Υπεγράφη η σύμβαση για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής

1685

Υπεγράφη την Τετάρτη 21 Αυγούστου, η σύμβαση του έργου κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Κασσάνδρας στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ), Γιώργο Πασαλή, και τον πρόεδρο του ΑΣ «Ευρώπη ’87» Πευκοχωρίου, Κυριάκο Παπαχαραλάμπους.

Η δόμηση του κλειστού γηπέδου συνολικά με τους βοηθητικούς χώρους είναι 1158,04 τ.μ. συμπεριλαμβανόμενου και του στεγάστρου της εισόδου.

Ο δήμος Κασσάνδρας μέχρι σήμερα ήταν ο μόνος στη Χαλκιδική που δεν διέθετε κλειστό γυμναστήριο. Ο αθλητικός σύλλογος «Ευρώπη ’87» Πευκοχωρίου, που θα στεγαστεί, είχε έλλειψη έδρας μέχρι σήμερα, παρότι αγωνίζεται για χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Β’ Εθνική. Αλλά και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή στερείται της δυνατότητας να προσφέρει αγωνιστικό και προπονητικό χώρο για τους αθλητικούς συλλόγους και τις ακαδημίες.

Το πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας του δήμου Κασσάνδρας λοιπόν γίνεται πραγματικότητα. Ένα όνειρο ετών μπαίνει στην τελική ευθεία.

Μέσα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο στο Νότιο – Ανατολικό τμήμα υπάρχει ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου με τσιμεντένιες κερκίδες και δύο υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ. Το γήπεδο θα κατασκευαστεί έχοντας ελεύθερο ύψος εσωτερικά τα 9,5μ. κατά μέσο όρο και διαστάσεις στεγάστρου 27,10μ. x 35μ. ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις και για τοπικούς και διασυλλογικούς αγώνες.

Ο χώρος των βοηθητικών λειτουργιών θα είναι κλειστός και θα περιλαμβάνει είσοδο, το χώρο υποδοχής – ελέγχου, κυλικείο, ιατρείο – φυσικοθεραπευτήριο, WC, WC AμεA, δύο αποδυτήρια, ξεχωριστό αποδυτήριο ΑμεΑ και αποθήκη – γραφείο προπονητή.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν ένα χρόνο και σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο εντός του 2023.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου, του δημάρχου Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση και του αντιδημάρχου Αλκιβιάδη Φτίκα.

πηγη: blog.moudaniwn.gr