στα αυτιά κάποιων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι εκτός του προπονητή μας αποβλήθηκε κι ο αθλητής της ομάδας μας Δημήτρης Μουτίδης ο οποίος επίσης βγήκε εκτός εαυτού με ότι συνέβαινε.

Για να ξεκαθαριστεί απόλυτα η θέση μας και να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε σχεδόν υποβιβαστεί λόγω της δικής μας κακής εικόνας και απόδοσης. Όπως επίσης δε διεκδικούμε και πράγματα που βάσει της πορείας μας δε μας αναλογούν. Ωστόσο όταν μέχρι και σε ένα τέτοιου τύπου βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι δε μπορούμε να ευχαριστηθούμε τον λόγο που δίνει χρώμα στα απογεύματα μας που φυσικά δεν είναι άλλος από το ίδιο το μπάσκετ τότε κύριοι μας συγχωρείτε, αλλά έχουμε αποτύχει ΟΛΟΙ μας και για αυτό δεν ευθύνεται κανείς άλλος παρά μονάχα οι άνθρωποι που ετσιθελικά διαδραματίζουν ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή κι ο λόγος που δεν επιθυμούμε να σταθούμε σε πρόσωπα είναι γιατί θέλουμε και έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα πάντοτε ανεξαρτήτως καταστάσεων και αποτελεσμάτων να ήμαστε έντιμοι με τους εαυτούς και τη συνείδηση μας.

Χθες λοιπόν θριάμβευσαν οι νόμοι και οι κανόνες της τριτοκοσμικής Αφρικής κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους ζητούμε συγνώμη, αλλά έχουμε μάθει να μιλάμε με βάση τα γεγονότα και να λέμε αλήθειες. Τι άλλο άλλωστε μπορεί να πει ή να γράψει κανείς όταν οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδος μας κοουτσάρουν ουσιαστικά μόνοι τους τους εαυτούς τους για κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο; Για την ιστορία το παιχνίδι ολοκληρώθηκε (48-63)

Επειδή ωστόσο πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος της παρεξήγησης θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε και να καταστήσουμε απόλυτα σαφές κάτι τελευταίο. Για ότι συνέβη χθες δεν επιρρίπτουμε σε καμία των περιπτώσεων ευθύνη στην ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς τόσο αυτή όσο και οι άνθρωποι της αναγνωρίζουμε ότι ήρθαν στο γήπεδο με σκοπό να τιμήσουν το μπάσκετ και ως εκ τούτου θα ήταν αν μη τι άλλο το λιγότερο απρεπές από τη δική μας πλευρά να τους χρεώσουμε ή να τους προσάψουμε το παραμικρό. Εξάλλου όλοι είδαν τι έφταιξε και ένα τυπικής διαδικασίας παιχνίδι μετατράπηκε σε ένα εξωαγωνιστικό ροντέο.

Ειλικρινή συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας που έκαναν τα πάντα για να τελειώσει το χθεσινό παιχνίδι διδάσκοντας ωριμότητα μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο παρά τις αντίξοες συνθήκες.