Υπερπρωταθλητής της Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών το Πειραματικό

199

Υπερπρωταθλητής της Γ’ κατηγορίας ανακηρύχθηκε το Πειραματικό αφού νίκησε τον Όλυμπο Κορδελιού σε έναν συγκλονιστικό αγώνα με 72-60. Αν και έπαιζαν το δεύτερο παιχνίδι μέσα σε ούτε 24 ώρες, οι παίκτες του Πειραματικού απέδειξαν ότι ήταν  προετοιμασμένοι και σωματικά, αλλά και ιδίως ψυχολογικά να αντιμετωπίσουν μία πολύ σκληρή ομάδα και τελικά να αποδείξουν ότι -αν και νεοφώτιστη- ήταν η καλύτερη ομάδα και στις τρεις κατηγορίες της Γ’ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις, αλλά οι παίκτες του Πειραματικού με απίστευτα αποθέματα δύναμης κατόρθωσαν και κέρδισαν ένα παιχνίδι το οποίο το ήθελαν πολύ.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά με το Πειραματικό με προσαρμογές στον Παπαδόπουλο και τον Τερζόπουλο Ο. κατόρθωσαν να κλείσουν την 1η περίοδο με σκορ 8-14. Στο 2ο δεκάλεπτο οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχοντας πολύ καλές επιλογές στην επίθεση μπόρεσαν και πέτυχαν μία διψήφια διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με + 12 (23-35).

Στο 3ο δεκάλεπτο οι… Πειραματικοί, παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα του Ολύμπου εκτόξευσαν την διαφορά στους 22 π.(35-57). Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας είχε κριθεί, οι παίκτες του Ολύμπου πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιλογές των φιλοξενούμενων, μπόρεσαν με ένα επιμέρους σκορ 4-20 να μειώσουν την διαφορά στους 6π.(55-61). Το τάιμ άουτ όμως του κόουτς Τσεσμετζή έφερε τα πράγματα στην θέση τους και με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στην επίθεση το Πειραματικό, στα 4 τελευταία λεπτά πετύχαινε τις βολές από τα συνεχόμενα φάουλ των παικτών του Ολύμπου.

Έτσι η ομάδα του Πειραματικού έκλεισε μία άκρως πετυχημένη χρονιά με ρεκόρ 23 νίκες και μόνο 1 ήττα και σήμερα θα σηκώσει και επίσημα το κύπελλο του Υπερπρωταθλητή της Γ’ κατηγορίας.

Δεκάλεπτα: 8-14, 23-35, 36-57, 60-72. Διαιτητές: Μανιός, Αγραφιώτης.

Όλυμπος Κορδελιού (Θεοδώρου): Σημαιοφορίδης 6, Νερατζάκης, Τερζόπουλος 19, Παπαδόπουλος 11(2), Προύσαλης 5(1), Κατσούλης, Σπανίδης 7(1), Βενιόπουλος 2, Δημητρίου, Τερζόπουλος Ν. 4, Συμεωνίδης 6.

Πειραματικό (Τσεσμετζής-Ιατρού): Κάπτσης, Λαζαρίδης, Μισάρογλου, Σταυρούδης, Χορταριάς 4, Κατσαρής 29(2), Κεχαγιάς 3(1), Δεμερτζής 6(1), Πεχλιβάνης, Πετρίδης 9, Βλάχος 10(2), Μπαχάρογλου 8(1), Σπυριδόπουλος, Παντάλης 3(1).