Φασούλα: “Δείξαμε ψυχή και καρδιά…”

639

Τα χαμόγελα παραμένουν στην Εθνική Γυναικών μετά την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.

Οι αθλήτριες αρχίζουν σιγά σιγα σιγά να συνειδητοποιούν τι έχουν κάνει αποκλείοντας την μεγάλη Ρωσία και έχουν καταφέρει αυτό που πριν την διοργάνωση φάνταζε ακατόρθωτο.

Η Μαριέλλα Φασούλα μιλώντας για την μεγάλη πρόκριση επί της Ρωσίας ανέφερε: «Ήταν ένα τεράστιο παιχνίδι και είμαστε όλες πάρα πολύ χαρούμενες που νικήσαμε. Παλέψαμε πάρα πολύ, μπήκαμε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και δείξαμε μεγάλη ψυχή, καρδιά, ενώ τα δύο κορίτσια που είναι οι ηγέτες της ομάδας, μας βοήθησαν και μας έδειξαν το δρόμο…».

Κάτι τέτοια παιχνίδια «μεγαλώνουν» αναμφισβήτητα τους αθλητές και τις αθλήτριες με τη 20χρονη σέντερ να τονίζει: «Αυτά τα παιχνίδια σε γεμίζουν εμπειρίες όσο και να παίζεις. Δύο, τρία, τέσσερα λεπτά… Σε αυτή την ομάδα κάνεις ό,τι μπορείς για να την βοηθήσεις να κερδίσει, όποτε είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ».

Οσο για το αν περίμενε τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά η Φασούλα σχολίασε: «Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε την ελληνική ψυχή και καρδιά. Εχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα και είμαστε πολύ χαρούμενες που έχουμε φτάσει ως εδώ. Με την Τουρκία εννοείται ότι θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο ματς. Θα προετοιμαστούμε όμως, θα δούμε τα λάθη μας, θα είμαστε με το πλάνο μας και θα πάμε να το παλέψουμε, να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση».

Τέλος μίλησε για αυτά που η Εθνική κρατάει μέχρι στιγμής από την παρουσία της στη διοργάνωση. «Φυσικά και κρατάμε την ψυχή που δείχνει αυτή η ομάδα. Είναι τεράστια και είναι κάτι που το ζεις καθημερινά με αυτά τα κορίτσια. Σίγουρα θα το θυμάμαι για πάντα».