Φουτσιτζής: Έκτος παίχτης ο κόσμος μας

430

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το 2011 στον Πιερικό/Αρχέλαο. Οι Κατερινιώτες κέρδισαν στην έδρα τους την Δόξα Λευκάδας και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την απομάκρυνση της ομάδας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του Πιερικού τη φετινή περίοδο είναι ο Γιάννης Φουτσιτζής. Ο 32χρονος φόργουορντ μίλησε στο «Northbasket» για την έως τώρα πορεία της ομάδας. Αναλυτικά: «Δυστυχώς έως τώρα δεν έχουμε πάει όσο καλά θα θέλαμε. Το γεγονός ότι άργησε να ολοκληρωθεί το ρόστερ και ότι δημιουργήθηκε μία καινούργια ομάδα μας επηρέασε, αφού χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνουμε ένα ισχυρό σύνολο. Στη συνέχεια προέκυψε και η αλλαγή στη τεχνική ηγεσία και όλα αυτά μας καθυστέρησαν στο να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Και πάλι όμως με βάση το ρόστερ μας, θα έπρεπε να έχουμε 2-3 περισσότερες νίκες. Το θετικό είναι ότι πλέον έχουμε αρχίσει να δενόμαστε και τις τελευταίες αγωνιστικές είμαστε μαχητικοί και παρουσιάζουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουν να βγαίνουν οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας».

Για την επόμενη αναμέτρηση με τον Αμύντα ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής ανέφερε: «Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τους δύο αφού ήμαστε κοντά στη βαθμολογία. Γνωρίζουμε ότι αν καταφέρουμε και επιστρέψουμε με το ροζ φύλλο θα έχουμε κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο αλλά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το διάστημα της διακοπής, για να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς».

Στο τέλος ο Φουτσιτζής αναφέρθηκε στη δυναμική στήριξη του φίλαθλου κόσμου της Κατερίνης: «Αυτό που συμβαίνει στη Κατερίνη είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολα. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, ο κόσμος γεμίζει ασφυχτικά το γήπεδο. Αγαπάνε τρομερά την ομάδα και ποτέ τους δεν μας άφησαν μόνους. Ακόμα και όταν προερχόμασταν από συνεχόμενες ήττες ήταν εκεί για να μας εμψυχώσουν και να μας ωθήσουν να κερδίσουμε. Είναι ο έκτος μας παίκτης και ελπίζω και τη νέα χρονιά να τους έχουμε στο πλευρό μας».

 

Γιώργος Κυπραίος